Ilmu Baru Dalam Train The Trainer Shaklee

Alhamdulillah… Sudah lama ingin kami sertai program istimewa anjuran Shaklee ini. Sebagai seorang pengedar Shaklee, kami tidak memandang sales semata-mata. Tapi ia lebih dari itu.

 

Kami mahu berikan yang terbaik buat customer kami mahupon downline kami dari segi konsutasi dan ilmu yang tidak terhad. Impian saya sejak tahun 2000 adalah ingin menjadi seorang doktor. Berusaha sehabis daya untuk mencapai impian itu, tapi Allah tidak kabulkan.

 

Niat ingin menjadi seorang doktor adalah untuk membantu orang menjadi sihat kembali. Memang betol perancangan Allah itu MAHA HEBAT! Allah izinkan saya membantu orang, tapi bukan dengan cara pelajari ilmu kedoktoran dan bergelar seorang doktor. Namun Allah berikan saya jalan untuk pelajari bidang nutrisi dan menjadi seorang nutritionist melalui Shaklee. 🙂

 

Bagaimana Saya Bermula?

 

Saya bermula bukannya terus minat sangat-sangat. Saya bermula dengan hanya untuk diri sendiri. Ibu beranak 1 sudah pasti sering keletihan. Lagi pula sentiasa outstation di waktu bekerja. Saya terfikir mengenai sesuatu yang boleh elakkan saya terlalu penat. Memang semasa pantang saya ada mencub Shaklee. Tapi semasa menyusu saya tidak begitu konsisten dengan Shaklee. Kenapa tidak saya terus konsisten dengan Shaklee kan? Sebab saya pernah rasai nikmatnya sebelum ini.

 

Mulai dari hari itu…bermulanya saya untuk konsisten berShaklee. Susu saya semakin banyak. Perubahan drastik semakin ketara apabila saya tidak lagi merasai penat keterlaluan. Dari situ, saya faham. Konsistennya saya dalam pengambilan Shaklee memang membantu saya. Susu ibu yang banyak, ditambah pula dengan kesihatan yang semakin baik. Kecergasan yang semakin ketara. Perasaan moody yang sudah jarang sangat berlaku. Extra bonus apabila kulit makin cantik, semakin nampak muda dari usia. Siapa tak nak kan? Semua orang mahukan nikmat ini.

 

Syukur alhamdulillah, dari sini juga bermulanya suami saya juga turut mengambil Shaklee. Kami kongsi suplimen. Set menyusu pon orang lelaki boleh ambil tau kerana sebenarnya ia adalah suplimen basic yang setiap orang perlukan.. Dari hari itu, kami suami isteri semakin sihat. Alhamdulillah . Hingga kini…sehingga anak 4 orang 🙂

 

Apa yang Kami belajar dalam TTT?

 

Dalam TTT ini, kami hadir berdua. Senangkan jika suami juga tahu. Lagipon saya mahu suami juga ada ownership dalam bisnes ini. Kerana ini bisnes kami berdua. Lagi pula sekarang ini…customer suami pon makin ramai. Jadi dia perlu untuk lengkapkan dirinya dengan ilmu nutrisi dan bagaimana konsep Shaklee membantu. Actually, yang susun jadual kami dan juga letakkan budget kami untuk hadir TTT juga dari dia. Syukur alhamdulillah dia semakin ada passion dalam Shaklee.

 

We are in TTT

We are in TTT

 

Apa yang kami belajar dalam TTT?

 

MASYAALLAH. HEBATNYA ALLAH. Dalam kami menghadiri TTT…kami nampak satu perkara.

Hebatnya Allah mencipta manusia!  Tak perlu rungkai 7 sistem yang kami pelajari.

Cukuplah satu saja nak cerita malam ni berkenaan dengan sistem pembiakan.

Hebat sungguh ciptaan Allah. Ye, ini bukan kali pertama kami belajar pasal sistem pembiakan. Tapi kali ini kami rungkai sedalam-dalamnya dengan para nutritionist kami.

Video ditayangkan. Penyampaian yang jelas diberikan.

Hebat! Hebat sungguh ciptaan tuhan. Sangat-sangat hebat.

Namun, tidak semua orang sedar hal ini. Tidak semua orang sedar untuk menjaga kesihatan dalaman yang Allah dah anugerahkan ini dengan cara yang betol.

Mengenai fibroid, cyst, pcos, mati pucuk, dan sebagainya.

Walau ia merupakan salah satu masalah kesihatan…namun ia boleh diselesaikan.

Apa yang berkaitan dengan masalah kesihatan ini juga kami nampak hebatnya Allah!

Dia boleh mencipta sesuatu yang sempurna elok. Juga boleh mencipta sesuatu yang perlu dirawat dan dipulihkan.

Dia miliki semua kuasa itu.

Seriously! 2 hari ilmu di TTT membuatkan saya semakin sayangkan Allah.

Semakin berterima kasih dan syukur terhadap kedua ibubapa kami.

Dan membuatkan kami semakin yakin yang penjagaan kesihatan dengan cara yang betol dan konsisten adalah cara bagaimana kita berterima kasih dengan organ badan yang Allah ciptakan ini dengan percuma.

Allah berikan kita segala nikmat. Tapi penjagaan kita tidak sebagaimana yang sepatutnya kerana kita tidak ambil tahu mengenainya.

Kenali bagaimana badan berfungsi, kenali bagaimana nutrisi main peranan…

Semuanya membuatkan kita semakin dekat dengan tuhan. Jika itu yang kita niatkan.

 

Kerana Inilah juga Kami Semakin Sukakan Dan Cintakan Shaklee… Semakin kita faham, semakin kita tahu dan yakin.

 

Kami bersama nutritionist Shaklee

Kami bersama nutritionist Shaklee

 

Dalam tempoh 2 hari ini…mereka berempat ini guru kami yang official. Sahabat-sahabat lain guru kami jugak tapi indirectly lah:)

 

Siapa Yang Layak Untuk Hadir TTT?

 

Mereka yang dijemput untuk ke TTT ini adalah mereka yang bergelar Coordinator ke Master Coordinator. Dan ada kriteria yang diletakkan oleh Shaklee untuk melayakkan diri untuk hadir.

 

Ahaaa..so sape-sape yang teringin nak join TTT ni..ken rank coordinator ye paling rendah pon. Ilmu dari TTT ni sangat-sangat best tau :). So kena cepat-cepat naik coordinator bagi yang belum. Yang dah layak tu… jika tak diambil peluang ni memang rugi banyakla

 

Hari Terakhir TTT

 

Haaa…sebelum habis TTT..kami perlu ambil test dulu untuk melayakkan memegang kelayakn sebagai seorang mini nutritionist yang boleh membuat workshop. hehe.

 

Test TTT

Test TTT

 

Boleh snap gambar cover je. Tak letak gambar soalan 😛

 

Keputusannya tunggu hari ni lah keluar. Debar rasa hehe. Kalau fail…kena reseat untuk exam next time 🙂

 

Sijil Hadir TTT

Sijil Hadir TTT

 

Itu saja sharing dari saya hari ini… Semoga lebih ramai yang tahu pasal nutrisi termasuklah doktor. Insyaallah.

 

Juga ingin sertai Shaklee dan tahu ilmu nutrisi?

 

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda..

Salam sayang,

Master ira & Hafizan

0139422527

zahirahhafizan@gmail.com

Presentation12Page cover1

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge