Shaklee Family Wellness Program~Sesuai untuk seisi keluarga anda!

Salam sejahtera buat semua….Selamat berhujung minggu..Apa planning anda hari ni? Saya…hehe…(macamlah orang tanya..) Saya plan nak kemas rumah..nak g shopping barang2 dapur dan juga barang2 famili…nak masak special for my beloved hubby and children….dan yang pastinya saya tak sabar nak tunggu kelas Shaklee hari ni di Miri:)..Sebab tu lah saya sukaaa sangat dengan bisnes Shaklee saya…saya ada teman yang akan tunjukkan jalan buat saya…teman yang akan menegur di kala saya alpa..teman yang akan membantu di kala susah..dan yang saya paling seronok..teman2 saya ni mengingatkan saya untuk sentiasa kembali kepada Allah dalam apa jua keadaan..senang mahupon susah..hanya Allah tempat mengadu:)..

Ok berbalik kepada perbincangan dan perkongsian kita di pagi ini…saya nak share tentang set Shaklee Family Wellness Program yang sangat HOT!!MARVELLOUS!!POPULAR!!GREAT!! di kalangan customer2 saya malah sape yang mencuba Shaklee…inilah vitamin basic yang mereka perlukan….Meh saya nak tempek gambar jap..hehehee…supaya kita dapat berkongsi dengan lebih jelas lagi…

Shaklee Family Wellness Program



Sejak saya menggunakan Shaklee 3tahun lepas (walau orang lain lagi lama dari saya mencuba Shaklee..tapi saya bersyukur ditemukan Shaklee di saat itu..Better late then never right??)…Set ni memang WAJIB bagi saya. Saya add on dengan ostematrix, alfafa, lecithin untuk pecahkan lemak saya  dan juga vitamin E. Setiap vitamin ni memainkan peranan yang berbeza….Lagi2 saya adalah ibu menyusu dan nak hilangkan parut saya serta dapatkan kulit yang cantik dan takde tompok2..Tapi..yang basic perlu ada adalah Shaklee Family Welness set ini…kenapa saya cakap macam tu? Jom kita kenali setiap produk dalam Shaklee Family Welness set ni…

1. Energizing Soy Protein:

ESP ni adalah elemen asas dalam pembentukan sel..Ini…memang satu keperluan yang betol2 perlu bagi saya….dan pastinya juga keperluan untuk anda sebab anda pon manusia macam saya jugak…sebab kita dicipta dengan ciri2 badan yang sama..Saya dapt rasakan perbezaan bila saya amik ESP ni berbanding dengan masa saya tak mengambilnya..Fullamakkk…memang marvellous lah..sebab tu ESP ni adalah produk Shaklee yang paling glamour..customer2 saya…memang amik ESP ni…untuk sape ESP ni ye? Sesuai untuk semua…orang muda,warga emas,ibu mengandung,ibu menyusu, ibu baru bersalin, wanita bujang,lelaki bujang atau pon dah kawin, yang nak hilangkan parut, yang nak kuruskan badan,student…sume memang boleh…memang ia merangkumi semua genap segi…kenapa ESP ni penting? Hebat sangat ke? Bagi saya dan bagi semua yang sudah mencubanya…memang rasa ia sangatlah HEBAT!!

pssst…nak citer satu benda ni..hihi..mcm nk gosip plak..my hubby…dulu memang susah nak telan vitamin atau ape2 minuman lah…tapi bila die amik ESP sekali…huh…tiap2 hari dia amik ESP sebagai minumannya untuk ke pejabat…hubby rasa kenyang sampai lunch hour kul 12…fullamak wei…memang dapat keep on maintain dengan berat yang ideal..tak de buncit2..sebab tu my hubby maintain je badan dia walau dah 5tahun kawin..hihi…saya pulak…memang minum segelas ESP setiap pagi…walau pegnen…saya rasa tetap kenyang…sampai tengahari….doc pon cakap kandungan saya memang sihat dan takde masalah…so maksudnya…kalau saya kenyang dan tak makan banyak masa breakfast tu..its ok…sbb itulah keperluan badan saya…bukannya bila orang cakap pegnen..kena makan double..huhu..kalau macam tu..jadi belon la i…hehehe…dan yang best sekali…lepas saya lahirkan dua anak saya tahun 2010 dan 2011…berat saya turun kepada berat normal balik dalam pantang 40 hari tu..ehehee…sume baju saya maintain boleh pakai lagi…walau baju tu masa saya tahun 1 kat universiti lagi… Bagaimana ESP membantu? Apa kelebihan ESP ni ye? Ni senarai panjang dia ye…Dan anda akan tahu kenapa saya sukakan ESP ni…sangat2 awesome!

  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan

  • Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk kesihatan jantung

  • Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat

  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous

  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

  • Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

  • tidak mengandungi kolesterol dan laktosa.

  • Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya.

  • Tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.


  • 2. Vitalea

    Tak sah kalau tak amik vitalea ni….sebab sel dalam badan kita ni adalah makhluk yang hidup..sure lah kan..benda hidup..nak kena makan…kalau tak makan..matilah…dan vitalea ni adalah makanan kepada berjuta2 sel dalam badan kita…kalau tak cukup makan..macamana nak buat keje kan? Macamana nak bagi fungsi yang terbaik untuk badan dalam melaksana kan kerja harian kan? Begitulah konsepnya…simple dan senang untuk difahami…Sebab tulah kalau sel2 ni kurang makanan, badan mudah rasa nak pitam,mudah penat…mudah nak collapse je….so ni tanggungjawab kita nak bagi makanan kat sel2 dalam badan kita…supaya kita dapat melaksanakan tanggungjawab kita seharian sebagai hamba Allah…

    Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?
    Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan “killer product” of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka.


    3. Vitamin C
    Hmmmm….vitamin C…ia adalah vitamin yang membantu untuk kuatkan imun sistem badan kita…ni saya bagi perumpamaan…badan kita ada sel…sel badan kita ni dah cukup makan dah..tapi perlindungan untuk elakkan sel2 ni daripada rosak takde..main biar je….mcm budak kan..kalau nak makan tak basuh tangan…adakah ia satu prevention dari sakit perut dan masuk kuman dlam badan? macam tu lah jugak konsep vitamin c ni…

    Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

    • Kandungan Vitamin C yang tinggi.
    • Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
    • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah


    4. B compleks

     Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

    Haaa….ni dia….keterangan tentang setiap vitamin dalam set Shaklee Family wellness ni…tunggu apa lagi? Kalau anda fkirkan anda perlukan vitamin2 ni…jom cuba sekarang…anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…

    Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

    **Produk ini tidak bertujuan untuk merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. sila dapatkan nasihat doktor anda terlebih dahulu.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge