Performance drink : Untuk elakkan dehidration yang lebih teruk apabila cirit birit

Salam semua…Selamat pagi….apa kaba anda semua? Semoga sentiasa sihat dan dilindungiNya…Semalam saya dan hubby tak boleh tidur lena..setiap 2 jam kami bangun bersihkan anak yang cirit birit. Sampai bocor semua najis atas tilam, lantai…saya dan suami lah yang kena setlekan semuanya…Huh..penattttt…so hari ni saya amik emergency leave…kesian anak sulong saya tu…asalnya dia tersilap minum susu yang dah basi…hubby bagitahu…sebab bangun2 tidur tengok susu ada atas almari..terus dia ngap…saya pula takde masa tu..hubby pulak memang tak perasan dia ambil susu tu…dah minum sikit, baru tersedar aiman minum susu yang dibancuh semalam masa dia tidur….Kesian anak ibu…cirit birit terukk…Pasni, kalau susu tak habis diminum, saya dan hubby kena terus buang untuk elakkan anak confius. Padahal dah letak atas almari tinggi…boleh capai jugak dia susu tu….Ni lesson learnt untuk saya dan hubby…Dah la dia tak lalu makan semalam..ape pon tak makan…susu pon tak mau minum…Then pagi ni, saya berikan dia Performance drink…Semalam pergi emergency kat Columbia Asia hospital…doktor bagi air garam perisa oren tu…saya rasa pon xlalu nak telan. Apatah lagi aiman! Doktor cakap, kalau aiman tak mau minum air garam tu, berikan dia 100 plus…Tak mau lah saya…dahla penuh dengan gas! Confirm aiman tolak mentah2…lagipon tak bagus untuk dia…kang jadi lagi terukk..Saya bagi performance drink kat aiman..Tapi bila saya bagi performance drink..terus dia habiskan 200ml…Then mintak lagi saya buatkan air ‘oren’ dia…Alhamdulillah….legaaa saya…dia tak dehydration dah..semalam lembik…apa taknya…berak kuar air je…..orang lain kencing kuar air…aiman pulak berak kuar air! Saya cuma masukkan 1 sudu besar performance drink ke dalam 250ml air masak suam…

Apa yang istimewanya performance drink ni ye?  Jom baca fakta berkenaan performance drink ni..

1. Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik. Ia tiada gas macam 100 plus.

2. Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.

3. Ia bukan milk booster, atau minuman penambah susu, sebaliknya membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan. Untuk mencegah masalah pengdehidratan sepanjang berada di sana terutama waktu panas terik

3. Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

4. Ia bukan saja untuk ibu menyusu/mengandung semasa berpuasa, tapi sesuai untuk semua, terutama yang kerja di tengah panas. Budak2 demam pun elok amik ni sebab biasa la budak2 bila dah demam tak selera makan minum. Ia boleh tolong cegah dehydration tu. 
 


Tu dia…fakta tentang performance drink…saya memang sukakannya…rasa oren yang sangat lazat kalau ia dibancuh dengan air kosong..saya akan pastikan ada stok performance drink dalam peti ais saya setiap masa…emergency tak tahu bila…so lebih baik berpada2…lagipon guna sikit je…tak perlu banyak2…

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat? Anda boleh menghubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms ke 013-9422527 untuk sebarang pertanyaan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge