Keajaiban yang sangat mengujakan! Teknologi terbaru Vitamin C. Wow!!

Alhamdulillah, bulan ni promo vitamin C dan vitamin E. Hmm…ramai yang minat ok.. Dan of course kerana ia memiliki keistimewaan tersendiri! Tak perlu nak menumpang kasih atau glamor produk Shaklee lain kerana mereka berdua ni sangat pakar dalam bab kecantikan, hilangkan kedut, hilangkan parut, imunisasi, dan juga macam-macam jenis lagi… Dua produk ni boleh berdiri sendiri tau di pasaran. Kalau Shaklee jual 2 produk ni je, Shaklee tetap gempak! Hoyeahhh..Sebab tu lah bulan ni Shaklee dengan bermurah hati menawarkan promosi BERGANDA kepada semua pengguna Shaklee.. Offer yang best terHANGAT di pasaran!

 

Ok korang, saya nak share dengan korang semua pembaca blog zahirahhafizan.com yang saya sayang semuaaa ni… Saya nak share keistimewaan Vitamin C Shaklee dulu hari ni.. Mungkin ada lagi yang tak tahu keajaiban Vitamin C Shaklee yang glamor nisaya kongsikan info Vitamin C ini daripada blog anak buah saya>.. Puan Rai :).

 

Sememangnya vitamin C sangat penting kepada kita. Selalu disebut-sebut berbanding vitamin lain seperti vitamin E, zinc dan lain-lain. Kepentingan vitamin C memang banyak, tidak syak lagi. Ada banyak juga cara nak ambil vitamin C ni, contohnya melalui pemakanan yang kaya dengan vitamin C, suntikan, atau melalui suplemen.

Suplemen pula anda ada pilihan: sintetik atau semulajadi. Vitamin C seperti Vita C SR Plus sentiasa menjadi rebutan sejak diperkenalkan beberapa tahun lalu. Tahun lalu, beberapa bulan ia tidak berada di pasaran, sekali bila keluar terus hampir sold out jadinya. Ha hebatnya penangan Vita C SR Plus ni.

 

Keistimewaan Teknologi Sustained Release Vita C SR Plus

Mengapa Perlukan Vitamin C?

 

Sebenarnya semua orang perlukan khasiat vitamin C, tapi kalau anda nak tahu secara spesifiknya:

  1. Vitamin C mencegah jangkitan dan selesema. Bila seseorang sakit, tambah pengambilan vitamin C, insyaAllah cepat baik.
  2. Vitamin C sebagai antioksida kuat. Antioksida membantu tubuh melawan radikal bebas justeru mengurangkan kerosakan badan akibat bahan kimia dan toksik.
  3. Vitamin C diperlukan untuk tumbesaran dan memperbaiki tisu-tisu.
  4. Vitamin C diperlukan untuk penghasilan kolagen, iaitu sejenis protein yang penting untuk pembentukan kulit, tendon, ligamen dan salur darah.
  5. Vitamin C diperlukan untuk merawat luka dan memperbaiki rawan, tulang dan gigi.

Banyakkan kepentingan vitamin C ni? Sudah tentu anda pun salah seorang yang memerlukannya.

 

Tips Pengambilan Vitamin C

 

Sebenarnya pengambilan vitamin C lebih baik diambil secara semulajadi melalui pemakanan. Mengikut Institut of Medicine, pengambilan seharian vitamin C bagi wanita adalah sebanyak 500 hingga 1000mg. Kalau berlebihan vitamin c pun mengikut Institut of Medicine tak merbahaya. Jadi anda boleh ambil buah-buahan yang kaya dengan vitamin C banyak-banyak.

Keistimewaan Teknologi Sustained Release Vita C SR Plus

 

Jika anda hadapi masalah mencukupkan keperluan vitamin C anda, pengambilan vitamin C dalam bentuk suplemen akan membantu anda mencukupkan keperluannya.

Bagi saya pula, dalam banyak-banyak vitamin C dalam pasaran, Vita C SR Plus tetap menjadi pilihan, dah 3 tahun saya amalkannya. Kenapa Vita C SR Plus? Apa keistimewaannya?

 

Keistimewaan Teknologi Sustained Release

 

SR tu apa? SR adalah singkatan bagi sustained release, ia bermaksud perlepasan secara perlahan-lahan. Ramai orang tertanya-tanya apa istimewa atau hebatnya teknologi sustained release yang ada pada Vita C Shaklee?

1. Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu.

Sebenarnya ada beberapa vitamin C di pasaran yang mempunyai teknologi ini, tetapi anda harus semak semula sebab kebanyakan yang ada di pasaran hanya boleh bertahan selama 2 jam atau kurang. Vita C SR Plus pula antara 3 hingga 6 jam tu. Jadi anda tak perlu telan banyak-banyak pil dalam sehari.

2. Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

Maka, tanpa sifat Time Release ini, vitamin larut air ini akan terus diserap ke dalam aliran darah dengan CEPAT, tanpa mengira berapa besar dos vitamin tersebut, dan akan dilepaskan ke dalam urin (air kencing) dalam masa 2-3 jam sahaja.

3. Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.

Anda boleh baca juga artikel Why Is Time-Release Vitamin C Better untuk penjelasan lebih lanjut.

Owh macam tu, patutlah Vita C SR Plus ni menjadi rebutan ramai. Bulan ni promosi Vita C SR Plus pulak, dah tentu ramai yang akan borong banyak-banyak ni.

 

Vita C SR Plus

 

Sebotol Vita C SR Plus mengandungi 180 biji dan boleh bertahan di antara 2 hingga 6 bulan. Memang berbaloi-baloi.

 

Keistimewaan Teknologi Sustained Release Vita C SR Plus

Jaminan kami

Shaklee merupakan suplemen semulajadi dan memegang piagam

  1. Selamat
  2. Semulajadi
  3. Berkesan

Piagam ini telah diikrarkan semenjak lebih 50 tahun lalu, dan kini masih teguh berpegang padanya.

______________________

Thanks kak Raihanah atas info yang dikongsi. Semoga bermanfaat buat kita semua ye..

Boleh hubungi beliau di 0122195919 untuk mendapatkan konsultasi percuma dan tempahan segera.

 

 

One Response to “Keajaiban yang sangat mengujakan! Teknologi terbaru Vitamin C. Wow!!”
  1. Mas Anira Tasmin 12 February, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge