Anda sering pening atau mudah pitam? Dah check tekanan darah? HB pon rendah? Mungkin kurang zat besi.

Saya dihubungi oleh seorang teman…isterinya mengalami hb yang sangat rendah tahap kritikal sangat dah..isterinya sedang mengandung…ni last warning dah doctor bagi sebab teruk sangat dah..kalau tak up jugak hb wife die…starting next week dah kena cucuk dah tiap hari…aiyaa…itu suatu yang merisaukan bagi mereka..Dulu2 pon saya ada masalah mcm seperti mudah pening ,mudah pitam , berdebar2.. bila saya baca2.. tu antara tanda kurang iron/ zat besi.. Dan mmg blood pressure saya rendah…mmg saya akui,byk2 vitamin,vitalea saya selalu skip mkn.. Kemudian saya konsisten makan 2bj vitalea sehari ( as rekomended di label botol Vitalea tu).. tapi Alhamdulillah tak lama lepas tu..walau saya pegnen…hb saya xpernah ada masalah dah…doctor pon kata memang bagus awk punya hb ni:)..saya pon tak rasa macam nak pitam ke ape dah…dan bukan tu jer.. Shaklee Vitalea memang best… Hari ini mari kita baca kisah Dilla yg ada masalah lebih kurang sama… Saya petik kisah ini dari blog beliau..
___________________________
DSC03805_200x162Thanks Dila kerana berkongsi…


“Bulan lepas (November), saya mc sampai 2 hari…dua-dua hari berlaku kejadian yang sama..Waktu pagi, memang tak larat untuk bangun..apatah lagi nak pergi ke tempat kerja…kepala pening sangat..Bila pergi klinik, tekanan darah saya agak rendah, 90/60..bila tengok tapak tangan pun pucat lesi sangat. Doktor kata tekanan darah rendah dan mungkin anemia sebab pucat sangat..Doktor minta saya makan makanan laut yang boleh tambah darah macam kerang, hati dan organ dalaman lain.Saya termenung sekejap.Saya memang sudah lama melatih diri untuk elakkan memakan organ dalaman seperti yang diajar Rasulullah SAW.
Jadi macam mana nak tambah darah ni? ..Saya terus contact kak cery, dan ceritakan masalah saya ni…Kak cery suggest saya ambil 2 bj vitalea Shaklee…Vitalea! Jujurnya, saya selalu miss (culas ni) makan Vitalea ni..maklumlah, rasa mcm dah ambil Vitamin C dan B Complex macam dah cukup, tapi rupenya tak..
_________________________________
Apa itu Shaklee Vitalea Iron Formula?

Merupakan produk pertama daripada Dr.Forest C Shaklee yang merupakan makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa. Merupakan “killer product” of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid@ beguk(penyakit tiroid ini terjadi kebiasaannya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea kita), supplement penting untuk diet atau slim yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang.Ibu2 yang mengandung dan menyusukan anak sangat digalakkan mengamalkan pengambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan iron oleh si ibu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu2 ini kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. (Patutlah!! )___________________________________________________________
Sejak dari hari tu, saya mengamalkan pengambilan Vitalea 2 biji sehari pada setiap pagi dan pada sebelah malamnya, saya akan mengambil 4 biji Ostematrix sebelum tido sebab kalsium ni juga penting untuk membantu pembentukan sel darah merah =). Cara pengambilan seperti ini saya cadangkan kepada mereka yang mempunyai masalah tekanan darah rendah dan anemia. Allhamdulillah, sekarang dah hampir tiada langsung pening-pening…hehe..”

_________________________________________________

Apa2 pun.. Shaklee Vitalea memang best. Ia makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Berminat?
Boleh hubungi saya di
zahirahhafizan@gmail.com atau sms 0139422527 untuk sebarang pertanyaaan.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge