Monthly Archive:: February 2012

Senyum boleh membuatkan anda sentiasa ceria dan tidak stress!

Pagi ni saya nak cerita tentang….. Hebat satu perkataan ni…senyum dalam tangisan..senyum dalam ape jua yang datang…ia adalah sesuatu yang boelSenyum seindah suriaYang membawa cahyaSenyumlah dari hatiDuniamu berseriSenyum umpama titianDalam kehidupanKau tersenyum ku tersenyumKemesraan menguntumSenyum… kepada semuaSenyumanmu amatlah berhargaSenyum… membahagiakanDengan senyuman terjalinlahIkatan…

Mealshake~ Pengakuan seorang ibu “Anak saya batuk teruk sampai sebulan, tapi lepas amik mealshake..baru lega”

Apa khabar semua pembaca blog saya? Harap2 semuanya sihat belaka..(Cewah, budget ramai pembaca blog..ehehe)..saya nak kongsi pagi ni tentang mealshake. Ia adalah minuman kegemaran anak2 saya. Tak sah kalau susu mereka tak dicampurkan dengan satu sudu kecil mealshake dalam sehari…Memang favourite anak2..Ia rasa vanila..bau pon memanglah wangii…Susu rasa makin sedap bila ditambah dengan mealshake..Pagi ni

Energy booster ~ vitamin untuk tambah tenaga

Apa yang anda biasa lakukan untuk tambah tenaga? Dan apa yang menyebabkan seseorqng kehilangan tenaga? Umum tahu untuk mendapatkan tenaga kita perlukan makanan – sumber makronutrient. Namun tahukah anda badan kita memerlukan vitamin untuk menjana tenaga dari makanan?Tubuh kita tidak boleh membina vitamin sendiri, justeru ia memerlukannya dari makanan. Namun sayangnya, selain dari diet yang

Penyusuan susu ibu bagi anak mestilah diselarikan dengan kekuatan iman dalam diri si ibu

Salam sejahtera kepada semua pembaca blog saya. Malam ni saya nak menulis tentang sesuatu yang mungkin orang lain pernah tulis atau pon mungkin ada ibu2 yang terlepas pandang tentang ini. Saya bukanlah orang yang paling layak untuk menulisnya, namun disebabkan saya mendapat knowledge yang direfresh balik hari ni…saya ingin berkongsi dengan pembaca blog saya ^_^.

Fahami Vitamin Sintetik, Vitamin Organik & Vitamin Semulajadi!

Pagi ni hujan lebat di Miri. Wah, masa yang mustajab untuk berdoa…Saya doakan agar pembaca blog saya ni sentiasa dalam keadaan sihat sejahtera dari segi iman dan kesihatan..kalau badan sihat tapi iman tak sihat tak de guna jugak kan? Saya juga doakan agar kalian semua dimurahkan rezeki..termasuk saya! Hehe…ok, pagi ni saya nak share tentang perbezaan vitamin

Kaitan antara ESP dan masalah kulit

Pagi ni saya nak berkongsi info dari blog kak cery.. Harini saya teruja dengan ESP (protin shake). Yang saya teruja dengan ESP ni apabila customer2 saya yang disiplin minum ESP ni (displin at least 3bulan) pasti memberi feedback yg positif… especially kulit glowing.. jerawat malu2 nak timbul… kulit makin berseri mulus. bersinar… wahh ayattt overr…

Susu ibu vs susu formula: Apa bezanya??Memang banyak BEZAnya!!

Salam jumaat buat semua. Terima kasih kepada pembaca blog saya. Walau saya tak kenal anda, tapi kita bersahabat di alam maya kan…:)..Pagi ni saya blogwalking ke blog comel dan dunyahalal untuk bercerita tentang susu ibu vs susu formula…Rata2 pada zaman kini, ramai ibu yang tahu apa kelebihan susu ibu berbanding susu formula..Tapi betolkah anda benar2 tahu?

Tips ajar anak makan sayur dan buah

Perkongsian petang ni saya ambil dari blog ummuuswah dan dalam cantik blog… Perkongsian yang sungguh menarik tentang tips ajar anak makan sayur dan buah….. Tips-tips berguna untuk kita kongsi agar anak-anak menjadi penggemar sayur dan buah… 1. Ibubapa sebagai contoh Anak senang meniru apa yang ibubapa dia buat. Kalau ibubapa jenis yang suka makan sayur dan buah, maka anak

Performance drink : Untuk elakkan dehidration yang lebih teruk apabila cirit birit

Salam semua…Selamat pagi….apa kaba anda semua? Semoga sentiasa sihat dan dilindungiNya…Semalam saya dan hubby tak boleh tidur lena..setiap 2 jam kami bangun bersihkan anak yang cirit birit. Sampai bocor semua najis atas tilam, lantai…saya dan suami lah yang kena setlekan semuanya…Huh..penattttt…so hari ni saya amik emergency leave…kesian anak sulong saya tu…asalnya dia tersilap minum susu

Kolustrum Adalah Cecair Bernilai Lebih dari EMAS!!

Ada yang hubungi saya….”susu saya sikitlah…hari ni hari kedua…tak tau nak buat camne ni….please advice sis…kesian saya tengok baby kelaparan”…Hmmmm…sebab itulah saya buat blogwalking tentang kolustrum ni..Kerana 4hari pertama adalah kolustrum yang keluar dari breast ibu, bukannya susu matang lagi…Jom baca penjelasan yang sungguh2 clear dari blog akma..Pernah tak dengar ayat sebegini. “Engkau dah beranak