Monthly Archive:: May 2015

Kehidupan ini sungguh unik! Ujian itu tanda sayangnya Allah kepada kita

Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua pembaca blog zahirahhafizan.com. Saya mendoakan anda sentiasa dalam rahmat Allah tiap saat.   Pagi ni, topik kita santai je. Sejauh mana kita faham bahawa segala yang kita rancangkan ini..semestinya memang dalam skop kuasa Allah Taala. Ye, kita memang boleh merancang segala-galanya, namun kita jangan lupa. Allah sebaik-baik perancang. Dan

Ibu hamil berisiko berpenyakit jantung? Alamak! Saya hamil ni…

Assalamualaikum dan selamat pagi buat semua pembaca blog zahirahhafizan.com. Saya doakan anda ceria-ceria sentiasa! 🙂  Pagi ni, saya nak ajak kita sama-sama berfikir…bagi ibu yang mengandung mahupon bakal mengandung. Haaa..sape yang bakal mengandung tu? Hehe…Ia termasuklah gadis-gadis yang belum berkahwin, mahupon pengantin-pengantin baru yang sudah berkahwin ye. Ops, info ini juga sangat penting bagi para

Hari ibu dan ayah sangat bermakna buat kami adik beradik :)

Alhamdulillah, sempena kami adik beradik berkumpul hari tu..kami mengadakan makan-makan bersama famili. Ia merupakan satu perancangan yang drastik. Saya hubungi adik saya, yang bekerja sebagai nurse kat HUSM, Kubang Kerian. Saya:  Akmar, jom malam ni kita buat makan-makan. Buat surprise untuk mak dan ayah. Makan-makan sama-sama kat luar Akmar: Boleh. No hal. Malam ni tak

Bestnya berukhawah di Tasik Kenyir!!

Alhamdulillah, sempat saya coretkan hari ni..untuk saya simpan kenangan trip kami bersama team Shaklee Kemaman kelolaan Fiza Firdaus dan team. Saya sebagai leader mereka memberi sokongan 1juta % untuk sama-sama support program yang mereka anjurkan 🙂   Syukur, pertama kali kami naik bot di Tasik Kenyir. Hehe. Seriau pon ada mula-mula..Yelah,budak-budak kan ada…tak leh terlepas

5 cara memilih multivitamin di pasaran bagi mengelakkan ditipu

Alhamdulillah, saya masih diberikan peluang oleh Allah untuk berkongsi dengan rakan-rakan pembaca blog saya hari ini. Apa kaba semua? 🙂 Hari ini saya ingin berkongsi berkenaan dengan multivitamin.  Pernahkah kita bertanya? Mana satu suplimen multivitamin yang mampu menyediakan kualiti tertinggi pada harga yang sangat mampu milik? Adakah semuaaaa jenis multivitamin kat dunia ni sama saja?

Penangan kolestrol…boleh buatkan hidup kita huru hara!

Alhamdulillah saya berpeluang menulis post ini malam ni. Ia berkaitan kolestrol. Mak aii..bila study dengan lebih detail berkenaan kolestrol jahat yang berlebihan ni…saya jadi makin takut pulak nak makan benda-benda berminyak dan berlemak. Betol! Sebab saya tak mau hidup dalam keadaan strok. Walau di usia muda mahupon tua..Haa anda camne pulak? Ni kesan lepas study

Bestnya omegaguard Shaklee! Ia penuhi kriteria suplimen omega 3 peringkat dunia!

Alhamdulillah syukur. Saya ingin berkongsi hari ni berkenaan omegaguard Shaklee. Dah banyak dah entry saya berkenaan omegaguard ini. tapi, nak jugak saya tulis hari ni disebabkan bulan ni bulan gemilang…salah satu produk promosi bulan ni adalah omegaguard :). Seronok! Sebab tiap hari kami sekeluarga memang akan ambil omegaguard ini…   Kenapa kita perlukan omega3?