Mereka bertiga juga “membakar” saya dalam diam….

Alhamdulillah, syukur saya diberikan kesempatan ini. Semalam, hari yang cukup indah buat saya tau. Apabila ramai anak buah yang turut serta dalam menerima anugerah. Mereka ini layak menerima anugerah kerana mereka konsisten dalam komitmen mereka untuk berjaya dalam Shaklee.

 

Bakal master dari Legasi Anugerah Terindah :)

Bakal master dari Legasi Anugerah Terindah 🙂

 

Saya zoom in mereka bertiga untuk saya kongsikan cerita…

Mula-mula saya nak cerita berkenaan Aida…

Dia saya mula kenali hanya online..
Dia saya kenali hanya melalui taipan mesej di facebook melalui komen dan juga profile facebooknya…

Dia saya mula kenali di kala segalanya baru bermula..di pertengahan..seingat saya..tahun 2012

Dia lahir dari organisasi saya..sama negeri dengan tempat saya memulakan bisnes ini..

Dia berbahasa sarawak, tapi saya tetap dengan bahasa “key el” saya sebab saya tidak pandai bercakap dengan 100% bahasa sarawak..

Dia saya panggil aida..walau kami jauh jarak umur..tapi kami memang kawan rapat

Dia kala dia menangis sorang2…walau tidak saya tahu..saya dapat rasa dia sedang menangis…kerana saya dapat rasa…

Setiap ayatnya dalam wasap mahupon facebook…saya sudah dapat rasa apa yang dia sedang rasa

Kami mula berjumpa semasa National Conference tahun lepas..dan tour saya ke sibu…

Dan baru National Conference semalam kami bertemu kembali..

Jarak tempat tidak memutuskan kami..mesti ada setiap hari mesej darinya untuk saya..dan mesej saya untuknya…

Saya sayangkannya..seperti adik beradik sendiri..rakan akrab…

Untunglah sesiapa saja yang bersama beliau dalam bisnes ini..

Dia miliki potensi yang sangat2 hebat! Saya ambil tanggungjawab untuk cungkilnya habis2an kali ini…

Dia adalah..master coordinator Aida Jwk

Dia akan capai segala impiannya..

By hook or by crook! 🙂

 

Success Journey Aida

Success Journey Aida

 

Ini impian Aida. Jom teman-teman, kita doakannya 🙂

 

Ok, ni saya nak cerita kisah Umi pulak hehee…

Saya kenali beliau..seperti saya kenali Aida Jwk..di tahap permulaan bisnes saya mula berkembang..

Dia menyapa..saya menyahut..kami tidak pernah kenal sebelum itu..tapi kerana bisnes ini..kasih sayang kami bertaut…dari yang tidak tahu apa2…kami sama2 tahu pelbagai perkara kini..

Dia dan mak shakleenya adalah rakan lumba..saya yang menambah untuk menghangatkan bahang perlumbaan itu😄😄…seorang demi seorang saya bakar..sehingga mereka sama2 bersaing dengan sihat antara ibu dan anak dalam bisnes ini..itu saat manis yang saya tak dapat lupakan sampai bila2…😍

Dia seorang yang sangat lemah lembut…pencapaian dalam bisnes sangat2 memberangsangkan..

Ujian tetap datang untuknya..dirasai oleh saya juga walau jarak memisahkan kami..memang betol..bila hati telah bertaut..apa orang sana rasa..orang sini juga turut merasainya..

Di kala dia jatuh..sedikit mahupon tergolek2..saya cuba sedaya upaya untuk bawanya kembali bersama saya..kerana saya sayangkannya..seperti kakak sendiri…😄😘

Nekad saya…dia menjadi somebody yang lebih hebat dari saya dalam bisnes ini…

Beruntunglah organisasinya kerana milikinya…

Lokasinya di zon tengah…menjadi seseorang yang cukup luar biasa!

Dia adalah…Umie Sapidah Shahren😘

 

 

Success Journey Umi

Success Journey Umi

 

Seperti mana saya mengajak teman-teman mendoakan aida, begitu juga saya ingin mengajak teman2 mendoakan umi 🙂

 

Ok, sekarang pula…saya nak cerita kisah saya dengan kak Anah ni..hehe

 

Kami bertemu…di kala kak Raihanah mencari sesuatu untuk set menyusu dan slim :). Saya panggil kak Anah dulu sebagai “Rai”. Kerlasssss kannnn ehheeee…. Rupa-rupanya…kak Anah ni senior saya kat UTP dulu… Pernah jumpa beliau semasa Family Day… Kenangan sangat! Heheh…

 

Dari situ, kami mula rapat dan rapat… Lama-lama, daripada nak makan-makan saja, kak Anah “terjebak” dalam dunia bisnes Shaklee.

 

Rasa macam wah! Dapat anak shaklee yang sangat komited macam kak Anah ni tau…. Banyak yang dia bertanya, dan sudah pasti saya menjawabnya satu persatu 🙂

 

Kak Anah boleh follow “cakap dan nasihat” saya walau kami miliki jarak usia yang agak jauh tau. Saya respek kak Anah sebagai senior saya. Tapi, berkenaan bisnes…. bisnes is bisnes…hehe.. Saya tegur pape…memang untuk kebaikan kak Anah. Begitu juga kak Anah… Pape masalah ke..rintangan ke…dugaan ke…dia selalu cari saya untuk mengadu. Anak solehah ni kak Anah. Dia tak nangis sorang2. Dia ajak mak dia sekali tahu apa yang dihadapi olehnya hehe..

 

Saya suka melihat keakraban mereka. Walau kak Raihanah Ahmad adalah sideline kepada Aida Jwk dan Umie Sapidah Shahren😄

Kini, umie dan kak anah dah ada ilmu dalam bab wellness yang lebih mendalam, iaitu cara yang lebih khusus untuk cek tahap kolestrol, gula serta tekanan darah dan kiraan berat badan serta bacaan dari mesin karada. Tahniah! Mudah lagi nak tolong orang kan lepas ni😄. Dan dua2 berada di zon tengah. Lagi mudahhhh nak berganding bahu antara satu sama lain😄

Aida, soon dia akan tahu juga bagaimana caranya. Mungkin peluang akan sampai ke sibu..atau aida “terpaksa” “tolak diri” untuk pergi belajar sesuatu yang baru dari sifu kita di borneo😄. Kalau nak belajar dari sifu di terengganu mahupon kedah pon bolehh. Anytime we are here ready for u.😄 rasa nak gi sibu sejak awal bulan..tapi keadaan ku sudah tidak mengizinkan untuk travel sudah…😄

Mereka bertiga mengejar sesuatu..sesuatu yang sama..iaitu impian mereka. Mereka tidak peduli kepada sesuatu yang menghalang mereka..gusar untuk mencapai impian itu..tak sedap duduk…rasa macam “hot” semacam..gundahhh selagi impian atau target belum tercapai???

Ye, itu normal! Kerana bila kita berimpian..dan mimpi itu membuatkan kita sangat takut…sangat buat kita tak boleh tidur..

itu maknanya…

impian itu mesti menjadi milik kita…

BY HOOK OR BY CROOK…

teruskan langkah…kami sentiasa memberikan sokongan kepada kalian bertiga…

This is your choice! U choose to be a successful lady! Buktikan!😄 dan kami akan “tolak” kalian sampai berjaya. Walau orang lain tidak lakukannya kepada kalian😄

 

 

 

 

Ingin mendapatkan suplimen terbaik untuk anda dan keluarga?

Ingin mendapatkan suplimen semulajadi dengan harga yang ISTIMEWA?

Ingin menjana pendapatan dari RM30-RM1,000,000 DAN LEBIH hanya dari rumah?

Boleh hubungi nombor di bawah untuk kami bantu anda mengubah hidup anda…

 

Aida di 0138024147 (Sibu, Sarawak)

Umi di 0134215713 ( Banting, Selangor)

Raihanah di 0122195919 (Gombak, Selangor)

 

 

Salam sayang,

Master ira&hafizan

Master Ira& hafizan - Founder Legasi Anugerah Terindah

 

zahirahhafizan@gmail.com

Ira Shaklee Kerteh Kemasik paka kemaman 0139422527

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge