Omega guard…Ia bukan sekadar minyak ikan..malah lebih dari itu..

Salam jumaat kepada semua.. Saya sukakan hari jumaat. Kerana ia adalah penghulu hari…Banyak sangat amalan sunat yang digalakkan untuk kita buat di hari ini yang menjanjikan pahala yang besar dari Allah…Pagi ni saya nak share tentang OmegaGuard. Saya menggunakan OmegaGuard untuk suami saya yang sakit bahu sebab angkat beg berat masa kami balik dari Semenanjung ke Miri hari tu. Memang sakit sendi lah dia. Alhamdulillah makin ok. Selain itu, saya berikan ibu dan ayah saya OmegaGuard jugak sebab ia membantu untuk jantung menjadi sihat dan pada masa yang sama merendahkan tahap kolestrol dalam darah. Mak ayah saya sekarang ni memang makin sihat berbanding dahulu. Saya adalah pensupply Shaklee yang berterusan kepada mak ayah saya..Hehe..Jom baca detail tentang OmegaGuard.

 Ni dia OmegaGuard kegemaran saya dan keluarga. Memang wajib ada OmegaGuard setiap hari kat rumah sayalah! Tak boleh kehabisan stok pon.:)

Apa faedah OmegaGuard Shaklee ni ye? Jom baca kat bawah ni info pasal OmegaGuard.

1) OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

2) Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

3) Ultratulen dan Bergred FarmaseutikalOmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*

4) Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*

Mengandungi EPA dan DHA dengan jumlah 330 mg Total Omega-3 Fatty Acids!

Apakah kebaikan EPA( Eicosapentaenoic)?

# Untuk golongan Autoimmune spt saya ia supplement yg bertindak spt steroid TAPI tidak mempunyai kesan sampingan spt steroid
# Untuk mereka yang mengalami Inflammatory Bowel Disease, ia mengawal inflamasi
# Serangan Jantung! – Pengambilan EPA sehingga 10 mg sehari boleh megurangkan risiko serangan jantung sebanyak 41%.
# Arrhythmia (heart beat x normal)
# Blood Pressure – Mengawal BP Anda..
# Kencing Manis – Membantu mengurangkan ancaman masalah triglyceride yg dihadapi pesakit diabetes. Jadi kuranglah risiki plaque build up (deposit cholestrol jahat..) dan ia juga membantu kurangkan paras kandungan protein dalam urine pesakit.
# Kanser (terutama breast & colon) – ia bantu kurangkan jumlah sel T-supperssor yg menyebabkan kemerosotan fungsi tindak balas immune sistem
# Skin Disorder – Psoriasis, Eczema berlaku bila “eiscosanoids” dalam tubuh x seimbang.. jd pengambilan EPA 10 mg > diperlukan utk membantu masalah kulit ini..
# Paru-paru – Bantu mereka yg mengalami masalah paru2 dan bronchioles
# Arthritis – membantu mencegah keradangan pada sendi yang bengkak…

Ini baru kebaikan EPA..belum DHA… jadi jgn berlengah lagi dapatkan supplement Minyak Ikan Terbaik Dunia ini pada harga yang sungguh istimewa..

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Tu dia faedah yang didapati oleh OmegaGuard. Memang the best fish oil in the world lah! Berminat? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms/whatsup 0139422527 untuk sebarang pertanyaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge