Monthly Archive:: October 2014

Tips Kumpul Stok susu dengan cepat semasa berpantang

Sambungan dari kisah saya yang saya ceritakan tentang bermulanya cinta saya dengan penyusuan di sini , saya ingin berkongsi dengan kawan-kawan semua yang mungkin sedang mencari-cari cara bagaimana ingin kumpul stok susu yang banyak semasa berpantang. Yela, nak masuk kerja kan. Bukan benda mudah. Sebabnya anak juga sedang minum susu kita secara direct kan. Minum

Di sini cinta bermula

Bila tengok gambar anak-anak di masa kecil, kenangan menyusukan mereka datang menerjah. Terus saya tersenyum. Kerana di sinilah cinta saya bermula. Pengalaman menyusukan anak2 sangat istimewa. Kenangan ini akan terpahat abadi dalam minda saya dan anak2. Sampai kini pon mereka ingat, “ibu, dulu aiman minum susu ibu kan. Macam husna sekarang.” “Ibu, dulu syamimi suka

Kepentingan Air untuk memastikan pengambilan suplimen berfungsi dengan baik

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Hari ni saya nak kongsi dengan anda pembaca saya sekalian berkenaan dengan pentingnya air untuk memastikan pengambilan suplimen berfungsi dengan baik. Saya selalu didatangi oleh insan yang perlu saya bantu dari segi kesihatan. Mereka selalu juga bertanya, ” Perlu minum air banyak ke? Tak larat la nak ke tandas

Alfalfa Shaklee membantu dalam atasi keputihan

Alhamdulillah, saya diberi kemampuan oleh Allah untuk buat post ini. Terima kasih kepada pembaca blog zahirahhafizan yang tak serik-serik memberikan support kepada saya untuk menulis. Topik yang akan dibincang hari ini adalah betol ke alfalfa Shaklee menjadikan keputihan lebih teruk. Mari kita kenali alfalfa Shaklee terlebih dahulu sebelum kita terkam dengan soalan-soalan hangat di pasaran.

Surat dari Dr Jamie McManus: 10 kunci utama kenapa Shaklee berbeza dari yang lain

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua. Terima kasih kepada pembaca blog zahirahhafizan kerana tak putus-putus memberikan sokongan dengan membaca post saya di blog ini setiap hari. Pagi ni saya ingin berkongsi surat daripada Dr Jamie McManus yang saya baca dari website Shaklee Canada. Kita dah selalu dengar dan baca daripada website Shaklee juga, tapi ini

Cara kreatif Kitar Semula Botol dan Bekas Shaklee

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog zahirahhafizan. Terima kasih kerana sentiasa sudi mengunjung ke blog ini. Hari ni saya nak berkongsi dengan anda apa yang kita boleh buat dengan botol-botol Shaklee yang dah habis digunakan suplimennya. Mesti best! Sebab macam-macam kreativiti yang kita boleh buat tau. Comel-comel pulak tu. Haaa..selepas semua isi dalam

Najis hitam berminyak petanda proses detox berlaku dengan baik

Najis adalah salah satu hasil pembuangan dari badan kita dan ia boleh dilihat tahap kesihatan kita. Pernah anak saya cirit birit teruk, doktor bertanya berkenaan rupa dan bau najisnya. Begitu juga orang dewasa. Najis hitam berminyak petanda proses detox berlaku dengan baik. Bila kupas topik ini, saya teringat kata-kata nutritionist Shaklee, iaitu Sarah semasa majlis