Kerja..tapi masih mampu buat side income lebih dari pendapatan

Assalamualaikum dan selamat tengahari buat semua…Disebabkan ramai yang bertanya saya…camne saya mula bisnes…sebab saya mula bisnes semasa saya kerja..saya kerja ofis kadang2 lebih dari 8 jam sehari..tapi bagaimana saya bermula sehingga boleh ke Master Coordinator di waktu bekerja…Actually, bukan saya je camni..ramai lagi master2 lain macam ni jugak…malah lebih hebat dari saya…tapi saya kongsikan sedikit yang saya praktiskan dulu…ia mudah saja…segala rahsia sebenarnya semua orang pon dah tau..tapi nak buat atau tak nak saja…so u decide la..selepas baca kisah ni…u nak usaha ke..nak tidur balik.hehhee

 Masa trip bersama Shaklee ke Dubai..100% shaklee taja


Saya memulakan Shaklee pada 4jun2011. Maksud saya mula promote Shaklee di FB dan blog..Ada yang respon pon…masa tu saya tak perasan pon ada orang respon di FB saya..sampai mak shaklee saya cakap..’ira,suffian ada komen kat fb awk tau’..tau tak perasaan masa tu? Debarrr…hahaha “kutuk ke nak beli ni aaa?” sebab saya tak leh tengok lagi apa yang dikomen…handphone cikai je takde tenet.heheh..balik umah saya cek..alhamdulillah..rupanya rezeki…sebab dia lah customer pertama saya…pian beli untuk mar.dan sekarang mar dah jadi cucu saya dalam shaklee..hehe..pada masa yang sama..saya sms  semuaa orang dalam handpone saya..tak kisah la die biasa ke tak dengan saya…saya imagine mereka memerlukan suplimen..kerana mereka semua mudah letih! so saya nak bantu mereka menjadi lebih bertenaga dan sihat…so senang semua kerja harian diorang dapat diselesaikan dengan mudah..saya pon tahu..ramai yang stress..sebab keje banyakk kan…so why not saya bantu mereka untuk hilang stress dengan pengambilan suplimen shaklee..niat nak bantu orang adalah key point saya..sebab bila niat yang betol..segalanya mudah..tu saya pegang..

Ramaii yang beranggapan shaklee ni mahal..actually ia sangat affordable..harga sangat berpatutan.mana ada 8 jenis vitamin ada dalam 1 pil..tapi harga tak sampai RM1? mana ada multivitamin lebih dari 27 zat galian tapi juga tak sampai RM1? Mana ada 1 tin protin yang boleh control lapar..boleh kasi energy tapi harga sangat cun! Shaklee ada harga2 ni…sebab tu Shaklee berdiri kukuh..sebab produknya cukup berbaloi..serius saya cakap..berbaloi dan sangat best!..kami lebih kepada nak membantu..bukan nak cekik darah orang..tapi biasalah…bukan semua orang suka….orang tak nak Shaklee takpe..amikla yang lain yang dia lebih rasa sesuai dengan dirinya..be open minded ok..

Masa ni..anak2 saya kecil lagi..baru 2 anak…Syamimi belom umur 1 tahun pon..aiman baru umur 2 tahun…tapi saya struggle..sebab saya nak pulun buat Shaklee…saya nak berjaya cepat…saya tak nak ketinggalan..hehee…So saya FOKUS…balik kerja…saya pastikan kerja rumah saya setel..anak2 saya setelkan..tidurkan anak2…biar anak2 dan suami dulu tidur..kemudian baru saya sambung keje Shaklee saya..saya tidur 2 3 jam je sehari masa awal2 bergiat dalam Shaklee..apa saya buat? Saya study pasal produk..saya khatam blog2 sifu…saya buat nota…saya buat case study…macam2..kan shaklee ada macam2 produk..so saya FOKUS SATU2…untuk saya expert…so kalau orang tanya saya pasal produk..saya dah leh jawab walau tengah tidur..seumpamanya la..hehee…semua notes saya masuk buku..saya buat logbook…log book ni saya bawa ke mana2…semua jalan seiring..sebab saya praktikkan multitasking dalam rutin harian saya..sebab saya sangat kejar masa!

Kak cery dan kak laila pernah cakap…jadikan diri kita magnet..ke mana saja ada yang melekat pada kita..yes..it is true…bila saya ada product knowldge dalam kepala…automatic customer2 makin confident dengan saya…customer2 makin suka amik shaklee dengan saya..dan makin ramai customer nak jadi ahli bawah sya..walau masa tu saya baru sebulan join Shaklee…berapa lama dah anda join Shaklee tak menjadi kayu ukur untuk orang confiden dengan kita..asalkan kita usaha untuk menambah confiden dalam diri…Camne nak confiden kalau kita sendiri tu tak tau..ni tak tau..so jangan manjakan diri sangattt…cabar diri…biar diri rasa hottt…rasa tak selesa…sebab cabar menjadi lebih baikk..kalau dah lama rasa bestt tu..maknanya dah duk dalam zon selesa…so cepat2 keluarr…

Kalau ramai cakap susah nak buat Shaklee sebab kerja…kenapa orang lain boleh?? itulah yang saya tanya pada diri saya dulu..so saya cabar diri saya…Kalau kata suami tak support..berapa ramai orang bujang yang boleh score in Shaklee? berapa ramai orang yang suami pon tak support boleh berjaya dalam Shaklee? Orang lelaki ni nak bukti je..so kita as wife lambat tunjuk bukti..so lambatla dapat support..padan muka sape? muka kita gak..hehe

So semuanya berbalik pada diri kita sendiri..nak atau tak nak je…Kalau sendiri pelbagai alasan diberi…so what do you expect the return nanti kan?:)


Masters Nur Zahirah & Hafizan Lutfi

Saya sudah memilih jalan saya…dan saya mengambil keputusan yang tepat 2 tahun lepas…anda bagaimana? Kalau dah bersama Shaklee..tapi mensia2kan peluang yang ada di depan mata…bukankah itu tandanya anda zalimi diri sendiri dan insan2 tersayang? Kalau belum lagi menjadi keluarga Shaklee kami..bertindaklah sekarang..sebab masa sangat mencemburui anda..

Warmest regards
Master ira
0139422527


3 Responses to “Kerja..tapi masih mampu buat side income lebih dari pendapatan”
  1. najiah shaharain 29 January, 2014
  2. Mas Anira Tasmin 16 February, 2015
  3. khadijah alhabshee 15 April, 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge