Monthly Archive:: June 2012

Perbanyakkanlah selawat di bulan Syaaban

Bulan Rajab telah berlalu dan, alhamdulillah, kini kita sedang berada di bulan Sya’ban dan moga-moga Allah sampaikan kita ke bulan Ramadhan. Ameen. Kalau di bulan Rajab, merupakan bulan yang berlaku padanya peristiwa Isra’ wal Mi’raj dimana Rasulullah صلى الله عليه وآله وسلم menerima perintah mengerjakan sholat langsung dari Allah Azzawajalla, maka di bulan Sya’ban pula

BOOST UP imun sistem kita dengan Nutriferon~ Guna 1 sachet je seminggu! Hebat sungguh kesannya!

Pernah dengar Shaklee Nutriferon ? Supplement ni dapat membantu meningkatkan fungsi sistem imun dalam badan kita. Menarik nih !! Fungsi utama sistem imun adalah untuk melindungi tubuh daripada jangkitan dan pembiakkan penyakit.Tubuh kita sering diancam dengan tekanan,kekurangan nutrisi,pencemaran dan radikal bebas yang memberi kesan kepada fungsi sistem imun.Sokongan dan peningkatan sistem imun merupakan langkah terpenting

Mengapa Vitamin E Shaklee menjadi kegemaran ramai? Apa beza vitamin E Shaklee dengan jenama lain?

Salam israk mikraj buat semua umat Islam hari ni…Semoga kita semua ambil iktibar dan pengajaran di atas pengertian hari yang besar ini..Nanti saya nak share tentang apa itu israk mikraj ye…petang2 sikit…Pagi ni saya nak share tentang vitamin E Shaklee dulu..apa beza vitamin E Shaklee dengan produk2 vitamin E lain ye?? Jom kita baca info

Senaman untuk ibu2 mengandung kekal sihat bertenaga sehingga ke labour room

Senaman ketika hamil mempunyai banyak manfaat. Senaman ketika mengandung mampu untuk meningkatkan stamina bakal ibu. Banyak kajian menunjukkan senaman membantu memudahkan proses bersalin kerana wanita ada tenaga kuat untuk meneran dan menolak bayi keluar.Apabila bersenam, aliran darah menjadi lebih lancar. Maknanya lebih banyak oksigen dihantar ke otak dan seluruh badan yang membuatkan wanita berasa lebih

Puasa? Takut susu merudum? Preparation fizikal dan mental yang BETOL dan AWAL boleh bantu elak masalah ini~

Salam jumaat untuk semua….Semoga hari ni penuh dengan keberkatan…saya baru je rasa jumaat lepas bru datang..tapi hari ni..jumaat lagi..memang cepat masa berlalu…adakah kita isi masa kita dengan sebaik2nya? Muhasabah untuk diri saya dan pembaca blog lain juga… Pejam celik, pejam celik lagi beberapa hari saja lagi kita akan menghadapi bulan Ramadhan. Semoga Ramadhan kali ini

Auuuuccchhhh!!! Baby gigit masa menyusu…sakitnya!

Soalan: SAYA ibu yang menyusu bayi pertama berusia sebulan. Seringkali puting saya sakit ketika menyusukan bayi, tambahan pula bayi saya baru tumbuh gigi, kini sukar untuk saya menyusukan bayi dengan selesa. Adakah ia perkara biasa? dan bagaimanakah cara untuk mengurangkan rasa sakit tersebut? * SJ-Johor Jawapan: Sebagai seorang wanita yang bergelar ibu, terlebih dahulu saya

“Vitamin Shaklee MAHAL la…untuk orang kaya je..saya beli kat farmasi je..” Betol ke statement ni? Sedangkan bila dibanding2kan betol2..

SHAKLEE MAHAL,VITAMIN ORANG KAYA,TAK MAMPU LA,SAYA MAKAN VITAMIN MURAH JER  YANG JUAL DEKAT FARMASI TU..TAPI RAMAI ORANG CAKAP SHAKLEE NIE BAGUS..vitamin Shaklee jauh lebih murah dari vitamin lain bila DIBANDING dengan KUALITINYA~ Ada yang bertanya, kenapa vitamin Shaklee nie mahal berbanding vitamin yang berlambak di pasaran? Nak kata dari segi kuantiti, kadang-kadang yang di jual

Testimoni: Kak Yah sangat2 berpuas hati dengan Basic H..Dulu nak amik satu botol pon was2..tapi hari ni order lagi 5 botol!! Nak bagi hadiah kat parents dan adik beraadiknya juga~

Huh….hari ni isnin…hari permulaan nak masuk ofis balik..hehe..minggu ni nak setelkan semua kerja di ofis dengan lebih laju dari minggu lepas…nak reach every deadline walau lambat lagi sume deadline tu..minggu ni jauuuhhh lebih baik dari minggu lepas..hehehe..amacam?semangat berkobar2 tak nak g keje ni?? Ok…we come to what I want to share hari ni ye…. Semalam..masa

Shaklee dalam siaran Oprah~Ubah cara anda bersihkan rumah anda!! Ubah dari guna pencuci bertoksik ke pencuci non toxic bersama Shaklee!!

Salam khamis buat semua….Saya ada google pagi ni tentang Shaklee…sebab saya nak belajar lebihhhh banyak ilmu lagi tentang Shaklee….Dan saya temui satu youtube Oprah yang menceritakan tentang Basic H Shaklee….dan juga produk2 lain. Tahukah anda..yang pencuci di rumah kita ni main peranan yang sangatlah kuat untuk kesihatan orang dalam rumah kita? Contoh saya bagi…anda gunakan