Shaklee ada suplimen yang hilangkan kurap? Owhh..for sure! Memang ada:)

Salam hari isnin buat semua:). Pagi ni saya nak share something yang berkaitan dengan kurap. Mungkin ada yang tak tahu yang Shaklee manpu membantu mereka yang alami kurap. Apa ye produk yang boleh membantu? Saya taip simple2 je sebelum gi keje ni. Nanti saya tambah info lagi k..

1.GLA

GLA stands for Gamma Linolenic Acid – sejenis acid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – hormon yang membantu mengatur proses badan yang normal. Kebanyakan GLA di pasaran dihasilkan daripada EPO (evening primrose oil). Keistimewaan GLA keluaran Shaklee, ia diekstrak dari borage yang mana kandungan GLA-nya adalah 2 kaliganda lebih pekat dan 3 kaliganda lebih berkesan dari EPO. Shaklee mengekstrak GLA dari borage yang ditanam secara organic di kawasan Saskatchewan. Setiap kapsul mengandungi lebih 300mg GLA yang mana  adalah sumber terbaik Omega-6. Ia turut digabungkan dengan minyak sunflower dan vitami E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya. Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard – antioksidan alami yang dipatenkan. Bioavailabilitynya dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap dan mengadun ke dalam sel dan tisu. Manfaat utama GLA Complex keluaran Shaklee:

  • Memelihara kesehatan – borage merupakan herba tradisi kegemaran orang Barat. Ia merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina

  • Mengawal estrogen dan testosteron – GLA membentuk proglandin untuk mengawal hormon lelaki dan wanita, melegakan simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

  • Menambah kesuburan wanita – Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. GLA complex membantu tubuh menghasilkan ‘cecair kesuburan’. ‘Cecair kesuburan’ ini memberi ‘ruang’ untuk sperma terus hidup hingga 5 hari.

  • Melambatkan menopause – memperbaiki keadaan menopaus seperti hot flashes, imsomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan jangka panjang mampu melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, dan memberikan tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

  • Mencantikkan kulit – memperbaiki inflamasi kulit, eczema, elergi, kegatalan, kulit kering, bintik penuaan, tinea, dan kurap. Ia juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatisma dan artritis.

  • Mencantikkan rambut – memperbaiki tekstur rambut, rambut kering dan masalah rambut gugur.

  • Pelangsingan – merendahkan kolestrol LDL, menghalang penambahan berat badan, memberi tone pada kulit dan otot wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan yang cantik, etc.

  • Menentang kanker – GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

  • Menghalang komplikasi diabetes – merendahkan gula dalam darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringankan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

  • Menghalang tekanan darah tinggi – menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelak masalah jantung seperti arteriosklerosis dan myocardial infarction.

  • Memperbaiki masalah prostat dan kerap kencing pada golongan lelaki.

  • Hiperaktif dan austisma (ADD/ADHD) – terbukti secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

2. Basic H

Ni kasi mandi dengan basic H ni…memang boleh membantu untuk menyahgatalkan dan menghilangkan kurap tu sendiri.

3. Garlic


Apa keistimewaan Garlic Shaklee ye?

Garlic ni dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organic di California , USA di waktu musim panas. Ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary and spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet mengekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar. Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

 

Jom kita godek2 ilmu tentang manfaat utama Garlic ni. Bukan semua orang tahu lagi ni..so kena war2kan


1.        Mengandungi spearmint untuk mempertingkatkan system penghadaman dan fungsi  jantung

2.       Antibiotik  Yang Selamat dan Semulajadi- Garlic merupakan antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan system imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan yis candida.

3.       Menghalang Alergi

4.       Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.

5.       Memoderatkan tekanan darah tinggi

6.       Detoksifikasi- Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksik yang akan menaikkkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

7.       Menurunkan kolestrol

8.       Mencegah kanser

9.       Menstabilkan Glukos
 
44. ESP mampu memberikan kulit menjadi lebih baik dan baiki sel2 kulit yang rosak diakibatkan dari kurap. Sebab ESP kan protin. memang ia membantu.
 
 
 
 
 
hHaaa..best kan? rupanya shaklee ada suplimen untuk hilangkan kurap…hoyeaahhhh:)

 
 credit

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee?  Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:) 

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge