ESP is great, marvellous,awesome,special!!!

Salam ahad kepada semua…hari ni 1 april…hari lahir kawan saya…dari jauh saya ucapkan semoga beliau bergembira selalu dan berbahagia bersama isterinya, Azreena…dan semoga diberikan zuriat yang soleh solehah…saya yakin dia boleh jadi suami terbaik utk isterinya Naza(Azreena)…Naza, he is a good man u know:)..ok, berbalik kepada tajuk kita hari ni…saya masih lagi tak putus2 nak share berkenaan ESP ni…hehe…sebab ape? sebab saya dah jatuh cintaaaaa dengan ESP ni…macam orang 1st love…macam tulah..hehe…

Berkenaan ESP….ape lagi yang anda perlu tahu tentang ESP?

http://zahirahhafizan.com/2012/01/esp-hot-stuff-kerana-berkhasiat-dan-membekalkan-tenaga-yang-lebih-lama-juga-berfungsi-untuk-menghilangkan-parut2-jerawat.html

Tahukah anda syarikat mana yang pertama mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya.? Ia adalah Shaklee! Ia bermula dengan pengasingan soya pertama yang dihasilkan dan dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Tak lama lepas tu, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang. Haaaa…nampak tak sape yang dulu memplopori suplemen berasaskan protin ni? Ia adalah Shaklee…syarikat yang berdiri teguh lebih dari 55 thaun yang lalu dan kalau di Amerika…Shaklee adalah syarikat yang memang teguh ekonominya dan sangat tinggi kualitinya:)

Agak2nye lah kan…nape lah selalu sangat orang duk cerita pasal protin3…hmm…mesti ada something yang mesti kita terokai ni…pentingkah protin untuk badan kita ye?

Our body need protein to grow BIG & Strong! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protien diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-
1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins

ESP….Ia adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

Risiko kekurangan protin sangatlah banyak….hmm….memanglah bagi kesan kan…sebab badan kita perlukan protin kerana protin adalah elemen asas…jom kita tengok ape kesan kekurangan protin ni…

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Terima kasih kak N atas perkongsian…byk ilmu saya dapat dari blog kak N..

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge