Monthly Archive:: December 2011

10 kebaikan kalsium

Apa kata harini luangkan masa 10min utk membaca info tentang kesihatan. Saya nak berkongsi info tentang kalsium. Terima kasih kepada kak cery atas perkongsian. Biasanya, kalsium dikaitkan dengan tulang dan gigi..kan kan .. tetapi tahukah anda apa kebaikan kalsium yg lain?.. Mari baca 10 Kebaikan Kalsium: Kalsium merupakan mineral yang penting bagi tulang, gusi dan

“Saya dah stop mkn supplemen Shaklee…tak tahan pening…sakit kepala”~ Shaklee dan Healing Crisis

Salam bahagia kepada semua….saja blogwalking mlm ni….baca dari blog kak cery berkenaan healing crisis..jom kita cuci mata dan minda dgn knowledge baru…tajuk entry tu adalah komen sesetengah customer yang baru pertama kali mengambil supplemen ni.. dan mereka terus berhenti setelah mengambilnya tak sampai seminggu… Jadi soalan saya kenapa berhenti makan supplemen Shaklee?…..saya pasti ada yang

Fungsi fiber yang perlu anda tahu…

Alhamdulillah. nampaknya Shaklee makin digemari ramai. Love it.. Dan dlm byk2 produk tu adalah Shaklee Fiber.. Ia dtg dlm bentuk serbuk (in canister).. Fiber ni pun favorite customer2 saya.. sbb tu sekurang2nya 2-3tin kene ada kat rumah ni..Sbb ia antara product demand by customer..Ni saya listkan khasiat dan fungsi Fiber yg anda perlu tahu… Pendek

Antara tips penting untuk si ibu..

Salam bahagia untuk semua…Semoga hari ini lebih baik dari hari sebelumnya. Pagi ni saya nak berkongsi beberapa tips yang diberikan oleh kak Norita demi menjayakan penyusuan susu ibu. Ingin saya kongsikan salah satu tips untuk menjayakan penyusuan adalah, si ibu perlu pastikan tubuh badannya fit selari dengan keperluan menyusu bayi.Apa yang saya maksudkan fit? Si

Beberapa faktor KENAPA VITAMIN TIDAK BERKESAN

Salam subuh kepada semua…Dah solat subuh? Kalau yang belum solat subuh tu…dahulukan solat dulu ye sebelum teruskan membaca blog saya ni:). Supaya ia lebih berkat:). Pagi ni saya nak berkongsi beberapa tips kenapa pengambilan vitamin tidak berkesan…Terima kasih kepada Kak N di atas perkongsian ini:). Jom kita baca bagi menambah ilmu kita… Saya yakin ramai

Service after sale sangat penting

Biasanya bila nak beli barang, kita akan cuba cari yang murah…sebab nak jimat. Tetapi bagi yang berkemampuan pula pasti mencari yang ada jenama. Namun personally saya cari yang maintainance nya adalah rendah atau kata lain, service after sales perlu di pentingkan. Saya ingat lagi bila printer brand X ni, memang murah dan saya nampak ramai

Pentingnya hormon oksitosin untuk menjayakan penyusuan…

Tips sharing : pengambilan b complex dan vit c membantu dalam mendapatkan penstabilan hormon oksitosin terutama ibu menyusu. Maka pengambilan dua vitamin ini jangan sesekali dipandang remeh bila kita menyusukan anak supaya kita tak mudah down atau tertekan oleh apa jua persekitaran yang kita lalui. Selain itu cuba amalkan pengambilan makanan atau minuman kegemaran kerana

Anda boleh berjaya dalam penyusuan susu ibu apabila…..

Bagi ibu yang menyusu, untuk anda terus dalam medan perjuangan pastikan : 1. Anda sentiasa menyusukan si kecil secara langsung atau lakukan sesi perahan yang konsisten ( tidak lebih 3 jam untuk satu sesi ke sesi berikutnya demi memastikan hormon prolaktin akan terus dirembeskan).2. Pastikan badan kita mendapat cukup khasiat dari pemakanan harian. Maka jangan

Jika anda ibu yang menyusukan anak

Jika anda ibu yang menyusukan anak…pastikan personaliti anda masih terjaga, kelihatan anggun di mata suami, mampu menjalankan tanggungjawab dan memberi keutamaan pada encik suami, bertenaga, cergas dan mempunyai bentuk badan yang baik. Ramai ibu yang menyusukan anak, hanya mementingkan kisah perjalanan penyusuan susuibu tanpa menitikberatkan tanggungjawab sebagai seorang isteri. Banyak yang mengadu masalah kedinginan namun

Bukan semua yang menjimatkan itu menguntungkan

Cerita 1” Wah! Barang dapur ada sale! Wah, diskaun 50%… berbaloi beli”Lepas balik, bila belek semula rupanya lagi 10 hari nak expired….tapi beli stok untuk 3 bulan. Adoiyai. Cerita 2Bagus la barang ni, multi purpose….jimat sikit duit.Bila dah beli, nak guna, tup- tup ada setengah function tak boleh guna langsung. Cerita 3Bagus beli vitamin kat