‘Full Medical Check Up Report’~ Jangan biarkan diri anda diselubungi MISTERI…

Alhamdulillah syukur pd Ilahi atas nikmat sihat yg masih dikurniakan ini. Teman sihat ke? Semoga sentiasa dibawah lindungan dan rahmatNya. 🙂
Pagi ni izinkan saya kongsikan sedikit tentang diri saya dan keluarga tercinta saya. 🙂
Hari Raya sentiasa menggamit semula memori ini..
Dulu saya memang tak cakna langsung tentang tahap kesihatan tubuh saya  terutama tahap KOLESTROL dalam darah saya. Mana tidaknya hidup sebagai rakyat Malaysia sememangnya boleh dikatakan 90% makanan kita
mempunyai tahap Kolestrol yg tinggi. Ditambah pulak dgn tiada  tahap kesedaran yang tinggi tentang pentingnya membuat pemeriksaan ‘Full Medical Check UP’ setahun sekali.
Namun saya mula sedar, seperti dihantukkan kepala ke dinding….
tepuk dahi

tepuk dahi

Ketika pulang ke kampung tahun lepas saya tergerak hati utk buat  pemeriksaan doktor. ” Uish umoq dah nak masuk 30 dah, tengok kawan sebaya ada yang dah kena gout, kolestrol tinggi, sakit  jantung. Uish risau jugak aku. Ni dok bantai makan tak hingat.  Baik aku g cek sblm terlambat”, bentak diri saya ketika tu.
Sebagai seorang yang bergelumang dalam bidang ‘Inspection’ dan NDT dalam  ‘Oil&Gas’ … saya memahami satu perkara; “Sesuatu perkara yang kita  tidak ketahui keadaannya, perkara itu berada pada tahap beRISIKO TINGGI”… Maksudnya selagi kita tidak mengetahui  keadaan sebenar tubuh kita, kita sebenarnya meletakkan diri kita beRISIKO TINGGI untuk sakit dan sebagainya.
Kerana kefahaman  inilah saya mula tersedar akan kepentingan ‘Full Medical Check Up Report’.
check up

check up

Ketika Keputusan ‘Full Medical Check Up Report'(tahun lepas) keluar, saya meneliti laporan itu dengan doktor saya satu per satu.
“Alhamdulillah semua dalam keadaan tip top! Darah ok! Asid  Uric ok! Tulang ok! Buah pinggang pun Tip Top!”, kata doktor.
advice doctor

advice doctor

Alhamdulillah kesedaran saya utk mengamalkan supplimen yang terbukti berkesan, selamat dan semulajadi dengan bukti2 kajian klinikal 2 tahun sebelum nya adalah keputusan yg TEPAT! Teringat  saya  kat kawan rapat saya, multivitamin Vita-Lea, Sustained Release Vita-C Plus, Ostematrix, ESP Soy Protein, Alfalfa Complex, dan paling best VIVIX. Terima kasih Allah temukan aku dgn ‘kawan2’ ni. 🙂
wellness set

wellness set

Tengah dok syok syukur sorang2 doktor pun menyampuk,” Tapi… SATU ja masalah!”. Sy dah gelabah,”Er masalah! Alamak doktor teruk ke??? Ape masalah dia?!”
“Tahap Kolestrol awak melebihi tahap max yang sepatutnya. Awak masih muda sebab tu awak tak terkesan lagi. Tp percayalah cakap saya kalau awak terus biarkan tahap kolestrol awak terus begini, mcm2 penyakit nanti. Jaga pemakanan awak jangan main makan ja.  Tambah plak awak dari keturunan Darah Tinggi Sakit Jantung.”
Pause jap,
Teringat kat abah yang baru lepas buat pembedahan jantung dan ubat darah tinggi dia yg sentiasa jadi peneman. Huuu…
Teman2 mcm mane? Ayah mak teman2 di kampung ada tak masalah yang sama? Sampai bila mereka perlu ambil ubat? Yang sememangnya ada kesan sampingan tu? Kita sebagai anak kena fikir jugak teman2.
Ok Cont…
Wow SENTAP! Mau tak tinggi pagi2 ja roti canai, nasi lemak!
Lepas tu bila si isteri suruh ambil juga suplimen OmegaGuard untuk kawal kolestrol tak nak. Bajet sihat dan kuat. Sekarang padan muka. huhu.
Selepas peristiwa tu, keCAKNAan saya terhadap tahap keSIHATan saya semakin kuat. Apa yg saya amalkan sebelumnya alhamdulillah perlu  diteruskan. Cumanya mulai saat itu saya mula kawal sarapan saya, kembali disiplin, selang2 ESP dgn Roti canai Nasi Lemak. Tak macam sebelum ni TIAP2 HARI Roti Canai Nasi Lemak! Dan saya mula disiplin ambil OmegaGuard.
Setahun lepas tu, tahun ni la. hehe. Saya kembali buat ‘Full Medical Check Up Report’. dan Result nya, ALHAMDULILLAH!!!
testimoni kolestrolturun

