Set A: Untuk semua orang yang nak dapatkan kesihatan terbaik…

Hm….apa kaba semua? Salam weken hari sabtu untuk anda…saya nak share tentang Set untuk optimum health..hihi…sebelum ni saya share berkenaan Mealshake…tapi hari ni saya nak share tentang set optimum health…apa ada dalam set optimum health ni? Jom saya nak tempek gambar sekejap…kerana gambar boleh menceritakan segalanya…

1. Vitalea
Tak sah kalau tak amik vitalea ni….sebab sel dalam badan kita ni adalah makhluk yang hidup..sure lah kan..benda hidup..nak kena makan…kalau tak makan..matilah…dan vitalea ni adalah makanan kepada berjuta2 sel dalam badan kita…kalau tak cukup makan..macamana nak buat keje kan? Macamana nak bagi fungsi yang terbaik untuk badan dalam melaksana kan kerja harian kan? Begitulah konsepnya…simple dan senang untuk difahami…Sebab tulah kalau sel2 ni kurang makanan, badan mudah rasa nak pitam,mudah penat…mudah nak collapse je….so ni tanggungjawab kita nak bagi makanan kat sel2 dalam badan kita…supaya kita dapat melaksanakan tanggungjawab kita seharian sebagai hamba Allah…

Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?
Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan “killer product” of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.

2. Vitamin C
Hmmmm….vitamin C…ia adalah vitamin yang membantu untuk kuatkan imun sistem badan kita…ni saya bagi perumpamaan…badan kita ada sel…sel badan kita ni dah cukup makan dah..tapi perlindungan untuk elakkan sel2 ni daripada rosak takde..main biar je….mcm budak kan..kalau nak makan tak basuh tangan…adakah ia satu prevention dari sakit perut dan masuk kuman dlam badan? macam tu lah jugak konsep vitamin c ni…
Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

  • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
  • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah

3. B compleks

 Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

Haaa….ni dia….keterangan tentang setiap vitamin dalam set Shaklee Family wellness ni…tunggu apa lagi? Kalau anda fkirkan anda perlukan vitamin2 ni…jom cuba sekarang…anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…


Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut… Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge