Monthly Archive:: July 2012

KAROTENOID- Sumber Antioksidan Semulajadi TERBAIK!

Selama bertahun lamanya ahli-ahli sains mengkaji khasiat buah-buahan dan sayur-sayuran serta kepentingannya terhadap kesihatan. Dan penemuan terbaru telah membongkar rahsia sains fitonutrien bagi mencapai tahap perlindungan antioksidan yang maksima. Fitonutrien merupakan sebatian yang terdapat di dalam buah-buahan, sayur-sayuran dan tumbuh-tumbuhan tertentu. Fitonutrien terhebat yang digelar karotenoid didapati dapat membekalkan tubuh dengan perlindungan antioksidan yang amat

Kesihatan tulang dan sendi~ Jangan dipandang remeh

Tulang-tulang merupakan kerangka bagi menyokong tubuh, melindungi organ-organ penting dan membantu dalam penyimpanan mineral dan formulasi sel darah. Jadi, mengekalkan tulang yang kuat dan sihat amatlah penting. Gaya hidup tidak sihat dan kurang pengambilan nutrien boleh menyebabkan beberapa ancaman tulang seperti osteoporosis dan osteoartritis. Osteoporosis merupakan satu keadaan di mana kurangnya ketumpatan tulang dan ia

Serbuk kolagen~ Lebih dari hanya kolagen!

Kolagen merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh tubuh badan untuk memelihara keremajaan dan keanjalan kulit. Secara kasar, 33% dari protein dalam badan adalah protein kolagen, dan 75% kulit terdiri dari kolagen. Ia menyokong sebahagian besar sel-sel yang memberikan struktur, kekuatan dan kekenyalan kulit dan tisu badan. Kolagen juga terdapat pada kornea, kanta mata, salur

1 biji vitamin E bersamaan dengan 1 kg biji gandum, 500ml minyak safflower, 8kg bayam dan 500g badam??

Hari ni…ada yang bertanya mengenai vitamin E dengan saya…hmm…sebelum ni banyak saya share tentang vitamin E ni. Dan hari ni saya nak share lagi info yag detail berkenaan vitamin E shaklee ni..sebab kalau tak kenal memang tak cinta kan…jom kita berkenalan dengan vitamin E malam ni…^_^ Vitamin E merupakan salah satu vitamin antioksida yang kuat yang boleh

Kepentingan vitamin c-selain untuk kulit cantik dan licin

Bulan ni..Shaklee buat promosi sustained released vitamin C buy 6 free 1. Sebab tu lah ramai yang bercakap mengenai Sustained Released Vitamin C bulan ni:). Sape yang tak rebut peluang ni memang rugilah! Ok..jom kita bincang mengenai vitamin C secara general. Saya pasti semua orang kenal apa itu vitamin C kan? Ala…yang best2 tu…tulah vitamin

Jaundis pada bayi baru lahir~Adakah ia merbahaya?

Hari ni saya nak bercerita mengenai jaundis. Yelah, saya baru je melahirkan anak 8 ari yang lepas. Husna ada jaundis sikit. Tapi ia dah berkurang. Jadi memang sah2 la saya cari info pasal jaundis ni kan..hehe..jadi boleh share dengan kawan2 di luar sana. Jemput baca ye. Say petik info ni dari sini. Adakah saya perlu

Kenapa ESP ni hot stuff terutamanya di kalangan wanita?

Nak tahu keistimewaan dan fakta tentang ESP? Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana iamengandungi 5 jenis

Set Family Wellness~ Suplimen asas untuk permulaan yang sihat

Salam khamis buat semua. Hari ni saya nak perkenalkan set family wellness kepada pembaca blog saya. Apa ye yang terkandung dalam set family wellness ni? Terdapat 4 jenis basic suplimen dalam set family wellness ni. Antaranya ialah ESP, Vita-lea Iron Formula, Sustained Release Vita-C 500mg, dan B Compleks. Set Family Wellness Apa kelebihan set family

Cerita saya semasa mengandung,melahirkan dan berpantang anak ketiga

Alhamdulillah…hari ni genap 3 hari saya melahirkan seorang puteri (anak ketiga). Ia satu pengalaman yang sungguh indah untuk dikenang. Walau sakit, tapi ia merupakan penghapus dosa saya. Sakit yang betol2 dalam masa 2 jam memang memberi makna dalam hidup ni betapa besar kesakitan yang ditanggung oleh seorang ibu untuk melahirkan seorang anak. Dan pengalaman ini sedikit berbeza

Alfalfa Merbahaya?? Hmm..ini jawapannya..

Salam sejahtera buat semua. Petang tadi..ada customer bertanya di grup tertutup kami tentang adakah suplimen alfalfa ni memudaratkan? Sebab dia terbaca di satu blog tentang alfalfa…jom saya share di sini…saya tak nak kutuk produk lain..tapi saya nak bagi kita buka minda kita..apa perbezaan Shaklee Alfalfa Complex ni dengan yang alfalfa jenama lain ^_^..kita menilai biarlah dengan info