Mencari antibiotik semulajadi tanpa dadah? Garlic jawapannya..tak perlu nak gi telan bawang putih yang kuat bau tu..

Selamat pagi semua…semoga hari ini jauh lebih baik dari hari semalamJ..Pernah kan kita dengar tentang kalau nak hilangkan bau badan..boleh amik bawang putih..betol tu…sebab bawang putih ni antibiotic semulajadi. Tau tak yang dalam Shaklee pon ada Garlic..hehe…saya tak pernah eleberate tentang garlic ni sebelum ni…so hari ni saya study pasal garlic..saya nak share info tentang garlic ni dengan anda semua pembaca blog saya yang disayangi
Apa keistimewaan Garlic Shaklee ye?
Garlic ni dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organic di California , USA di waktu musim panas. Ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Alicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (Rosemary and spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet mengekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas garlic segar. Allisin adalah sebatian yang berasal daripada bawang putih dan berfungsi untuk banyak tindakan yang berfaedah.  Allisin tidak terdapat di dalam bawang putih biasa sebaliknya ia dihasilkan apabila bawang putih tersebut dipotong halus atau dihancurkan.  Bawang putih secara tradisinya digunakan untuk melegakan batuk, selsema dan membantu peredaran darah yang baik. Setiap tablet Garlic Shaklee mengandungi 500mg bawang putih. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
 
Jom kita godek2 ilmu tentang manfaat utama Garlic ni. Bukan semua orang tahu lagi ni..so kena war2kan
1.        Mengandungi spearmint untuk mempertingkatkan system penghadaman dan fungsi  jantung
2.       Antibiotik  Yang Selamat dan Semulajadi- Garlic merupakan antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk meningkatkan system imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus, dan yis candida.
3.       Menghalang Alergi
4.       Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastric, ketidakhadaman.
5.       Memoderatkan tekanan darah tinggi
6.       Detoksifikasi- Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan cadmium adalah logam toksik yang akan menaikkkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
7.       Menurunkan kolestrol
8.       Mencegah kanser
9.       Menstabilkan Glukos
Haaa…tu dia info pasal Garlic…Memang best lah…Jom cuba satu..harga pon memang sangat mampu milik garlic ni.
Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee?  Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge