Menggunakan Shaklee atau jamu untuk berpantang dan keguguran? Saya memilih vitamin Shaklee..kenapa??

Ramai orang bertanya saya…‘ira..u amik ape ye masa pantang? Then pada masa yang sama u kumpul stok susu…’..hmmm..jawapan saya simple je..’SHAKLEE’…dan mereka terus bertanya..’La…Shaklee pon ada set berpantang ke?? tak tahu la pulak….lagi murah dari jamu pulak tu..dahla kualiti memang tip top!
Tulaaa….belum kenal..memang takkan jatuh cinta! Serius…dulu pon saya pikir Shaklee ni sama je dengan jamu dan vitamin2 lain kat farmasi..sebenarnya TIDAK! Jom baca tentang kisah Pn Liyana yang ambil set berpantang selepas keguguran…
___________________________________

saya alhamdullilah sihat..dan masih menggunakan set pantang shaklee sebab keguguran..skang dah masuk 3 minggu saya makan set pantang shaklee..Alhamdullilah,saya amat puas hati..saya mmg x ambil jamu ..hanya mkn set ni shj..hari pertama lepas cuci rahim..dua jam slps itu,saya terus ambik energizing soy protien (esp) + mealshake..mmg sy rasa bertenaga n x letih..vitamin tertinggal dlm kereta seperti vitalea,b complex, vit c n zink.tp xpe, seb baik ada esp n mealshake..mmg sudah mencukupi utk hari pertama n memberi kesan. Macam esp adalah energy booster,bina sel n baiki sel, rawat luka dalaman dan byk lg..Manakala mealshake ada protien n multivitamin. Saya sgt bersyukur kerana saya xmerasa kesakitan semasa gugur n selepas cuci…sy sgt bersyukur..sbb di dalam hati kl blh sy xmahu rasa kesakitan itu..
Alhamdullilah Allah perkenankan doa saya di samping mmg saya mkn supplemen shaklee bermula masa saya breasfeeding ank pertama, ms pregnant ank kedua n seterusnya sekarang ms pantg keguguran ank yg kedua. Saya mengambil supplemen shaklee di ats kesedaran saya sbb sy perlu ambil supplemen yg memberi kesan yg baik,selamat dan tidak memudaratkan dan yg paling penting semulajadi.sbb sy ambik supplemen shaklee pn bermula semasa sy breastfeeding..dan matlamat sy,supplemen mestilah memberi kesan yg baik bkn shj kepada saya..tp kepada ank saya jgk..tambahan set berpantang kebanyakkan di pasaran sekarang,lebih mementingkan kesihatan ibu semata-mata
..Tapi shaklee tidak..ia mementingkan kesihatan ibu, malah ia disalurkan kepada ank melalui susu ibu..anak pn sihat.ibu sihat n bertenaga,luka cepat sembuh,susu pn lancar n byk,,ank pn sihat.mmg win win situation..malah wlpun ibu yg menyusu nak kuruskan badan pn blh tanpa menjejaskan production susu dan tak memberi effect kepada anak..itulah shaklee..memberi kesihatan secara menyeluruh.. (lebih lanjut.. boleh baca di link blognya disini


Apa ada dalam set berpantang shaklee ni ye??

1. Vitalea
Tak sah kalau tak amik vitalea ni….sebab sel dalam badan kita ni adalah makhluk yang hidup..sure lah kan..benda hidup..nak kena makan…kalau tak makan..matilah…dan vitalea ni adalah makanan kepada berjuta2 sel dalam badan kita…kalau tak cukup makan..macamana nak buat keje kan? Macamana nak bagi fungsi yang terbaik untuk badan dalam melaksana kan kerja harian kan? Begitulah konsepnya…simple dan senang untuk difahami…Sebab tulah kalau sel2 ni kurang makanan, badan mudah rasa nak pitam,mudah penat…mudah nak collapse je….so ni tanggungjawab kita nak bagi makanan kat sel2 dalam badan kita…supaya kita dapat melaksanakan tanggungjawab kita seharian sebagai hamba Allah…lagi pulak..untuk ibu2 berpantang…vitalea ni membantu dalam membina sel2 darah merah dengan lebih cepat…so takde rasa pening2 dalam pantang sebab darah cukup…

Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?
Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan “killer product” of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.Ibu2 yang mengandung, berpantang dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung, berpantang mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

2. Vitamin C
Hmmmm….vitamin C…ia adalah vitamin yang membantu untuk kuatkan imun sistem badan kita…ni saya bagi perumpamaan…badan kita ada sel…sel badan kita ni dah cukup makan dah..tapi perlindungan untuk elakkan sel2 ni daripada rosak takde..main biar je….mcm budak kan..kalau nak makan tak basuh tangan…adakah ia satu prevention dari sakit perut dan masuk kuman dlam badan? macam tu lah jugak konsep vitamin c ni…

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

3. B compleks

 Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

4. Zink

Ianya banyak terdapat dalam ikan haruan dan makanan laut. Namun lebih mudah saya amalkan tablet. Ia membantu mempercepatkan proses baik luka. Zinc antara vitamin yang penting untuk pertumbuhan. Pengambilan zinc dapat dilihat kesannya pada pertumbuhan dan pembesaran bayi, rambut ibu tak mudah gugur dan luka bersalin cepat baik
Komponen penting bagi insulin. Alkohol mengalirkan kandungan zink keluar dari sistem badan dengan pantas.
Amat penting dalam sistem imun.
Memelihara deria hidu dan rasa. Program senaman berat mengalirkan zink melalui peluh.
Para penyelidik sedang menghalusi peranan zink dalam mengurangkan bengkak artritis, masalah prostat, serta beberapa keadaan kuiit seperti akne dan dermatitis.
Memainkan peranan dalam respons stres.
5. ESP
Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. 
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.
  • Ni kat bawah ni saya share kan testimoni pengguna set berpantang ye…

     


    “As salam sumer… 😉 sajer nak share… I ader amik set bersalin Shaklee + Ostematrix…
    mmg kesan dia cepat sgt. Baru makan 4 hari… I dh rs beza sgt.. Dulu badan cepat letih… Susah bangun awal.. N malam susah tido… Tp lepas amik set nie mmg bdn rs sihat n happy.. yang paling penting senang sgt bgn pagi.. rasa segar walaupun tengah malam bgn breastfeed baby byk kali jugak… 😉 Biler cek ruper2nyer Ostematrix tue yang membuatkan I senang bgn pagi… Tq so much shaklee.. :D”

    Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…

    Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

    * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge