ESP~ Hot stuff kerana berkhasiat dan membekalkan tenaga yang lebih lama..Juga berfungsi untuk menghilangkan parut2 jerawat..

Salam, selamat sejahtera dan tahun baru kepada semua pembaca blog saya ni. Tak terlambat lagi rasanya untuk saya ucapkan tahun baru kepada semua. Tentunya semua orang mempunyai azam baru, cita2 baru, hala tuju yang baru atau sharpen dan recharge azam yang lama yang belum tercapai. Saya pon ada azam baru saya untuk diri sendiri, amalan harian, hubungan dengan Allah, dengan manusia..Pagi ni saya nak berkongsi tentang ESP. ESP ni product pertama Shaklee yang saya cuba bila saya mengenali Shaklee tiga tahun lepas. Masa tu saya mengandungkan anak sulong saya yang kini dah berumur 2 tahun 9 bulan. Sekarang pon saya teruskan dengan ESP yang memang menu wajib bagi saya dan suami untuk bersarapan pagi dan supper sebelum tidur. Dulu suami saya taknak amik ESP ni…tapi sekarang…die dulu yang bancuh ESP sebelum saya. Memang die amik ESP tiap pagi sebagai sarapan untuk die. Bila bangun pagi-pagi perut minta isi, terasa sangat lapar – almaklumlah mengandungkan anak ketiga. Perlu komitmen yang kuat sebab selain jaga diri saya dan bayi dalam kandungan, dua orang anak kat luar ni nak kena jaga jugak kan…termasuk abah anak2…Hehehe…Saya akan bancuhkan segelas ESP sebelum memulakan kerja lain setiap pagi. Namun, ESP ni tak terhad kepada ibu mengandung atau menyusu sahaja…. Jangan salah faham yea. Minumam ni sesuai utk semua termasuk dewasa dan golongan emas. Kenapa saya katakan begitu?
Nak tahu keistimewaan dan fakta tentang ESP?
  • Energizing Soy Protein ini membekalkan 14 gram non-GMO Protein Soya berkualiti tinggi yang mengandungi semua Asid Amoni Perlu termasuk 9 Asid Amino Perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia.
  • Energizing Soy Protein membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis Vitamin B yang diperlukan tubuh, serta Kalsium separuh daripada jumlah keperluan seharian
  • Isofalvones pula meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat. Kajian juga menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopaus.
  • Energizing Soy Protein ini dihasilkan dibawah kawalan IPP(Identity Preservation Program) bermakna penghasilan kacang soya ini dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehinggalah sampai kepada pengguna.Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones
  • Dijamin Halal. Tanpa Laktos, kolesterol dan bebas kafien.
Protein
Antara fungsi utamanya ia MEMBEKALKAN TENAGA berkekalan dgn protein berasaskan tumbuhan…
Apa beza makanan yg tinggi karbohidrat dan tinggi protein dlm aspek membekalkan tenaga?

Utk makanan yg tinggi karbo (seperti gula-glucose type), ia akan terus dilepaskan dlm darah dgn cepat,shoot up then drop (kerana indeks glisemiknya tinggi,jd energy yg dibekalkan adalah dlm tempoh singkat

TETAPI

ESP (energizing Soy protein), glucosenya dilepas ke dlm darah sedikit demi sedikit (indeks glisemik rendah).. jadi ia mengawal paras gula dan tenaga yg dibekalkan berpanjangan..
INFO TAMBAHAN:
Mengekalkan paras gula dalam darah yang rendah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang.
SIAPA YG PERLUKAN ESP?
Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu.terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : Protect from any disease (heart,cancer,etc)

Ibu mengandung : For a healthier pregnancy- well grown fetus ; membantu mengurangkan ketakselesaan ketika hamil

Ibu yang menyusu: Membantu menggalakan dan mengekalkan pengeluaran susu . Dan yg bestnya, pengambilan ESP konsisten sepanjang penyusuan susu ibu,dapat membantu pekembangan fizikal bayi secara sihat.

Wanita: Keanjalan kulit, juga payudara. Awet muda gitu..… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).
credit: Mamafaiz, elaila
Semestinya ESP adalah Hot Stuff Product! Dapatkan sekarang dengan harga istimewa dari zahirahhafizan.blogspot.com :). Rasa nak cuba ESP tak? Memang tak rugiii sangat…Satu bekas ESP ni boleh tahan lebih kurang 2 bulan untuk penggunaan yang konsisten setiap hari…so maknanya..harga yang anda investkan tu untuk guna selama 60 hari..memang berbaloi sgtttt!!

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.


Boleh sms/whatsapp saya 013-9422527 atau email mailto:zahirahhafizan@gmail.com .com untuk sebarang pertanyaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge