Monthly Archive:: December 2015

Fungsi Hati Manusia Yang Kita Tidak Tahu

Petang ni saya ingin berkongsi mengenai fungsi hati manusia. Saya tahu, kita semua memang miliki hati. Tapi tak semua apa fungsi hati kita.   Diambil dari wikipedia mengenai hati… Hati manusia dewasa mempunyai berat antara 1.3 – 3.0 kilogram. Ia adalah organ lembut berwarna perang kemerahan. Hati merupakan organ kedua terbesar manusia (organ terbesar adalah

Testi: Syukur! EKZEMA ANAK MAKIN PULIH. Sekarang kembali CERIA!

“ALHAMDULILLAH, terima kasih Ira, baru guna tak sampai seminggu, EKZEMA ANAK DAH MAKIN BERKURANG”. -Puan Hajjah, Brunei-  🙂 Customer saya dari Brunei, hujung bulan lepas dia ambil set ekzema yang lengkap untuk anaknya yang dah berbelas tahun alami ekzema. Kini anak dia berumur 17 tahun.   Kesian si anak. Menggaru-garu. Sampai berdarah-darah. Setiap hari dia

Hak Anak- Ibu Ayah Adil Dan Tidak Pilih Kasih Terhadap Semua Anak

Pernah dengar ada rasa cemburu dalam hati anak-anak disebabkan sikap tidak adil ibu ayah kepada mereka? Ye, ini berlaku. Pengajaran ini diambil juga dari Surah Yusof, cemburu adik-beradik nabi Yusuf terhadap nabi Yusuf menyebabkan mereka bertindak sesuatu yang tidak baik terhadap nabi Yusof.  Bila adanya sikap tidak adil terhadap anak-anak, syaitan mula menyucuk. Dan berlaku

5 Tips Urus Anak 4 Tahun Ke Tadika

2 hari lepas, kami daftarkan husna ke tadika. Gembiranya dia sangat terserlah. Hehe. Bangun pagi-pagi, minum Mealshakes dan susu, ambil vitamin lebih awal dari biasa tanpa disuruh… Wah! Jam 8pagi dia dah siap semua tau. Termasuk sikat rambut dan memakai tudung! 🙂     Pagi ni saya nak berkongsi dengan anda mengenai tips urus anak

Cabaran Ibu Menyusu – Pilihan Kerjaya Untuk Ibu Menyusu

Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua. Terima kasih kerana menziarahi blog zahirahhafizan.com. Pagi ini saya ingin berkongsi dengan teman-teman mengenai cabaran penyusuan susu ibu.   Salah satunya adalah pilihan kerjaya untuk ibu menyusu.   Kerjaya sebagai ibu adalah jawatan seumur hidup. Tarikh luputnya jawatan ini adalah hanya dengan tercabutnya roh dari badan. Sejak dulu, memang

Maulidur Rasul – Kisah Bilal Menggamit Kerinduan Yang Amat

Salam Malulidur Rasul buat semua pemcaba blog zahirahhafizan.com. Sayu rasanya apabila mengenangkan maulidur rasul ini. Tidak kurang juga rasa bersemangat dan gembira apabila terkenangkannya. Saya ingin berkongsi sesuatu dengan anda mengenai salah seorang sahabat Rasulullah saw yang sehingga kini namanya disebut-sebut.   Saya terima dari mesej wasap. Saya kongsikan di sini ye. Bacalah teman-teman…  

Testi : WOW!!! Suami cakap BLACKHEAD DAH HILANG!!!

WOW!!! Suami cakap BLACKHEAD DAH HILANG!!! =================== “Memang Best la kak suami saya cakap, memang betul2 ‘Nature’, Berkesan dan Selamat” “Guna Pencuci Muka ni memang BEST la kak, rase RINGAN jee..” “Muka Husband memang dah kurang SANGAT Blackhead, boleh dikatakan dah tak de.. hihi..” “Muka kami sama-sama efek kak! Saya pun tumpang guna jugak. hahaha”

12 Cara Bangkit Kembali Jika Dibuang Kerja

Saya baru terdengar, ada teman yang diberhentikan kerja. Ada juga teman yang tidak disambung kontraknya walau dah berpuluh tahun kerja di situ dan miliki pengalaman yang boleh dikatakan “expert”. Saya pasti ramai yang miliki dugaan seperti ini sekarang.   Lagi-lagi isteri yang surirumah. Bila suami diberhentikan kerja disebabkan tidak dapat sambung kontrak atau sebab nak