Monthly Archive:: August 2015

5 Tips miliki hidup luar biasa sempurna

Alhamdulillah, saya berkesempatan berkongsi hari ini di sini buat bacaan teman-teman. Apa khabar semua ye? Saya harapkan anda semua sihat walafiat 🙂       Dalam berusaha mencapai kejayaan, pasti ada pelbagai ujian yang menimpa kita. Hati yang kukuh snagat-sangat diperlukan.   Impian merupakan satu perkara yang snagat seronok bila kita fikirkan. Ye, kerana ia

Bangkit Semula Selepas Jatuh Tersungkur

Saya kongsikan kepada anda hari ini berkenaan kisah inspirasi seorang teman di facebook. Saya ambil dari wallnya. Dan semadikan di blog zahirahhafizan.com untuk sama-sama menjadi inspirasi buat kita semua. Di sini kisahnya bermula…       3 Perkara Saya Buat Untuk Bangkit Semula. Ada yang sudah merasai zaman kejatuhan,ada juga yang masih struggle tak kurang

Kepentingan Blogwalking dan Formula EKSKLUSIF mengenainya

Jika kita bisnes yang buka kedai. Semestinya pagi-pagi kita dah ke kedai kan. Mungkin 2 jam lebih awal daripada waktu operasi sebenar. Contoh jika kedai buka pukul 10 pagi untuk pelanggan, jadi kita datang pukul 8 pagi ke kedai. Mungkin lebih awal. Sebab kita tokei kedai kan. Atau mungkin staff kita yang akan lakukannya… Biasanya

Tuam semasa demam~ Tuam sejuk atau panas yang paling tepat?

Demam merupakan gejala umum pada saat sakit. Suhu tubuh meningkat di atas normal. Baik pada bayi, anak-anak mahupun dewasa, peningkatan panas tubuh ini tetap harus dipantau. Kenaikan suhu tubuh yang berlebihan dapat memberikan kesan yang serius jika tidak dikawal.     Suhu bahaya bagi kanak-kanak dan bayi ada 38 darjah celcius, manakala untuk dewasa adalah

5 formula menjadi magnet kejayaan dan kekayaan

Alhamdulillah, pagi ni saya nak share 5 formula luar biasa hebat buat anda semua…. Semoga ia boleh memberi sedikit motivasi di pagi hari Sabtu ini….untuk menuju kejayaan 🙂     Ni 5 formula ni saya kongsikan dengan anda ye pagi ni 🙂         Bersyukur adalah salah satu cara menunjukkan kita YAKIN dengan

Kesihatan kanak-kanak penentu kebahagiaan keluarga

Kanak-kanak merupakan insan yang sememangnya memerlukan khasiat yang cukup untuk membesar. Mereka perlukan nutrien dan zat yang cukup untuk membesar dengan sungguh ceria dan sihat.     Tambah-tambah lagi kanak-kanak yang sudah bersekolah, dan juga yang tinggal di taska… mereka perlukan antibodi yang cukup tinggi untuk melawan sebarang serangan penyakit dari luar seperti selsema, batuk

Kajian dari “orang ketiga” melalui Landmark Study~Suplimen Shaklee terbukti Selamat dan Berkesan Tanpa Memudaratkan

Saya pernah mendengar perkataan “Landmark Study“, tapi saya tidak memahaminya sehingga saya mendengar video ini sendiri dan dari pembacaan yang lain.   Di sini saya kongsikan video Shaklee “Landmark Study” untuk anda juga sama-sama mendapat info darinya. Sebelum tu, saya nak ajak pembaca blog zahirahhafizan.com untuk mengenali siapa Dr Stephen Chaney ini.   Siapa Dr Stephen

Menghadapi tekanan darah tinggi semasa hamil. Adakah ia merbahaya?

Petang ini saya ingin berkongsi info mengenaik tekanan darah tinggi buat pembaca zahirahhafizan.com. Apakah itu darah tinggi?     Setiap orang mempunyai tekanan darah. Apabila darah dipamkan melalui arteri, daya tenaga akan terhasil pada dinding dalam saluran darah. Jumlah darah yang dipam oleh jantung dan daya tahan yang diberikan oleh arteri akan menentukan tekanan darah

Pengalaman urine infection pada minggu ke 28 usia kandungan sangat mengerikan

Alhamdulillah, berkesempatan saya menulis di sini hari ini. Demi berkongsi pengalaman saya bersalinkan Hazim. Sebelum itu, saya ingin kongsikan pengalaman yang saya hadapi di kala usia Hazim 28 minggu. Masa itu, saya baru saja habis program Platinum Master Your Business di bawah kelolaan Doktor Azizan Osman.       Ia satu pengalaman yang cukup mengajar