Monthly Archive:: May 2012

Peranan Supplemen Yang Sebenar Bagi Ibu Menyusu

Assalamualaikum dan selamat pagi.. Hari ni saya nak share tentang peranan Supplement yang sebenarnya untuk ibu yang menyusu. Bukan sekadar ‘milk booster’, malah lebih daripada itu. Ini saya dapat daripada blog senior shaklee saya, kak Along Nurazlina.. Jom baca sama-sama apa pendapat beliau tentang peranan supplement kepada ibu menyusu.———————————–Anekdot: Berzaman-zaman orang percaya makanan itu makanan ini,

Shaklee bisnes…bukan sekadar mendapat cash money..tapi lebih dari itu~

Ramai yang bertanya….”Berapa lama awak join Shaklee? Bape banyak awak dapat setiap bulan? Seronok ke buat bisnes Shaklee?” Jawapan saya…senang je…Ni saya senaraikan..panjang lebar…Saya betol2 enjoy buat bisnes Shaklee..memang aim saya nak cari side income…tapi bila saya berada dalam Shaklee group Jutawan ni…saya dapat lebih dari itu..apa yang saya dapat lebih?? 1. Saya dapat ilmu berkaitan

“Mama dah KURANG SUSU!! Stok dah nak HABISSSS!! Saya TAK MAU formula!!! Mama’s breastmilk is THE BEST for ME!! No consideration~

Vitamin apa untuk BOOST UP MAMA’S MILK ye??? Ramai mama2 di luar sana nak tahu….. Mama……adakah u all sedang bersedih sebab susu MERUDUM?? Jangan sedih2 mama….Ada yang boleh membantu….Ia bukan SEMATA2 nak BOOST UP susu mama…tapi LEBIH dari itu!! Sebab tu mama yang tak breastfeed pon boleh amik set ni!!:) Ia mele…ngkapkan keperluan nutrien badan

ESP memang PROTIN yang SUNGGUH HEBAT! Bukan sekadar banyakkan susu ibu..malah…boleh elak gastrik dan LEBIIIHHH daari itu~

Salam jumaat untuk semua…camni semangat anda hari ni? Dah pikir nak weeken ke? Hehe…kalau kat miri ni..ramaai dh start cuti..sebab nak balik kampung masing2 sempena gawai next week..dahla petronas bagi cuti termasuk weken tu sume 5 hari…memang sape2 yang keje di sarawak sedang bermusim cuti:)..saya bukan nak cerita tentang cuti…tapi saya nak cerita tentang ESP

Darah haid berjalan lancar dan NO PERIOD PAIN lagi setelah mengamalkan GLA~

Huh…pagi2 saya bangun..jari duk tok tek tok tek reply mesej dan FB kawan2 yang bertanya tentang Shaklee…wah! saya sangat teruja pagi ni:)..alhamdulillah rezeki masuk tanpa henti. Allah itu maha pemurah! Nak kena kita usahakan je:) Apa saya nak bercerita hari ni ye….ia berkaitan dengan GLA yang membantu melancarkan pengeluaran darah haid yang selama ni ade jem

Ayu: Pengedar SHAKLEE anda di Lundu, Sarawak~ Jom baca pengalamannya bersama Shaklee

Ni saya nak share tentang anak buah saya yang berada di Lundu, Sarawak…Pengalaman beliau sebelum amik Shaklee dan selepas mengambil Shaklee. Boleh hubungi Ayu di FB Nur Anakku atau sms/whatsupp 013-8148809 untuk sebarang pertanyaan:) _______________________________________________   Salam semua,Diharap anda semua mendapat manfaat dari segala yang saya kongsikan bersama.. Petang ni tetiba teringat saat-saat sukar ketika saya mula menyusukan

Shidah: Pengedar SHAKLEE anda di Kuala Terengganu~Jom baca pengalamannya bersama SHAKLEE

Ni pagi ni saya nak perkenalkan anak buah saya dalam Shaklee yang berada di Kuala Terengganu…Actually, shidah ni junior saya di kampus dulu dan tak sangka pulak one day dia jadi bisnes partner saya dalam Shaklee..Saya pon sebenarnya tak sangka sangat saya akan begitu commited dengan bisnes. Hhehe…Shidah ni pon merupakan anak sulong Shaklee saya

Kanak-kanak sakit buah pinggang tak jadi dibedah selepas mengambil Meal Shakes

Wah.. mesti anda terpegun kan membaca tajuk tersebut. Saya pun terpegun bila mendapat sharing tersebut.  Dalam hati “wah..hebatnya Meal Shakes ni”..  Kalau sebelum ni kita selalu dengar Meal Shakes bagus untuk kanak-kanak yang selalu demam, selsema, sembelit, kurang selera makan, eczema dan asma, kali ni saya bawakan kisah kanak-kanak yang sakit buah pinggang beransur sembuh

Kenapa yang makan banyak tapi badan masih keding? Yang control makan sebab nak diet makin bertambah2 pulak beratnya??

Kawan-kawan.. Biasa tak mendengar keluhan orang-orang yang sedia ada kurus (keding), dah makan banyak tapi badan tetap tak naik2? Atau ada juga yang cuba berdiet, kurang makan.. tapi badan masih mem-besar 😉Semuanya dikatakan berkait dengan metabolisme tubuh. Tahu x apa maksud METABOLISME? Adik beradik dengan vandalisme dan kronisme ke? hehe.. Semestinya tidak.. kerana vandalisme dan

Anak bijak dengan susu ibu

Tahukah anda kajian mendapati bayi yang menyusu susu ibu sepenuhnya lebih bijak apabila mereka meningkat dewasa. Kanak-kanak tersebut didapati memiliki tahap IQ yang lebih tinggi iaitu antara tujuh hingga sepuluh peratus berbanding dengan bayi yang meminum susu formula. Angka tersebut mewakili secara keseluruhan pada beratus orang kanak-kanak dan bukannya pada individu. Oleh itu, jika anak ingin