testimoni kolestrolturun

Syukur kpd Mu Ya ALLAH. Kali ni semua TIP TOP! Tahap kolestrol saya kembali terkawal ke paras normal.
Tubuh badan Dan Nikmat Sihat itu satu AMANAH dr ALLAH. Adakah kita benar2 menjaga amanah yang diberikan Nya? Tanpa kita sedar kita menggunakan Tubuh kita sesuka hati kita tanpa kita melaksanakan HAK2 tubuh kita dgn pemakanan yg betul dan pengambilan nutrisi yg sgt diperlukan oleh tubuh kita.
Kepada teman2 ambillah tindakan sekarang sebelum terlambat.
Moga cerita diri saya ini menjadi pengajaran buat semua. Jika bukan kerana sayangkan diri sendiri, sayangilah mereka disekeliling anda. Anak anda? Isteri Anda? Suami anda?
Terakhir, ingatan saya buat teman2 yg sy sayangi. Rajin2lah dari sekarang untuk buat ‘Full Medical Check Up Report”, paling kerap pun setahun sekali. Jangan biarkan diri anda dlm status ‘UNKNOWN’.
Kedua, mula lah ambil suplimen tambahan utk tubuh anda. Dalam keadaan yg sibuk dgn kerja anda tiada MASA utk penuhi piramid makanan anda dengan lengkap tambahan pula keadaan pencemaran alam yang semakin teruk. Suplimenlah jawapannya. Buatlah sedikit kajian tentang sesuatu suplimen, jangan cepat percaya kata2 org.
Alhamdulillah sekarang saya sekeluarga termasuk abah dan mama di kampung  mula cakna akan kepentingan suplimen tambahan ini.
Alhamdulillah hidup kami sekeluarga kini semakin riang dan bahagia. Teman2 bagaimana?
JOM SIHAT!
Kami sedia membantu!
Coretan Kasih
MHL
P/s: Sekarang saya dah ketemu satu produk yg kini saya boleh terus makan makanan kegemaran saya tanpa perlu lagi risau tentang kolestrol. Tak perlu pantang2 dah. Best giler. ‘Kawan’ baru saya ni saya bawa ke mana saja bila saya nak ‘melantak’. hehe. Abah saya org paling gembira bila dapat ‘kawan’ baru dia ni. hehe.
Tambah2 waktu Hari Raya. Nama die Phytocol-ST. Tugas die blok  siap2 supaya kolestrol2 jahat tidak meresap masuk dlm badan. Best  kan. 🙂

 

Ingin mendapatkan suplimen terbaik untuk anda dan keluarga?

Ingin mendapatkan suplimen terbaik dan semulajadi dengan harga yang ISTIMEWA?

Ingin menjana pendapatan  hanya dari rumah?

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda mengubah hidup anda…

 

Salam sayang,

Master ira&hafizan

Founder Legasi Anugerah Terindah Group

Owner & Director ZH Land Holdings Sdn bhd

Top 40’s Shaklee Masters

RM 25 Million group sales achiever

Developed 1300 High Level Business Leaders

1 Million Dollar Earner Achiever in Shaklee

Master Ira& hafizan - Founder Legasi Anugerah Terindah

zahirahhafizan@gmail.com

Ira Shaklee Kerteh Kemasik paka kemaman 0139422527

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge