Shaklee bisnes…bukan sekadar mendapat cash money..tapi lebih dari itu~

Ramai yang bertanya….”Berapa lama awak join Shaklee? Bape banyak awak dapat setiap bulan? Seronok ke buat bisnes Shaklee?” Jawapan saya…senang je…Ni saya senaraikan..panjang lebar…Saya betol2 enjoy buat bisnes Shaklee..memang aim saya nak cari side income…tapi bila saya berada dalam Shaklee group Jutawan ni…saya dapat lebih dari itu..apa yang saya dapat lebih??

1. Saya dapat ilmu berkaitan vitamin..bagaimana ia berfungsi untuk badan kita..apa kepentingan setiap vitamin ni…cita2 saya dulu nak jadi doktor..tapi tak kesampaian..jadi engineer je…so kira ok lah ni kan??heheee
2. Saya dapat kawan2 yang banyak membantu..tiada dengki..sama2 saling support…
3. saya dapat kenalan baru di kalangan customer2 saya mahupon rakan sebisnes…
4. saya dapat bina keyakinan diri saya..untuk berdepan dengan orang ramai..melalui alam maya…mahupon depan2
5. bisnes saya memang enjoy..tak perlu demo2 kat orang..tak perlu nak keluar gi meeting…tak perlu nak g kursus2..semuanya online..mengadap Master Shaklee pon tru online…tak yah nak booking2 flight ticket untuk g kelas shaklee..huhu…tak perlu saya tinggalkan kerja ofis saya untuk gi buat keje Shaklee
6. 90% customer saya adalah melalui online dan saya tak kenal…saya gunakan khidmat pos melalui shaklee atau pon pos laju kepada customer..10% lagi saya COD di miri ni…
7. Saya dapat membantu ibu2 yang nak menyusukan anaknya dengan susu ibu..juga dapat membantu insan2 lain yang perlukan vitamin natural dan elakkan dari bergantung kepada ubat yang mengandugi dadah yang bagi kesan jangka masa panjang..saya dapat mengembalikan kesihatan yang telah hilang kepada customer2 saya bila saya perkenalkan Shaklee..ini adalah satu amal jariah yang saya mulai tanam dalam diri saya…
8. Ibu dan ayah saya….semakin hari semakin sihat….mereka tidak lagi bergantung kepada ubat lagi…
9. Saya dapat membekalkan tips yang berguna untuk customer2 saya juga diri saya sendiri bila mengambil Shaklee..Tips ini eksklusif hanya untuk customer2 kami
10. Saya dapat side income…dulu 2 angka..tak lama lepas tu maintain 3 angka…dan beberapa bulan selepas tu…side income saya dapat 4 angka..maintain setiap bulan..ni merupakan side income..saya yakin tak lama lagi side income saya ni akan mencecah 5 angka setiap bulan…dan selepas tu 6 ANGKA!!!

Tentu tertanya2..berapa lama saya buat bisnes Shaklee kan?? Saya baru buat 11 bulan 3 minggu…hehe…1hb6 ni..akan cukup tempoh setahun saya bersama Shaklee..Sangat banyak ranjau dan duri yang saya lalui…semuanya bermula pada 1hb6 2011..dan memang saya pernah rasa putus asa..tapi saya mempunyai cita-cita tinggi bersama Shaklee…jadi saya bangkit balik dengan lebih kuat! 10 sebab di atas telah membuatkan hati saya bulat untuk bersama Shaklee selamanya….

Bukan mudah ye nak berjaya…saya sekarang pon baru berada pada rank kedua dalam shaklee…apatah lgi orang yang dah dapat pangkat teratas dalam Shaklee..sudah tentu terlalu banyak yang dia lalui…kepada anda di luar sana yang berimpian untuk mempunyai side income…boleh hubungi saya..tapi jangan sesekali berharap untuk dapatkan hasil yang lumayan sekiranya anda hanya hangat2 tahi ayam..saya bole guide…pandu..tunjuk jalan..tips…macam2 lagi..tapi pelaksana semua itu adalah ANDA! BUKAN saya! Saya hanya contribute 5% dari perkembangan diri anda dalam bisnes Shaklee…diri anda yang contribute 95% bakinya…

Sekiranya berharap masuk Shaklee bisnes sebab nak cepat kaya…Shaklee bukan tempatnya…Anda bole pilih bisnes lain…Shaklee adalah tempat menimba ilmu..juga work hard..bersungguh2 dalam apa jua yang anda buat…Kalau anda fikir..join Shaklee boleh goyang kaki then duit masuk ribu riban…anda totally SILAP! Segalanya dari usaha kita:)

Nur Zahirah
Shaklee independent distributor [ID NO: 846816]
0139422527 |zahirahhafizan@gmail.com|FB: Nur Zahirah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge