Kesihatan kanak-kanak penentu kebahagiaan keluarga

Kanak-kanak merupakan insan yang sememangnya memerlukan khasiat yang cukup untuk membesar. Mereka perlukan nutrien dan zat yang cukup untuk membesar dengan sungguh ceria dan sihat.

 

syamimi berusia 9bulan

syamimi berusia 9bulan

 

Tambah-tambah lagi kanak-kanak yang sudah bersekolah, dan juga yang tinggal di taska… mereka perlukan antibodi yang cukup tinggi untuk melawan sebarang serangan penyakit dari luar seperti selsema, batuk dan demam. Lagi-lagi kalau penyakit yang merbahaya dan berjangkit seperti penyakit kuku tangan dan mulut, serta chicken pox (cacar air).

 

Selalu Aman

Selesanya anak ini tidur

 

Rata-rata anak-anak kita sangat memilih untuk makan sayur, buah mahupon lauk pauk kan? Anak saya sangat susah nak makan sayur. Lauk pon sangat memilih. Jadi, bagaimana mereka mahu dapatkan kesihatan optimum untuk membesar. Ada laporan yang menunjukkan kanak-kanak ada masalah kekurangan zat besi. Boleh baca di sini.

http://www.utusan.com.my/gaya-hidup/kesihatan/kanak-kanak-malaysia-kurang-zat-besi-1.116079

 

 

tak makan sayur

tak makan sayur

 

 

Sebagai seorang ibu, sudah semestinya saya mesti mengutamakan kesihatan anak-anak dengan memberi segala makanan yang berkhasiat buat mereka walau sesibuk mana pon saya dan suami. Kami memilih makan yang segar untuk diberikan kepada anak-anak kami. Namun, disebabkan memilih untuk makan pada sesetengah makanan yang sepatutnya mereka ambil, mereka boleh alami masalah kekurangan zat dan pada masa yang sama, mereka akan terdedah kepada masalah kesihatan yang lain seperti selsema, batuk dan demam.

 

anak demam

anak demam

 

Ada kalanya juga, disebabkan oleh kesibukan kerja, ibu bapa tidak sempat untuk memantau makanan yang berkhasiat buat anak-anak. Betol, sayuran dan buahan pon kadang-kadang dah terlalu matang dan lama berada dalam peti asi mahupon di kedai… jadi nutriennya berkurang. Belum masuk lagi cara memasak kita yang lama dan sekali lagi boleh mengurangkan nutrien dari sayuran dan lauk pauk itu. Dos zat dan nutrien yang lengkap tidak diperolehi oleh si anak dengan baik.

 

Ye, sememangnya kita sebagai ibubapa memang akan elakkan mereka jauh daripada makanan segera. Tetapi hari ni, pelbagai keropok-keropok yang menarik sangat membuat mereka tertarik hati untuk mencubanya. Saya begitulah. Setiap kali nak travel ke mana-mana pada jarak yang jauh, anak-anak akan meminta cuba keropok, coklat, gula-gula. Jika setiap kali mereka meminta dan kami menolaknya, ia akan memberi kesan negatif kepada emosi mereka. Jadi, ada kalanya kami berikan. Ada juga masa menolak. Jadi, mereka ada juga lah terdedah kepada makanan tidak sihat ini walau sedikit.

 

Jadi apa solutionnya?

 

Mula-mula saya tak nak share. Tapi sebab ada 5 orang dah tanya pasal ni… Jadi saya rasa…saya kena share lah. Ramai yang nak tahu dan perlukan info ini.

 

Saya gunakan kids wellness set. Tadi Saya tunjukkan set ni kepada ibu-ibu yang sedang mencari suplimen untuk anak mereka yang hadapi masalah zat kurang, nutrien kurang, badan kurus kering, asyik sakit macam2 termasuk asma, ekzema dan sembelit disebabkan anak-anak ini tidak mendapat zat yang cukup dari pemakanan harian.

 

kids wellness set

kids wellness set

 

Kesian saya kat anak-anak ni. Jadi, saya bagitau lah ibu-ibu mereka perihal set ni apabila mereka asyik mengadu anak asyik demam dan tak sihat. Cuti asyik habis bukan sebab gi jalan-jalan, tapi sebab anak tak sihat dan nurseri takmo terima.

 

Ni saya share jelah. Mana tahu ada ibu-ibu  yang hadapi perkara yang sama dan nak cuba atasi masalah anaknya yang hadapi masalah.

 

 

 

Mealshakes:

ia dalam bentuk serbuk. Rasa vanila. Anak2 saya kalau boleh, nak ratah. Dalam bentuk tablet pon ada. Yang tu rasa anggur. Harga mealshakes perisa vanila ni adalah rm114 ye. Mealshakes ni guna satu sudu teh je sehari. Boleh guna selama 90hari (3bulan). Kiranya cuma rm1.27 sen je sesudu  yang mengandungi 27jenis vitamin  dan minerals untuk lengkapkan keperluan anak.

 

Vitalea kids

 

Manakala kalau nak vitalea kids (rasa anggur dlm bentuk tablet -boleh kunyah), harganya rm111 je. Ada 60biji dalamnya. Tahan selama 1bulan. Kiranya rm1.85 sen sebiji vitalea kids yg mengandungi 27 jenis vitamin dan minerals ni.

 

 

Omegaguard:

 

Minyak ikan. Kalau anak ada kahak, ia boleh bantu cairkan kahak. Sebab ia boleh kasi dada anak tu rasa warm2 ckit then cairkan kahak. Ia juga bagus untuk otak anak tau. Lagi pulak, kalau anak ada asma, memang bagus minyak ikan ni. Anak saya, kalau boleh nak ambil sebotol sehari. Diorang suka sangat dengan minyak ikan ni. Harga: rm136 je. Ada 90biji. Boleh tahan selama 3bulan sebab amik 1bj je sehari. Sebiji berharga rm1.54 sen. Ia adalah minyak ikan yang lain dari yang lain. Penyulingan 3 kali dilakukan untuk memastikan minyak ikan yang dihasilkan ini berada pada tahap yang sangat selamat!

 

Nak tahu detail pasal omegaguard boleh baca di sini ye :)

http://zahirahhafizan.com/2015/05/bestnya-omegaguard-shaklee-ia-penuhi-kriteria-suplimen-omega-3-peringkat-dunia.html

 

Vitamin c kids

 

ni seumpama sebiji setengah buah oren kandungan vitamin c nya. Anak saya, kalau tak sorok..sekali telan sorang2..mau habiskan terus sebotol…betol! Rasa nya sangat sedap. Masam2 manis. Kunyah je. Kalau ada selsema, bagi terus 2 biji. Cepat lega. Tak perlu dah ubat2 ini. Memang boleh lega cepat. Sebotol ada 90biji. Harga rm39 je. Berbaloi2. 43 sen je sebiji vitamin c kids ni. Setiap biji 100mg berat dia.

 

Ok, tu je saya nak share pasal kids wellness set. Semoga ia boleh beri manfaat kepada sesape yang sedang mencari kids wellness set ni untuk anak mereka.

 

kids wellness set

kids wellness set

 

Di sini saya kongsikan beberapa testimoni teman-teman saya yang dah gunakan kids wellness set ini

 

omegaguard bantu cairkan kahak

omegaguard bantu cairkan kahak

 

Lagi….

 

testimoni atasi batuk dan selesema anak

testimoni atasi batuk dan selesema anak

 

testimonial anak kerap demam

testimonial anak kerap demam

 

Kajian telah dibuat dengan sangat detail bahawa Shaklee selamat dan berkesan untuk digunakan. Assessment ini membuat kajian ke atas pengguna Shaklee yang telah menggunakan suplimen ini selama lebih dari 20 tahun.

http://zahirahhafizan.com/2015/08/suplimen-shaklee-terbukti-selamat-dan-berkesan-untuk-jangka-pendek-mahupon-panjang-landmark-study-shaklee.html

 

 

 

Ingin mendapatkan suplimen terbaik untuk anda dan keluarga?

Ingin mendapatkan suplimen terbaik dan semulajadi dengan harga yang ISTIMEWA?

Ingin menjana pendapatan  hanya dari rumah?

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda mengubah hidup anda…

 

Salam sayang,

Master ira&hafizan

Founder Legasi Anugerah Terindah Group

Owner & Director ZH Land Holdings Sdn bhd

Top 40’s Shaklee Masters

RM 25 Million group sales achiever

1 Million Dollar Earner Achiever in Shaklee

Master Ira& hafizan - Founder Legasi Anugerah Terindah

zahirahhafizan@gmail.com

Ira Shaklee Kerteh Kemasik paka kemaman 0139422527

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge