Monthly Archive:: September 2015

Kenapa Allah Anugerahkan Rahim untuk Wanita? Kenapa tidak pada lelaki?

Alhamdulillah, saya bersyukur hari ini kerana masih diberi nafas untuk meneruskan hidup ini. Pagi ni saya nak berkongsi mengenai wanita. Betapa hebatnya seorang wanita.     Sejak dilahirkan, wanita banyak diberi “pantang larang”. Pernah dengar orang kata… nak jaga anak perempuan ni bukan suatu yang mudah. Lebih mudah lagi kalau membela lembu 10 kandang. Itulah

Kenapa Ada Surah “Semut” (An Naml) Dalam Al Quran?

Masyaallah, hebatnya semut ni. Nama dia ada dalam Al Quran sebagai salah satu surah yang hebat diturunkan oleh Allah. Iaitu surah An-Naml.     Saya kongsikan dengan teman-teman perkongsian dari Ustaz Asraff yang memberi kesan di hati saya. http://asraffayob.com/quran-get-inspired/surah-naml-akhir-mengapa-haiwan-sekecil-semut-mendapat-penghormatan-tinggi-dari-ilahi/#comment-916     Entri ini dimulakan dengan soalan kuiz khas untuk anda. Sila jawab 1 soalan cepumas

Kenapa Daun Ketum Merbahaya?

Ha..ni kali pertama saya google dan cari ilmu berkenaan daun ketum. Kenapa ye ia dikatakan memudaratkan dan boleh menyebabkan penagihan? Apa pula rupa dia? Haa… bila kita tahu rupa poko yang merbahaya ni…apa-apa jadi kita dah boleh kenal.. Jadisemoga dengan info yang kita dapat ni boleh membantu kita menjauhi pokok seperti ini. Ni saya ambil

Rahsia Mata Cantik Menawan dan Terpesona

Mata.. merupakan salah satu aset wanita. Mata lelaki orang tak tengok sangat. Hehe. Eh betol ke statement ni. Saya nak cerita kisah panas pasal mata wanita.     Nampak mata di atas? Ia penuh dengan “santauan” untuk memikat. Apabila mata wanita merenung, haaa…hati lelaki pon mudah cair kan. Inilah bahayanya mata seorang wanita. Sebab tu

Atasi Rambut Gugur yang Kritikal dengan Cara Mudah

Alhamdulillah, nikmat hari ni sangat banyak. Syukur pada Allah. 🙂   Petang ni saya nak berkongsi berkenaan cara atasi masalah rambut gugur. Saya percaya, ramai sangat yang alami masalah rambut gugur ni kan. Ada yang bangun pagi, penuh rambut yang terlekat di bantal. Saya dulu pon macam ni. Ia juga menjadi tekanan apabila asyik nampak

Cara Cepat dan Percuma untuk Jumpa Kembali Barang yang Hilang

Hari tu, saya cari-cari telefon bimbit saya yang tersalah letak. Puas cari dari tengahari. Ada kawan saya kontek saya di facebook dan berikan tips ini. Dan ia berguna.     Dan saya amalkan surah Ad Dhuha ini. Saya serah kepada Allah. Dan yakin dengan bantuan Allah. Alhamdulillah, ia menjadi. Jumpa lah handphone saya tu dalam

Kenali apa itu Gua Niah

Korang pernah masuk gua? Korang tau tak? Sebuah gua adalah sebuah lubang semulajadi di tanah yang cukup besar dan dalam. Beberapa ilmuwan menjelaskan bahawa sebuah gua ni  harus cukup besar sehingga beberapa bahagian di dalamnya tidak menerima cahaya matahari.   Saya pernah masuk gua di Perlis. Tak ingat dah namanya. Gua Kelam rasanya. Memang gelap.

Seronoknya berbisnes Shaklee! Shaklee Star Asia Trip ke Bangkok

Dua hari lepas, warga Shaklee digemparkan dengan kejutan maha hebat! Semua melompat-lompat gembira. Apa tu?? Apa tu??   Ada ramaiiii yang tak sabar nak tahu. Apa tu?? Apa tu??   Ia adalah Shaklee STAR ASIA TRIP! Ke Bangkok!  🙂     Julung-julung kali dianjurkan dalam Shaklee. Dan semestinya Shaklee 🙂   Apa kriterianya ye? Ahaaaa…Siapa

Nutriwhite make up Remover sangat best dan eksklusif

Hari ni, kali pertama saya gunakan nutriwhite make up remover ni tau. Alahai. Perasaannya sungguh superb! Mulusnya rasa kulit selepas “disentuh” oleh Make up remover ni.     Ahaaa…ni dia…saya guna sikit je tau. Sapu pada muka yang kering.tapi sebelum tu saya bersihkan dulu tangan untuk pastikan tak de bahan kotor di tangan. Hujung jari

Kisah Benar ESP yang menghuru harakan!

Wow! Teruja saya pagi ni bila baca ramaiiii sangat rakyat Malaysia memilih ESP tau. Haaa…jangan main-main 🙂 . Kalau anda belum pilih tu, anda perlu ambil tindakan segera dengan memilih ESP tau… Heheh   Ok, saya kongsikan beberapa kisah benar yang sempat saya snapkan tadi. Ni baru sikit tau. Ada beratus-ratus lagi tau kisah benar