Shaklee untuk Skin Care~Untuk sesiapa yang sedang mencari set untuk kecantikan kulit!

Salam isnin kepada semua…Apa kabar? Hari ni ramai kawan saya berangkat ke Mekah untuk menunaikan umrah…FREE je…diorang tak kuar duit pon…Shaklee belanja…wah…hebatt kan? Saya belum berpeluang lagi..baru ada can dapat free convention to langkawi….tak pe…usaha tangga kejayaan..sebab tu saya suka dengan bisnes Shaklee ni…sebab saya dapat membantu orang yang nak dapatkan kesihatan yang lebih baik dari sebelumnya..juga dapat memberi peluang untuk saya dalam pocket money sendiri daripada part time job ni:)…

Ok…pagi ni saya nak cerita pasal Skin care…Ramai yang bertanya saya….”takde ke set skin care??” untuk kulit yang bermasalah jerawat, jeragat, panau atau ape2 masalah…boleh cuba set skin care ni…saya dah gunakannya..dan ia amat berkesan bagi saya!! Apa yang ada dalam set skin care ni ye? Meh sini saya tunjuk…Gambar boleh menerangkan segalanya:)

1. Vitamin C
Hmmmm….vitamin C…ia adalah vitamin yang membantu untuk kuatkan imun sistem badan kita…ni saya bagi perumpamaan…badan kita ada sel…sel badan kita ni dah cukup makan dah..tapi perlindungan untuk elakkan sel2 ni daripada rosak takde..main biar je….mcm budak kan..kalau nak makan tak basuh tangan…adakah ia satu prevention dari sakit perut dan masuk kuman dlam badan? macam tu lah jugak konsep vitamin c ni…
Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

2. B compleks

 Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

3. Apa itu MealShake?Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Apa faedah mealshake ni?

  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.
  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

4.Vitamin E
Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. Vitamin antioksidan

Testimoni saya pulak..hehe…Saya memang dah gunakan set ni..malah adik2 saya pon menggunakan set ini jugak…memang dulu kami ni jenis yang banyak jerawat….parut sana sini…tapi sekarang semuanya pergi…dan tak kembali lagi..hehe…kulit muka pon glow je…my hubby perasan perubahan saya….memang saya tak rasa ia sia2…sebab memang ia berbaloi untuk saya…

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee?  Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge