Protin ni sifat semulajadinya mengurangkan selera makan

Selamat petang semua…kat Miri ni dah masuk waktu asar dah..So sesiapa yang terlibat..jom solat asar awal2…Banyak fadilatnya solat di awal waktu ni…Saya nak share info dari blog kak laila…Ni tentang protin…Jom baca..thanks kak laila atas perkongsian ni…Antara tips2 yg saya pernah share sebelum ni ialah..tips diet-makan secara sihat utk kontrol beratantaranya amalkan breakfast mkn telur…telur ni tinggi kandungan protein..

tahukah anda… protein ni sebenarnya sifat semulajadinya mengurangkan selera mkn. One study showed that those who ate two eggs at breakfast ate 400 calories fewer throughout the day, as protein succeeds in staving off hunger pangs for the rest of the day...tapi karang mkn telur banyak2 hari2,,kolestrol naik lak.sakit jantung lak…sbb fakta lain lak mengatakan eggs contain large amounts of cholesterol because they contain the nutrients and other substances to support a growing embryo....

jadi ape alternatif yg anda?..cadangan saya...cuba lah Energizing Soy Protein(ESP) (untuk ibu yang mengandung or menyusu..so that dapat berdiet sambil tak jejaskan pengeluaran susu…) dan untuk org lain yang tak breastfeed..cuba lah Cinch Shake Mix

ESP-protein berasaskan soya yg berasaskan dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones.Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.Ia membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
saya sukakan rasanya….. memang sedap. Anda boleh campurkan dgn jus, fresh milk, low fat milk atau pun sekadar bancuh ESP dgn air kosong…..


Cinch Shake Mix -contain leucine.(Leucine is a muscle-building amino acid found in protein rich foods). This leucine-enhanced nutrition program was shown to help retain 100% of lean muscle mass. People in the program lost fat, weight and inches while retaining their lean muscle. availabe in chocolate/vanilla/cafe latte flavor..

Saya suka café latte flavor. After stop breastfeed my son Iqbal (dah 2 tahun lebih umurnya), saya tukarkan ESP kepada Cinch Shake Mix. Mmg sedap….. setiap pagi sebelum ke pejabat, saya akan bancuhkan lowfat milk + cinch shake mix café latte flovor + fibre…..alhamdulillah rasa full sebelah paginya….cepat dan mengenyangkan disamping berkhasiat, penuh dgn nutrient.

Thanks kak laila atas perkongsian…saya belum pernah cuba cinch lagi..sbb breatsfeed dan pregnant..tapi saya bagi kat mak saya cinch dan fiber untuk turunkan berat badan mak…saya memang pengamal ESP setiap hari…boleh diminum semasa pregnant sehingga lah breastfeed dan stop breastfeed.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


Nak Tanya lebih lanjut, sila email ke zahirahhafizan@gmail.com atau sms 0139422527

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge