Apa akan jadi bila berhenti makan vitamin?

Salam hari rabu buat semua…semoga hari ni kita dimurahkan rezeki yang mencurah2…amin…pagi ni saya nak petik satu entry dari blog sifu saya…iaitu kak N. Thanks kak N atas perkongsian…kebetulan semalam pon saya dapat mesej dari customer saya yang bertanya..klu saya stop lepas amik ESP, GLA dan set A ni…boleh ke? Apa kesannya…dan alhamdulillah pagi ni kak N ada share sedikit cerita dan info berkenaan persoalan berikut…Jom baca..

_________________________________________

Menerima soalan dari seorang customer baru saya….

“Alhamdulillah selepas mengambil ESP dan set skin care, saya dapati kulit saya ada perubahan. Itupun bila minum banyak air. Namun saya suka sebab kini lebih energetic dan no more moody macam dulu2 cepat sangat stress. Soalan saya, jika saya stop vitamin ini apa akan jadi? Adakah kulit saya bermasalah semula?”

Untuk memberi jawapan yang lebih mudah, saya menyediakan satu anologi.

Apabila seseorang itu hanya mendapat zat vitamin dari makanan hariannya, ia ibarat sebuah rumah dengan perabot biasa. Namun apabila individu itu mendapatkan makanan tambahan seperti vitamin dan supplement, ia ibarat sebuah rumah dengan perabot yang mewah sedikit.

Namun apabila kita sudah biasa dan selesa duduk dan berehat di atas sofa ini….

Dan satu hari kita tukarkan kepada kerusi ini ….

Pasti kita boleh menilai keselesaan duduk di atas sofa empuk dengan kerusi rotan kan?
Mungkin ada orang tak kisah pun duduk di atas kerusi rotan namun, saya yakin ramai yang bekerja cari duit untuk keselesaan hidup. Bak kata orang, apa guna ada duit tetapi sakit? Hakikatnya nikmat kesihatan itu tidak dapat dibeli dengan duit. Maka beringatlah kita semasa sihat sebelum sakit.

Oleh kerana faktor inilah ramai yang dah biasa amalkan makan vitamin, tak kisahlah apa brand sekalipun, mereka akan rasa beza bila tak makan vitamin. Oleh kerana sebab inilah setiap hari orang akan masuk farmasi beli vitamin, atau paling-paling kurang pun minta di klinik panel atau klinik kerajaan.

Vitamin membantu menutupi mana-mana ruang kosong dalam badan yang tidak dapat dipenuhi melalui pengambilan makanan harian kita terutama vitamin E, beta carotene,vitamin B dan vitamin C, protien lengkap dan banyak lagi.

Maka tiada la istilah bergantung dengan vitamin ….sebab balik pada diri individu tersebut. Jika mahu keselesaan, dapatkan tambahan dengan supplement dan vitamin. Malah lebih baik dari amalkan ubat yang mengandungi bahan yang boleh merosakkan buah pinggang dan hati dalam jangka panjang.

Maka jadilah pengguna yang bijak, dapatkan vitamin yang tiada perasa tambahan, pewarna tambahan, pengawet , asli….dan paling bagus untuk kenali vitamin asli, tiada silika gel di dalam botol vitamin tersebut.
Supaya anda dapat rasa berbaloi belanja yang dikeluarkan dengan hasil kesihatan yang anda perolehi.

Alhamdulillah selepas mengamalkan vitamin, tiada lagi panadol atau ubat tahan sakit dalam kamus hidup saya. Selama 13 tahun ini, sakit kepala saya cuma amalkan makan B com dan Kalsium@ Ostematrix dan ia buat saya lebih baik!

Bagaimana dengan anda? Nak cuba Shaklee? Anda boleh hubungi saya untuk dapatkan special price, konsultasi percuma, after sales service secara berterusan, dapat join group tertutup kami untuk perkongsian tentang masalah kesihatan dan maklumat berkenaan produk Shaklee…dan yang pastinya…anda boleh mendapatkan vitamin Shaklee dengan budget yang anda ada! Saya akan recommend kan vitamin yang sesuai dengan budget anda dan terangkan kenapa anda perlukan vitamin2 tersebut…

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsupp 0139422527 untuk sebarang pertanyaan:)

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge