ESP sangatlah marvellous!

Apa khabar semua? Dah agak lama saya tak update blog saya ni:). Agak sibuk akhir2 ni…laptop pon tinggal 1 je kt umah…yang satu lagi dah tak boleh nak buat ape dah…anak siram dengan ESP…hehe….laptop hubby ni pulak..anak yang guna sentiasa..tengok movie kegemaran dioranglah…apa lagi kalau bukan upin dan ipin..hehe…sampai saya dah boleh hafal skrip upin ipin dah sekarang ni….pagi ni saya nak share berkenaan ESP….the marvellous, great, awesome,popular product from Shaklee…

Ni lah my favourite drink…setiap pagi kalau saya tak amik ESP…memang tak sah lah….serius saya cakap..memangggg tak sah!! Ada orang yang bertanya…nape lah ESP ni sangat best rasa die? Apa taknya…bulan ni..ESP saya dah jalan 25 bekas…baru separuh bulan…Sape2 tengok ESP ni memang rasa nak cuba lah….Haaa…ni jawapannya..kenapa ESP ni menjadi pilihan ramai..dan juga sangat lazat dan asli rasanya….

1. Energizing Soy Protein:

ESP ni adalah elemen asas dalam pembentukan sel..Ini…memang satu keperluan yang betol2 perlu bagi saya….dan pastinya juga keperluan untuk anda sebab anda pon manusia macam saya jugak…sebab kita dicipta dengan ciri2 badan yang sama..Saya dapt rasakan perbezaan bila saya amik ESP ni berbanding dengan masa saya tak mengambilnya..Fullamakkk…memang marvellous lah..sebab tu ESP ni adalah produk Shaklee yang paling glamour..customer2 saya…memang amik ESP ni…untuk sape ESP ni ye? Sesuai untuk semua…orang muda,warga emas,ibu mengandung,ibu menyusu, ibu baru bersalin, wanita bujang,lelaki bujang atau pon dah kawin, yang nak hilangkan parut, yang nak kuruskan badan,student…sume memang boleh…memang ia merangkumi semua genap segi…kenapa ESP ni penting? Hebat sangat ke? Bagi saya dan bagi semua yang sudah mencubanya…memang rasa ia sangatlah HEBAT!!pssst…nak citer satu benda ni..hihi..mcm nk gosip plak..my hubby…dulu memang susah nak telan vitamin atau ape2 minuman lah…tapi bila die amik ESP sekali…huh…tiap2 hari dia amik ESP sebagai minumannya untuk ke pejabat…hubby rasa kenyang sampai lunch hour kul 12…fullamak wei…memang dapat keep on maintain dengan berat yang ideal..tak de buncit2..sebab tu my hubby maintain je badan dia walau dah 5tahun kawin..hihi…saya pulak…memang minum segelas ESP setiap pagi…walau pegnen…saya rasa tetap kenyang…sampai tengahari….doc pon cakap kandungan saya memang sihat dan takde masalah…so maksudnya…kalau saya kenyang dan tak makan banyak masa breakfast tu..its ok…sbb itulah keperluan badan saya…bukannya bila orang cakap pegnen..kena makan double..huhu..kalau macam tu..jadi belon la i…hehehe…dan yang best sekali…lepas saya lahirkan dua anak saya tahun 2010 dan 2011…berat saya turun kepada berat normal balik dalam pantang 40 hari tu..ehehee…sume baju saya maintain boleh pakai lagi…walau baju tu masa saya tahun 1 kat universiti lagi… Bagaimana ESP membantu? Apa kelebihan ESP ni ye? Ni senarai panjang dia ye…Dan anda akan tahu kenapa saya sukakan ESP ni…sangat2 awesome!

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan
  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung
  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah
  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.
  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.
  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.
  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.
  • Untuk ibu menyusu pula, cadangan vitamin yang bersesuaian adalah vitalea, b compleks,vitamin c, alfalfa, ostematrix, dan ESP.

    Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

     * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge