Mealshake~ Pengakuan seorang ibu “Anak saya batuk teruk sampai sebulan, tapi lepas amik mealshake..baru lega”

Apa khabar semua pembaca blog saya? Harap2 semuanya sihat belaka..(Cewah, budget ramai pembaca blog..ehehe)..saya nak kongsi pagi ni tentang mealshake. Ia adalah minuman kegemaran anak2 saya. Tak sah kalau susu mereka tak dicampurkan dengan satu sudu kecil mealshake dalam sehari…Memang favourite anak2..Ia rasa vanila..bau pon memanglah wangii…Susu rasa makin sedap bila ditambah dengan mealshake..

Pagi ni saya nak bercerita tentang seorang customer saya yang ambil mealshake dari saya untuk anaknya. Puan Sakinah amik mealshake untuk anaknya yang kerap batuk dan ada history pneumonia masa baby dulu. So, once dah kena jangkit batuk memang susah nak baik..sebulan dia batuk teruk hari tu..Ni baru okay..

Saya bukan mainlah hepi bila dia bgtau cmtu. Baru seminggu cuba, dia dah nampak perubahan…memang syukur alhamdulillah…Apa istimewanya mealshake ni ye? Jom kita baca info di bawah ni…

Apa itu MealShake?Shaklee Meal Shakes merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic. Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain. Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. Pilihan protein soya terbaik anda

  • a wholesome instant breakfast
  • a delicious,inexpensive meal in hurry
  • a nutrition packed meal supplement
  • a detectable snack any time
  • an ideal meal for people watching their weight or controlling total fat cholestrol and sodium

Siapa yang perlukan MealShake?  

Basically,ia sesuai utk semua kanak2 terutamanya yang kurang selera mkn atau yang sembelit atau pun kanak2 obese. Juga sesuai utk sesiapa sahaja (Ibu2 mengandung,menyusu,pesakit2 dlm proses pemullihan selepas operation, mereka2 yg inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat) .especially yang tak gemarkan supplemen dalm bentuk tablet kerana Mealshake ni datang dlm bentuk serbuk,dibancuh jd minuman yg lazat. MealShake ni juga bagus utk mereka yang ingin menambah/memantau berat badan..


Apa kata ibu2 yg dah try MealShake?

Salam kak ira,
Ingat tak cerita sy pasal Akif yang sembelit?

Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu

Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minu (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa
_________________________________________
Saya teruskan bagi Mealshake, masuk hari ke-3 Irfan dah tak demam and batuk2 asthma dia terus hilang. Irfan kembali aktif (actually aktif lagi dr biasa..hehe..) dan makan pun nak sahaja. If not, kalau dulu kena asthma attack, dah baik pun taknak makan, minum susu je. Risau Ummi tau
________________________________________
doktor beri ia antibiotik untuk anas makan selama 1 bulan..ngam 2 minggu cda tengok anas semakin kurus n tidak selera makan n minum.(kurus sampai neneknye di kampung terkejut bila melihat gambar anas yang cda MMs padanya).…kulit anas menjadi kasar…dan anas jadi sensitif…mudah menangis..tak bertenaga..dan dalam tempoh yang sama cda berhenti memberinye antibiotik dan menukarkannye dengan Meal shake..

2 hari selepas tu cda nampak perubahannye….anas dah mula ke dapur menunjuk apa saja makanan didapur..selera makannya bertambah!!! syukur………dan dari tu juga anas semakin aktif…..tidak mudah meragam…dan sekarang selepas 1 bulan….badanya dah mula berisi…kulitnya semakin halus dan sekata.

_________________________________

Setiap bancuhan MealShake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat.Naturally good nutrition n great taste. No artificial flavor,colors,sweeteners or preservatives added..

Dan tambahan: bulan ni SPECIAL PROMO untuk OMEGAGUARD…so dapatkan MEALSHAKE bersama OMEGAGUARD pada harga ISTIMEWA untuk anak anda..inilah masanya:)

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms ke 013-9422527 untuk sebarang pertanyaan.

**Produk ini tidak bertujuan untuk merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. sila dapatkan nasihat doktor anda terlebih dahulu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge