Cerita sebenar tentang mak dan ayah saya setelah menggunakan Shaklee~ Memang besttt

Salam Maulidurrasul kepada semua..Semoga kita lebih menghayati kelahiran Rasulullah s.a.w, Nabi dan Rasul terakhir, penutup kepada sekelian nabi..Banyakkan selawat kita kepada baginda…Semoga baginda memberi syafaat kepada kita di padang mahsyar nanti yang mana semua orang tak boleh tolong kita dah..Pagi ni saya nak cerita tentang mak ayah dan adik2 saya di kampung..Huh..saya sangat2 teruja! Tak sabar nak tulis ni..hehe..

Untuk pengetahuan semua..ayah saya ade penyakit darah tinggi.. Saya bekalkan ayah vitamin Shaklee tiap bulan. Yang penting ayah saya kenalah makan vitamin yang saya bagi tu..tak boleh skip langsung! Awal2 saya dah bagi warning..hehehee…Ayah yekan je la~. Tak lama lepas tu…saya bekalkan fiber, ostematri, omegaguard, vitalea, vitamin c dan b compleks kepada ayah saya. Saya juga bekalkan jadual untuk ayah amik vitamin2 ni…bukan telan sekaligus tau! Juga tips camne makan vitamin dan pengambilan air banyak mana..Heheh…Pastu saya update dengan mak saya tentang ayah 3 hari sekali…2 hari lepas ayah saya berjumpa dengan doktor..Doktor cek darah macam biasa…Ni dialog antara ayah dan doktor tu mengikut cerita ayah:

Doktor: Pakcik makan ape malam tadi? (Masa ni baru2 duduk dan doktor tengah nak pasangkan tester kt lengan ayah)
Ayah : Pakcik makan budu malam tadi. Lama dah doktor saya tak makan budu. Teringin..hehe…Tapi amik sikit je..
Doktor: Amik sikit takpe..jangan banyak sangat ye pakcik..
Ayah: Baiklah doktor.
Doktor: Alhamdulillah…tekanan darah pakcik makin ok..Saya tengok rekod yang terBAIK akhir2 ni…120/90..Pakcik makan ape?
Ayah: Anak pakcik paksa pakcik makan vitamin Shaklee dan minum air 3 liter sehari….
Doktor: Patut pon…memang bagus minum air byk ni pakcik…di samping amik vitamin..Sebab ubat ni ada dadah..Boleh effect part lain pulak..Ok kalau macam tu..saya kurangkan dos ubat pakcik..Bulan 5 datang pulak ye check up.. Kalau maintain ok atau bertambah ok…saya kurangkan lagi dos ubat pakcik ye..Minum air byk2 pakcik.

Huh…suka tak? Aya saya rasa macam nak melompat! Terus dia bagitau saya. Ayah pon rasa perubahan ketara kepada diri dia..rasa makin bertenaga, sihat dan paling ketara kencing yang lebih kerap. hehe..kalau nak sihat,kena minum air banyak ye…

Untuk mak pon saya bekalkan vitamin yang sama macam ayah..cuma mak amik lecithin jugak. Sebab mak nak turunkan berat badan. Aii…lalu sangat mak makan nasi…Saya duk jauh susah nak control mak…Kalau duk dekat,saya dah sorok periuk nasi tu..ehehehe..takdelah…saya bekalkan fiber juga untuk mak..macam ayah juga…mak pon minum air banyak jugak…saya akan pantau perubahan mak lagi lepas ni..

Adik saya, ada masalah muka berjerawat, berparut…sampai dia rasa kurang berkeyakinan diri…baru amik Shaklee selama sebulan..saya bekalkan ESP, dan vitamin E kepada dia..Juga set A..Air konfem kena cukup..dan kena consisten makan vitamin…Dah nampak perubahan dia…jerawat makin kurang keluar…parut semakin pudar…dia sukakannya!

Apa kelebihan vitamin2 di atas? Jom kita baca ye…

1) Ostematrix
Menguatkan Tulang – Kalsium menguatkan tulang belakang dan memastikan bentuk yang betul kepada badan selain daripada mengurangkan risiko sakit belakang. Kalsium membantu menjadikan tulang berada dalam keadaan yang baik dan mencegah sakit tulang seperti artritis dan osteoporosis yang boleh menjejaskan pergerakan bebas selain dari menjadi amat menyakitkan.

2)  OmegaGuard
Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.

3) Vitalea
 iaitu product pertama by Dr. forest C. shaklee.High potency formula that provides 23 essential vitamins and minerals at clinically proven levels. .Ianya dikatakan killer product of Shaklee kerana ianya adalah multivitamin beserta iron sangat penting utk pembentukan darah dan sel.

4) Bcompleks
 Mengandungi Sistem Penyerapan Bioaktif~Asid folik tambahan dan vitamin B penting tidak mudah diserap. Oleh itu, Shaklee berjaya menghasilkan kandungan asid folik yang unik serta boleh membuatkan zat makanan lebih mudah diserap dan teknologi berpaten ini eksklusif untuk Shaklee. ~Mudah di telan. ~Mengandungi kesemua 8 Vitamin B yang penting termasuk 100% Nilai Harian biotin. Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, sebagai anti-stress (bertindak sebagai penenang), mengelakkan kulit kusam

5)Vitamin E
Melambatkan proses penuaan. Membantu mendapatkan tekstur kulit yang cantik, lebih muda. sangat membantu untuk menghilangkan parut dan jeragat. Vitamin antioksidan

6) Vitamin C :
Membantu pembentukan kolagen – sejenis proteion yang menyusun tubuh manusia. Menghasilakan kulit yang lebih licin. vitamin antioksidan

Juga membantu melambatkan proses penuaan. Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri. Untuk fungsi saraf & juga membantu menghasilkan tona sekata pada kulit. Menstabilkan hormon.


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Berminat? Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms 0139422527 untuk sebarang pertanyaan.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge