Lecithin~Vitamin untuk potong2 lemak

Salam jumaat kepada semua..semoga hari anda diberkati dan dirahmati setiap hari..Hari ni saya nak cerita tentang vitamin untuk cut2 lemak..Hampir sebulan stok lecithin liciiiinn di pasaran. Semua orang yang guna lecithin memanglah jadi cuak semacam..hehe…dan 2 hari lepas saya ada order 10 botol lecithin untuk memudahkan saya pos lecithin direct kepada customer2 yang berada di sarawak dan sabah… Dan tak sampai 2 hari…lecithin tu dah habis..dan semalam saya order lagi…tupon dah ada yang nak amik weekend ni…Sebelum tu…jom saya nak tempek gambar lecithin kegemaran ramai ni…

Nilah dia lecithin…180 biji…harga memang sangatlah berbaloi dengan kualiti..klu tak..takkan ramai sangat orang guna lecithin sampai habis satu Malaysia ni kann???kan3??

Apalah hebat sangat lecithin ni ye??Haiihh…belum kenal memang belom tau…belum jatuh cinta memang takkan percayalah! Hihi..jom kenali lecithin…ni saya ambil info dari laman web Shaklee, puteri dan kak alom🙂

Lecithin adalah HOT PRODUCT dalam menurunkan berat badan. Tapi.. Sebenarnya Lecithin sangat banyak gunanya.Apakah lecithin ni?Lecithin adalah keperluan setiap sel dalam badan. Ia adalah merupakan gabungan kolina, inosite dan asid2 lemak yg lain. Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.  Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi  daripada kacang soya. Setiap kapsul gel lembut menyumbang 530mg lecithin. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

FAEDAH & KEGUNAAN LECITHIN

– Lecithin membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi bagi lemak di dalam darah. lecithin ni emulsifier yang sangat power!
Mencerdaskan otak dan mengurangkan nyanyuk.
mengawal penggumpalan platlet darah.
– Menggalakkan penyerapan vitamin ADEK.
Mengekalkan kandungan air dalam kulit.
– Untuk metablisma lemak.

nak lagi detail?? ni dia…

1- lecithin membantu mencegah penyakit yang berkaitan dengan lebihan lemak dalam badan, seperti darah tinggi, stroke, sakit jantung dan lain- lain. ini kerana lecithin bertindak sebagai pelarut lemak.
2- lecithin memecahkan lemak, dan jika diambil untuk mengurangkan berat badan, dan jika anda turut bersenam, lecithin mampu membakar lemak dengan lebih cepat.
3- lecithin juga berperanan dalam penyerapan zat- zat penting dari saluran darah ke dalam sel badan kita.
4- lecithin membantu melindungi sel darah merah kita daripada serangan virus dan bakteria.
5- lecithin sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan. sebab itu lecithin dapat membantu mengelakkan kita daripada penyakit seperti alzheimer disease. lecithin adalah makanan otak dan saraf.
6- lecithin dapat membantu masalah insomnia. ianya sumber kepada hormon neurotransmitter yang membantu proses tidur.
7- lecithin adalah asid lemak yang penting bagi paru- paru bagi mencairkan mukus dan melegakan irritation.
8- lecithin membantu mencegah eczema, kerana ia adalah zat kecantikan (untuk kulit, rambut).
9- lecithin bertindak sebagai pelincir kepada sendi- sendi badan kita.
10- lecithin diperlukan dalam penghasilan hormon epinephrine yang diperlukan bagi mencegah simptom menopause dan PMS.
SIAPA YANG PERLU AMBIL LECITHIN

– Pesakit DIABETES – mereka tak boleh kekurangan lecithin
– Pesakit BUAH PINGGANG – kolina dalam lecithin meringankan tugas buah pinggang untuk memproses protein
– Penderita KEGUGURAN RAMBUT – memerlukan lecithin kerana kekurangan inositol (komponen dalam lecithin menyebabkan keguguran rambut).
– Pesakit STROK.
– Orang yang banyak mengambil karbohidrat kerana ia boleh membentuk lemak dalam darah.
– Orang yang mengalami KOLESTEROL TINGGI.
– Orang yang mengalami masalah fokus, terutama koordinasi anggota badan.
Pelupa.
– Ibu menyusu untuk lancarkan air susu dan merawat bengkak susu.

Lecithin ni lebih berkesan sekiranya diambil bersama herblax, alfafa, cinch dan ESP:).

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge