Kaitan antara ESP dan masalah kulit

Pagi ni saya nak berkongsi info dari blog kak cery.. Harini saya teruja dengan ESP (protin shake).
Yang saya teruja dengan
ESP ni apabila customer2 saya yang disiplin minum ESP ni (displin at least 3bulan) pasti memberi feedback yg positif… especially kulit glowing.. jerawat malu2 nak timbul… kulit makin berseri mulus. bersinar… wahh ayattt overr… ahah.. tapi ada juga yg makan dlm 1-2minggu dah dpt kesan yg mengujakan.. Bergantung kepada badan individu dan tahap kesihatan masing2 ya… ESP membantu baik pulih masalah kulit berjerawat?.. Mcm tak percaya pulak.. tapi serius.. itulah kenyataannya.. Cuba baca fakta dibwh ni..

Kajian American Journal of Clinical Nutrition terbitan Julai 2007 menunjukkan kaitan antara makanan yang rendah dengan indeks glisemik dan pembaikan masalah jerawat. Kajian mendapati dalam tempoh 12 minggu, jerawat berjaya dikurangkan dengan lebih baik di kalangan kumpulan peserta yang mengambil makanan dengan kandungan glisemik gula yang rendah berbanding kumpulan yang mengambil makanan yang tinggi dengan karbohidrat. Secara umumnya, selain makanan berkarbohidrat ringkas yang tinggi, pengambilan makanan tinggi lemak tepu, makanan berminyak dan bergoreng, bergula akan memberi impak yang lebih ketara kepada masalah jerawat.
________________________________________________________
Best Seller - more than 50 yearsTahukah anda Shaklee ESP (Energizing Soy Protein) ini adalah makanan tambahan (protin) yg indeks glisemiknya rendah...Pilihan tepat dan terbaik utk anda yg ada masalah kulit berjerawat… Haaaa. itulah sebabnya ESP membantu bg mereka yg ada masalah berjerawat.. tapi haruslah disiplin minum ESP ya.. jgn skip2 ..refer di link ini utk mengetahui kelebihan2 ESP

 
Kenapa saya pilih ESP?Kerana ia memenuhi 7 kriteria panduan pilih suplemen protin dan semestinya harga berpatutan (tanpa saya perlu stretchhhh wallet saya utk beli.. sbb ada byk lagi benda lain yg sy nak shoppingkan…). Saya tak paksa lah semua org wajib beli.. sebab ikut budget masing2 asalkan protin pilihan anda memenuhi 7 kriteria di atas..
Tapi ape2 pun.. utk memiliki kulit yg bebas jerawat bukan semata2 bergantung pada suplemen.. Faktor seperti pengambilan air yg cukup utk memastikan penyingkiran toksin dan melancarkan penyerapan zat2 nutrien2, amalan gaya hidup yg sihat, penjagaan luaran dan dalaman..semuanya perlu di ambil kira…

_________________________________________________________________
Sila hubungi saya di 0139422527 atau emel ke
zahirahhafizan@gmail.com untuk sebarang pertanyaan dan pesanan.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit
One Response to “Kaitan antara ESP dan masalah kulit”
  1. Anonymous 5 March, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge