Monthly Archive:: January 2014

Kami akrab..kerana kami gojess…

Alhamdulillah…saya ditemukan dengan teman2 dalam Shaklee.. Yang lain2 mak shaklee…yang disatukan dalam satu grup wasap yang dinamakan ‘Beautiful.Gorgeous.Master” tapi nama simple kami panggil gojesss…hehe. 15 orang yang terpilih…;)..Dulu kami ni semua belum bergelar master..cuma admin je master masa tu..iaitu PMC…Dah setahun lebih usia grup wasap ni…kami bukan jumud cerita bab shaklee aje…tapi lebihh dari tu…as

Cerita panasss…boleh kembali selamatkan rumahtangga

Alhamdulillah…satu berita gembira saya dapattt hari ni…hari tu..ada customer kontek saya..dia dan suami dah lama tak bersama..gaduh je..die cakap…dia tak rasa selesa bila nak bersama. Suami pon macam geli…sebab dia ada masalah keputihan yang kronik…gatal2 jadinya…sangat tak selesa..dia alami stress…hidup rasa tak guna dah.. sebab benda ni dah jadi lama..berubat2..tapi tak setel2..dia minta bantuan saya…dia

Kerja..tapi masih mampu buat side income lebih dari pendapatan

Assalamualaikum dan selamat tengahari buat semua…Disebabkan ramai yang bertanya saya…camne saya mula bisnes…sebab saya mula bisnes semasa saya kerja..saya kerja ofis kadang2 lebih dari 8 jam sehari..tapi bagaimana saya bermula sehingga boleh ke Master Coordinator di waktu bekerja…Actually, bukan saya je camni..ramai lagi master2 lain macam ni jugak…malah lebih hebat dari saya…tapi saya kongsikan sedikit

Majlis sanding yang gilang gemilang: Master Celebration Masters Hafsah&Aizan

Assalamualaikum…hari ni saya nak cerita kisah “majlis kawin” anak sulong saya dalam Shaklee..Master Hafsah Mardhiah dan Mohd Aizan…ia bukan hanya hari bersejarah buat mereka..tapi juga saya…Hepi tak terkata..hehe..sebab ni majlis anak sendiri kan..sebelum ni saya duk attend majlis orang..hehe..ni majlis anak sendiri..sebakk rasa..memangg sebakk..huhu…serius..rasa macam baru lepas kasi anak kawin (macamla anak saya ada dah

Kisah gula merah yang penuh inspirasi

Sesiapa yang pergi ke majlis master celebration saya…ada saya kongsikan..yang gula merah, nasi lemak adalah produk pertama dan kedua saya dalam dunia bisnes…saya belajar offline masa ni…takde online..sebab masa tu..komputer pon saya takde…internet lagi laa.hahaha..masa tu komputer pon saya tak kenal lagi…saya baru darjah 4 (tahun 1994)..tpi memori ini sangat kuatt…sangattt memberi inspirasi buat saya..

Demam panas 39degree menurun selepas guna nutriferon

Saya nak share..dari cucu shaklee saya….dia mengadu..lama dah die on off demam panas 39 degree..kejap ok..kejap tak..tiap kali g klinik, doc akan bagi dos antibiotik yang lebih tinggi..siannn sangat kat si kecil tau… Pastu saya terus suggest dia amik 3 pakrt nutriferon and then susukan anaknya sekerap mungkin. 2 3 hari pastu…terus bagi testimoni ni..memang

Master Coordinators Celebration – Master Laila

Assalamualaikum…alhamdulillah…pagi yang indah..saya dapat menulis coloteh di sini…pagi ni saya nak share tentang majlis yang saya hadiri semalam…sangat best! iaitu meraikan mak shaklee saya..iaitu Master Laila… Inilah mak shaklee saya..master laila Majlis dibuat di Hotel Pullman Lakeside, Putrajaya. Saya awal2 tak book pon bilik hotel kat cni…sebab rasa macam mahal sangatt..tapi harganya ok..walau bertaraf 5

2014 tahun yang indah

Assalamualaikum dan selamat tahun baru buat semua…Hari ni, 1 Januari 2014..hari permulaan dalam tahun ini….bagaimana dengan azam baru anda? Dah tulis? Dah tampal kat dinding? Dah buat planning? Hheeehe..semuanya insyaallah ok..doakan yang baik2 saja untuk tahun baru ni ye… Di kesempatan ini, saya nak ucapkan jutaan terima kasih buat semua susur galur bawah Legasi Anugerah