Selamat tinggal sakit lutut dan badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua…
Apa khabar semua? Anda semua ok? Sihat tak? Ada rasa sengal2 badan? Sakit sana sini? Mungkin rehat tak cukup tu…So bawak berehat ok..sambil baca blog saya:)

Sakit lutut, sakit badan..tu normal…tapi kalau orang yang pernah rasa sakit ni…dia akan definisikan sakit ni sebagai…”luar biasa”…sebab agak menyusahkan diri apabila “terkena” sakit ini..kenapa? nak jalan pon sakit, nak solat pon sakit, nak bangun pon sakit, semua jadi terkandas..akan ditambah dengan emosi..sebab macam nak buat, tapi bila terkandas..emosi pon jadi tak syok la..

Pagi ni, saya nak share something…kisah mak sedara belah suami saya…kami panggil beliau “bibik”..sebab apa panggil bibik? hehe? sebab suami saya ada keturunan Acheh. Tok wan dan tok suami dari Acheh..mereka berhijrah ke Langkawi…dari situ keluarga letak panggilan antara mak sedara pak sedara as “bibik dan paman”…tu panggilan manja suami dan adik beradik kepada mak sedara dan bapa saudara mereka..

Bibik ni..dah tiada suami. Anak2 sedara tempat menumpang kasih. Saya walaupon menantu dalam keluarga ini..tapi saya agak rapat dengan bibik. Sebab rasa macam mak sedara sendiri…Suatu hari, bibik selalu mengadu….” bibik ni sakit la..satu badan sakit..lutut lagilah…” bila keluhan begini saya dengar, memang dalam hati rasa meruntun..sebab bibik adalah famili saya..selama ni macam2 suplimen beliau cuba, tapi tak jalan. Sebab tu sebelum ni bila saya dan suami offer Shaklee, beliau tolak buat sementara. Sebab tak mau amik banyak2 campur dengan yang lain. Kami ok ajer..bukan sebab nak menjual..tapi kerana mahu membantu..

Suatu hari, bibik call suami..cakap nak cuba la suplimen Shaklee ni. Dan beliau bertanyakan harganya. Dalam hati suami, datang rasa kasihan kerana dengar dari suara beliau pon sedang mengerang kesakitan…Suami cakap, ” Abang poskan nanti bibik. Abang belanja”…luluh hati beliau..kerana jarang dapat sesuatu dengan percuma…

Suami saya poskan AJHT, Omegaguard, dan ostematrix beserta jadual makan. Bibik dah berumur 60 tahun. Memang perlukan suplimen2 ni…untuk kesihatan diri..untuk mudah nak beribadah..mudah nak bergerak dan berjalan…


Sebulan guna, tak rasa apa bibik cakap..tapi beliau teruskan sebab jaga hati kami…dan kami keep on advice..pengambilan suplimen perlukan masa..ia bukan dadah..ia adalah suplimen..membaiki step by step..bulan kedua, tak rasa lagi..tapi terus makanmasuk bulan ketiga..perubahan ketara bibik dapat rasakan..bukan sekadar lutut, tapi keseluruhan badan..rasa ringan..rasa mudah segalanya nak bergerak..rasa selesa yang amat..rasa sungguh gembira beliau..sampai bila cerita pada saya tu..sampai nangis2…sebab gembiranya diberi nikmat kesihatan ni kembali…beliau nak buat kuih pagi2 pon tak de mengeluh2…saya cukup gembira..kerana biasalah orang tua..banyak nak kena pesan untuk konsisten..untuk yakinkan dia pasal pengambilan suplimen Shaklee ni..

Dan 2 hari lepas, bibik call lagi..cakap suplimen dah habis..minta untuk cepat2 hantar..sebab bila tak makan..datang balik sakit…yela, sebab keperluan semua dalam 3 jenis suplimen sakit lutut ni memang untuk menampung keperluan harian…function berbeza2..dahla umur dah 60 tahun…bila dicampur sekali..wallaa…nikmat tu tak boleh dirungkai…

Mahu menjadi sihat dan bahagia dengan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?

Mahukan pendapatan 4,5,6 angka sebulan dengan hanya dari rumah?

Hubungi saya untuk:-


  SUPLIMEN PADA HARGA MAMPU MILIK,
KONSULTASI BERTERUSAN 

serta…

 PELUANG BISNES BERSAMA SHAKLEE!!!


Salam sayang
Ira
0139422527
Founder Legasi Anugerah Terindah
 



2 Responses to “Selamat tinggal sakit lutut dan badan”
  1. imah 12 May, 2015
    • mm Master Ira 23 August, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge