ESP…memang terbaik…yang berjaga malam pon segar bugar keesokannya..

Selamat pagi kepada semua..Semoga hari Isnin ni anda sungguh ceria! Takde Monday blues ye..hehe..Sebelum saya melangkah ke ofis..just nak update my blog for today bagi perkongsian teman2 pembaca semua. Saya nak continue cerita pasal ESP. Alahai..suka benar saya cerita pasal ESP kan? Tak pelah..memang saya sukaaa pon..hehe…ESP ni my favourite drink..Sama macam hubby jugak..dia sangat sukakan ESP Shaklee ni…Sebelum ni saya tak sempat nak draft sendiri..so pagi ni nampak macam sempat sebab semua preparation nak ke ofis dah siap..anak2 pon saya dah siapkan barang2 diorang..diorang pon baru je bangun dari tidur…

OK, inilah kisahnya…hubby saya..memang seorang yang suka menonton perlawanan bola sepak dalam TV. Dia peminat setia Arsenal dan Kedah (negeri asal dia katakannn…hehe)..Tapi saya tengok..channel 812 tu sentiasa on je…Dia tak kisah kumpulan mana yang bermain di padang. Dia suka tengok skill orang main bola tu..Saya pon kadang2 terpesona tengok orang sepak bola tu..Memang ade skill..kalau saya yang nak sepak macam tu..huhu..jangan haraplah!! Hehe..Hari tu masa Perlawanan Piala Malaysia…yang terakhir sekali..saya tak ingat pasukan negeri mana yang berlawan (tapi sure hubby ingat punya!!)..hubby tidur lewat..dalam pukul 2 atau 3 macam tu..dahla siangnya keje..esoknya pon nak keje jugak…

Keesokannya, saya bancuh 2 sudu besar ESP untuk hubby sebagai minuman breakfast die.. Hubby saya ni jenis tak pandai nak makan berat2 sangat masa breakfast. Cukup dengan satu gelas ESP peneman perut dia. Sampai ke petang, dia tak ngantuk langsung..malah tak penat pon…Huh…memang hebat penangan ESP ni..dia makan tengahari dengan kawan dia. Kawan dia tu pon asyik duk menguap je sebab semalam tak tidur lama jugak sebab tengok bola..huhu…Tapi hubby segar bugar…haa..nilah penangan ESP…memberi tenaga kepada badan kita dengan berpanjangan..

Kenapa saya cakap macam tu? Jom baca pasal ESP dari blog kak cery.

ShakleeEnergizing Soy Protein (ESP)

  • Sumber terbaik daripada kacang soya
  • Mengandungi protin lengkap (9 essential amino asid)
  • Vegetable source – soy
  • Kolesterol “zero” serta rendah lemak
  • PER(Protein Efficiency Ratio) yang tinggi – 2:5
  • Mengenyangkan & sangat sesuai untuk orang yang mudah diserang gastrik (cthnya saya,ada masalah gastrik)
  • Sesuai untuk orang yang ada Allergies
  • Membantu badan menyerap kebaikan vitamin dengan lebih baik, supaya vitamin- vitamin tadi dapat memperbaiki sel- sel badan kita

Jadi, sape2 yang belom cuba ESP tu boleh cubalah ye..memang sangat besttt!!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

Sila contact saya di 013-9422527/ zahirahhafizan@gmail.com utk sebarang pertanyaan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge