Testimoni: ” Badan lebih bertenaga dan kulit muka pon dah semakin segar”~Shidah

Salam ahad kepada semua pengunjung blog saya walau di mana anda berada. Bagaimana perancangan anda hari ni? Nak g mana2 tak? Hmm…saya dan suami ada planning untuk bawak anak2 jalan2 lagi hari ni. Semalam kami pergi berkhemah di taman bulatan..hehe…semangat bawak khemah..nak test power khemah tu sebenarnya..ok ke tak..anak2 rileks je..ibu diorg yang hepi terlebih..hehe..takpe,asalkan anak2 dan suami hepi tengok saya hepi..jangan nangis pulak..hehe..pagi ni pon saya happy…baru siap packing trial pek untuk order2 yang nak diposkan esok..buat keje awal2 sebelum anak2 bangun..once diorg bangun, saya nak fokus kat keperluan diorang pulak…

Pagi ni saya nak bercerita tentang junior saya kat kampus dulu yang mana mencuba vitamin c, b compleks, vitamin E dan vitalea. Belum sampai sebulan beliau mencubanya…dah nampak perubahan kesan dari pengambilan vitamin2 ni..apa kata beliau kepada saya tru sms?

” Erm, alhamdulillah, sekarang rasa badan lebih bertenaga tak cepat penat..kulit muka pon nampak segar sikit, sebelum ni kusam je”

Tu ape yang dirasai Shidah berkaitan dengan perubahan yang beliau rasakan. Hujung bulan lepas beliau amik Energizing soy protin untuk kulit muka dan resdung serta  Fiber untuk membantu mengatasi masalah diabetes maknya yang semakin teruk. Bagi saya personally pon, saya dapat rasakan perbezaan apabila saya consume vitamin2 Shaklee especially vitalea, b compleks, ostematrix dan Energizing soy protin dengan tidak mengambilnya. Bila saya maintain dengan vitamin2 ni setiap hari…badan saya tak rasa terlalu penat. Balik dari kerja kul 6 petang pon saya masih mampu nak sediakan makan malam untuk suami dan anak2 dengan masakan sendiri. Tapi kalau saya tak ambil vitamin2 ni..memang sah collapse lepas maghrib. Terpaksalah hubby yang jadi tukang masak dan tykang suap anak2..hehe..

Ha,ni dia vitamin2 yang saya gunakan sepanjang hari…

Ia juga sangat sesuai untuk ibu2 yang breastfeeding! Breastfeed memang meletihkan…memang sangat2 tak dinafikan…sebab tu sangat penting bagi ibu2 yang breastfeed mengambil vitamin2 ni bagi melengkapkan keperluan badan kita. Yelah, nak makan pon kita terkejar2..bukan saja yang bekerja..malah surirumah lagi lah terkejar2 kan..hmm…patutlah pahala ibu yang menyusu sangat banyak!

Apa keistimewaan vitamin2 yang saya sebutkan di atas ni? Apa fungsinya? Jom kita baca detail di bawah..

1) Energizing Soy Protein
-protein berasaskan soya yg berasaskan dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones.Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.Ia membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
saya sukakan rasanya….. memang sedap. Anda boleh campurkan dgn jus, fresh milk, low fat milk atau pun sekadar bancuh ESP dgn air kosong…..

2) Fiber

– Ia memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman
-Boleh mengelakkan kanser usus
-Bertindak mengurangkan tahap kolesterol
-Mengeluarkan racun dari badan dengan mempercepatkan proses pembuangan najis
-Dapat mengurangkan gula dalam darah
-Baik utk mereka yang dalam proses pelansingan badan kerana serat akan berada lama dalam perut dan memberikan rasa kenyang
-Menggalakkan bakteria yang baik dalam usus besar
-Mengurangkan sembelit yang akan menyebabkan buasir

3) Vitalea
 iaitu product pertama by Dr. forest C. shaklee.High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. .Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.
4) Bcompleks
 Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

5)Vitamin EMelambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. Vitamin antioksidan

6) Vitamin C :
Membantu pembentukan kolagen – sejenis proteion yang menyusun tubuh manusia. Menghasilakan kulit yang lebih licin. vitamin antioksidan

7) Ostematrix
Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang seperti artritis dan osteoporosis yang boleh menjejaskan pergerakan bebas selain dari menjadi amat menyakitkan.

Berminat? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms 0139422527 untuk sebarang pertanyaan.

credit 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge