Segalanya bermula dari diri sendiri..berjaya atau gagal..

Assalamualaikum dan selamat pagi semuaa…
Salam sayang saya buat semua pembaca blog saya. Tak kira lah siapa anda. Heheh..blog saya baru nak active balik selepas some amendments and renovation done for the previous post..

Pagi2 saya suka baca motivation quotes..tak kisah dari mana2 pon..asalkan ia bermanfaat…ni saya nak share dengan anda semua la…

Ramai yang nak berjaya…kerana melihat orang lain berjaya. Tapi tak ramai nak tengok camne gaya jalan orang yang dah berjaya tu lalui. Bila tengok “teruk”nya jalan orang tu lalui…so kaki mula menapak ke belakang..kerana rasa tak mampu..kerana takut..kerana rasa “haih…boleh ke aku ni”..sedangkan ayat2 sebelum ni dah cakap nak berjaya macam orang tu..tapi hati tak nak pon…jiwa tak rasa betol2 nak..mata je nak sebab tengok bestnya orang ni duk senang lenang dah…sedangkan siapa dia 2 3 tahun yang lalu…dia seperti anda..seperti anda sekarang yang sedang melihatnya yang sedang berjaya…

Trust me..selagi faktor dalaman tak menolak kita untuk berjaya…memang kita takkan berjaya…self esteem iaitu keyakinan pada diri sendiri..kalau keyakinan pada diri kurang..malah negatif…bawah lagi dari 0…adakah anda mampu berjaya seperti orang itu? Jawapannya TIDAK..kerana semuanya bermula pada diri sendiri…

Jadi, kalau nak berjaya..UBAH DIRI SENDIRI terlebih dahulu…dan pada masa yang sama..bila perubahan semakin nampak walau hanya secalit, kongsikan caranya dengan orang lain. Yang mungkin mereka sedang mencari halatuju mereka…yang mereka juga seperti kita sebelum ini…

Ok, nak gi minum ESP as sarapan pagi:)…hari ceria buat semua insyaallah

Salam sayang,
Master ira
0139422527



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge