“Saya dah stop mkn supplemen Shaklee…tak tahan pening…sakit kepala”~ Shaklee dan Healing Crisis

Salam bahagia kepada semua….saja blogwalking mlm ni….baca dari blog kak cery berkenaan healing crisis..jom kita cuci mata dan minda dgn knowledge baru…tajuk entry tu adalah komen sesetengah customer yang baru pertama kali mengambil supplemen ni.. dan mereka terus berhenti setelah mengambilnya tak sampai seminggu… Jadi soalan saya kenapa berhenti makan supplemen Shaklee?…..saya pasti ada yang stop atas alasan2 berikut...pening? sakit kepala?cirit2?gatal2?makin letih?loya?..atau ape2 yg berkaitan.sebelum saya tulis lebih panjang.. jom baca soalan glemer yang sering ditanya dan tgk analogi ni..

Saya mengalami pening2 selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?
Jawapan: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini kerana ia perlu agar vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari less water intake. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. (Ibaratkan seorang yang tidak punya perabot di dalam rumahnya dan tiba2 datang org menghantar perabot serta memenuhi ruang kosongdalamrumah..sure rumah tu “pening” terima perabot..hehe ). pastinya individu itu perlukan masa utk menyesuaikan diri.). Hakikatnya keserasian memerlukan masa.
Jom lihat healing crisis/tanda2 lain dan possible reason nya…
Healing Crisis
Possible Reasons/Causes
Lethargy, sleepiness
Acidic body, poor liver function, over exhausted, need more rest
Headache, heavy headed
High blood pressure, sign of detoxification
Fever, slight fever, restlessness
Increase metabolism, stimulate body immune function
Diarrhea, increase bowel movements, passing out a dark, smelly stool, foul-smelly urine
Sign of detoxification, accumulated waste and residue in the colon
Flatulence, gassy stomach
Poor digestive system
Break out, rashes, itchy skin, bad sweat, mucus secretion, dandruff
Poor liver function, poor colon health and elimination system
Mucus production such as, phlegm, running nose
Poor lung function, passing out phlegm is also a sign of detoxification
Nasal bleeding
May be a sign of anaemia
Muscles and joints are aching and pain
Acidic body, toxins accumulated at the affected area
Increased pain in affected part of body
Speed up the healing process
Insomnia or hyperactive
Poor nervous system
Irregular period, changes in period, itchy bottom, increased mucus secretion
Hormonal imbalance, in the process of hormone regulation
Bleeding with bowel movements
May be haemorrhoid
Dizziness, hunger
Hypoglycemia, anaemia
Nausea, constipation, hiccups
Poor digestive system, liver problem
Slight edema (swelling)
Kidney problem
Sebenarnya tak semua orang akan mengalami healing krisis.. ada yang okay je…
QuestionDoes everyone experience same signs and symptoms during healing crisis?Answer: Everyone is different. Some people experience healing crisis right after he/she took the supplement and others will only occur after a month or two. The severity is also different. The more toxic one’s bodily systems are, the more severe the healing crisis.
Jadi anda jangan risau yer.. Healing crisis is a sign that shows that the treatment or the supplement that you are taking is working…lagipun ia hanya sementara..dan kene ingat sel badan perlu 90 hari utk berubah/bertindak..ni saya nak share tentang Pn iza dari johor…mula2 dia hidang ke hubby dia vitamin2 ni,katanya.hubby dia bertambah pening dan sakit badan..tp saya kata continue mkn.. tu sume healing crisis… selepas beberapa hari consisten..ni jawapan beliau….

Izatu

to me

show details 1:10 PM (1 hour ago)
salam…
hubby nye sakit kepala dah berkurangan compare 2 3 days after take all vits

..bowel movement pun ok

Kesimpulannya… kene sabar mkn supplemen ni…

dan saya yakin..ada juga yang stop makan ..sebab..malas.heheh..saya ni pun bukannye rajin mkn..tapi bila saya tahu kepentingan dan kesan kekurangan vitamin..barulah istiqamah makan…..sebenarnya kita kena seronok kepada sesuatu baru ia akan membangkitkan rasa disiplin..betul tak..saya doakan yang terbaik untuk anda semua…have a nice day!
Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms 0139422527 untuk konsultasi percuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge