Monthly Archive:: March 2012

Kurus vs gemuk…Lecithin vs omega

Kalau sebelum ni.. Lecitin adalah satu2nya hot stuff especially mereka yg dlm proses nak menguruskan masalah berat badan…. weight management gitu… Tapi baru2 ni… ramai plak yang tanya saya makan Omega boleh kurus? Benarkah fakta tu? (fakta bwh ni saya baca dari entry ni di blog Adda..) ”Fish oil supplements may help overweight people and

Apa akan jadi bila berhenti makan vitamin?

Salam hari rabu buat semua…semoga hari ni kita dimurahkan rezeki yang mencurah2…amin…pagi ni saya nak petik satu entry dari blog sifu saya…iaitu kak N. Thanks kak N atas perkongsian…kebetulan semalam pon saya dapat mesej dari customer saya yang bertanya..klu saya stop lepas amik ESP, GLA dan set A ni…boleh ke? Apa kesannya…dan alhamdulillah pagi ni

Asid amino: satu elemen penting dalam Protin. ESP membekalkan 9 asid amino perlu yang tak dapat dicipta oleh badan…

Salam Isnin kepada semua..Hari isnin adalah hari yang mulia..hari di mana Rasulullah s.a.w telah dilahirkan dan juga telah meninggalkan dunia ni…Jadi pembaca2 blog saya..no Monday blues k..Kena hepi2 untuk bersiap nak g keje..Supaya aura dan cas2 positif dapat masuk dalam badan kita dan pengaruhi orang2 sekeliling kita…Best kan kalau kita dikelilingi oleh orang2 yang bersikap

Bagaimana Protin boleh pengaruhi hidup anda?

Selamat pagi kepada semua…salam sihat saya ucapkan…semoga anda semua terus diberikan nikmat sihat yang berpanjangan dari Pencipta yang satu…Pagi ni saya nak cerita tentang protin..hihi…sebab saya baru baca beberapa artikel berkenaan protin ni…Jom kita baca sama2 untuk penambah ilmu kita…Saya amik info masa blog walking tadi dari dua sumber ni… sini dan di sini. 🙂 Protein merupakan

Shaklee Family Wellness Program~Sesuai untuk seisi keluarga anda!

Salam sejahtera buat semua….Selamat berhujung minggu..Apa planning anda hari ni? Saya…hehe…(macamlah orang tanya..) Saya plan nak kemas rumah..nak g shopping barang2 dapur dan juga barang2 famili…nak masak special for my beloved hubby and children….dan yang pastinya saya tak sabar nak tunggu kelas Shaklee hari ni di Miri:)..Sebab tu lah saya sukaaa sangat dengan bisnes Shaklee

Anda sering pening atau mudah pitam? Dah check tekanan darah? HB pon rendah? Mungkin kurang zat besi.

Saya dihubungi oleh seorang teman…isterinya mengalami hb yang sangat rendah tahap kritikal sangat dah..isterinya sedang mengandung…ni last warning dah doctor bagi sebab teruk sangat dah..kalau tak up jugak hb wife die…starting next week dah kena cucuk dah tiap hari…aiyaa…itu suatu yang merisaukan bagi mereka..Dulu2 pon saya ada masalah mcm seperti mudah pening ,mudah pitam ,

Alahai Basic H…Kamu buat saya makin jatuh cinta:)

Salam Sabtu kepada semua…heheee…ape kaba? Bagaimana weken anda? Seronok? Atau biasa2 je? Apa yang kita fikir tu yang akan influence kehidupan harian kita…Kalau kita rasa hari kita ni memang GREAT! Great lah jawapannya walau pon biasa2 saja:)..ok, malam ni saya nak share berkenaan dengan Basic H…Basic H lagi?? Ye…lagiiiii..heheheeh…sebab saya sonok sangat dengan Basic H

Resepi ESP bagaimana untuk buatkannya lagiii sedappp! yummy:)

Selamat pagi semua…semua orang tahu….ESP ni memang marvellous lah! Memang tak boleh lawan! Customer saya memang ambil 1 canister ESP setiap kali diorang order trial pek atau pon fullpek set breastfeeding…Mereka sangat sukakannya! Bukan saja ibu2 yang menyusu, pegnen..malah suami2 pon boleh minum…sebab bagi energy sampai ke tengahari…ha…ni memang sangat sesuai dengan orang yang nak