Shaklee Liver Aids Program: Bagi menggalakkan fungsi hati yang sihat seterusnya meningkatkan tahap tenaga!

Ada yang tanya saya…ade tak vitamin unt hati..yelah, hati pon organ penting dalam badan kita kan?Jawapan saya ada! Iaitu Nutriferon dan  Liver DTX Complex. Tak pernah2 saya buat entry pasal Liver DTX Complex ni…So hari ni saya nak berkongsi pasal penjagaan hati..Ni yang fizikal penjagaan hati tau, bukan yg rohani punya..hihi..klu nak upkan ‘kesihatan’ hati dari aspek kerohanian..zikir ‘astaghfirullahal ‘azim’ sebanyak mungkin setiap hari. insyaallah hati kita menjadi sangat bersih sebab hati kita sentiasa ingat kepada Allah..


Hati antara organ terpenting di dalam tubuh,memberikan pelbagai fungsi termasuk
– menukarkan makanan yang anda makan kepada tenaga
– Mengawal pembekuan darah,pengeluaran dan perkumuhan kolestrol dan mengawal penyimpanan lemak
-Ia menghasilkan hempedu, satu bahan yang membantu anda menghadam makanan anda dan menyerap nutrien-nutrien penting
-ia membantu dalam menolak jangkitan-jangkitan dengan menghasilkan faktor2 imun dan menyingkirkan bakteria dari dalam darah
-ia menyimpan vitamin penting,tenaga dan mineral serta merembeskannya dalam darah apabila diperlukan.


Selain itu, hati memainkan peranan utama dalam proses penyaktoksikan dengan mematabolismekan dan memisahkan dadah,alkohol,dan toksin2 alam sekitar kita.
Tu dia…byknye fungsi hati!kalau hati collapse..(nauzubillah)…camne ye agaknye..sure la sume fungsi2 ni tak dapat berjalan dengan lancar kan!tula maknanya kita kena jaga pemakanan kita dan ambil vitamin yang sepatutnya sebelum kita sakit…takde guna bila dah sakit betol2 baru nak amik vitamin..masa tu kesan die lambat pulak nak dapat kan..org putih ckp..”prevention is better than cure”..so pengambilan vitamin ni sangat penting bagi memastikan hati kita sentiasa berfungsi di tahap optimum bagi membantu kita kekal sihat dan bahagia..Macam contoh kereta la kan…kita selalu nak kena servis..sebaiknye on time kan?Kalaula kita tak servis kereta kita..agak2 cepat tak dia rosak? Macam tu jugaklah dengan badan kita..pengambila vitamin di peringkat awal sebelum mendapat sakit ni macam serivs la jugak..


Shaklee ade sediakan Program Bantuan Hati bagi menggalakkan fungsi hati yang sihat dan seterusnya meningkatkan tahap tenaga kita! Apa dia?? Iaitu DTX Complex dan Nutriferon!

                                                        DTX Complex: Tonik hati


                                                        Nutriferon


DTX Complex ni merupakan satu pilihan terbaik bagi ekstrak biji milk thistle (80% silymarin) tulen yang mana ditunjukkan dalam penyelidikan dapat menyokong kemampuan tubuh menghasilkan protein bagi membantu pembentukan sel-sel hati. Ia juga mengandungi campuran proprietari tambahan dengan ekstrak cendawan Schizandra dan Reishi, herba-herba dengan ciri-ciri antipengoksida dan ekstrak Dandelion, Kunyit and Artichoke, herba-herba yang membantu mengekalkan aliran hempedu normal. DTX Complex ni adalah digunakan secara tradisional sebagai tonik hati.


Bagaimana DTX Complex berfungsi? Sure ramai nak tau ni kan? Gabungan unik bahan botani dalam DTX Complex menyokong kesihatan dan fungsi hati dengan dua cara:

1. Ekstrak biji benih Milk Thistle, biji benih Schizandra Chinensis dan cendawan Reishi mempunyai ciri-ciri antipengoksida, menawarkan perlindungan unt sel-sel hati dan dipercayai dapat merangsang sintesis protin bagi pemulihan dan pembentukan semula sel-sel hati.
2. Pati Dandelion, Kunyit and Artichoke membantu dalam mengekalkan aliran hempedu normal, menyokong satu daripada organ (hemedu) yang diperlukan untuk mengeluarkan sebatian-sebatian toksik daripada tubuh.


 Tu dia..hebat betol DTX Complex ni kan…salah satu anugerah terindah yang Allah kurniakan kepada manusia..


Ada lagi satu yang boleh membantu dalam penjagaan hati adalah Nutriferon!
Apa dia Nutriferon ni ye? Ia adalah campuran ekstrak tumbuh-tumbuhan berpaten yang terbukti secara klinikal dapat mengukuhkan imun sistem badan kita. Ia menggalakkan fungsi imun sihat. Lebih info tentang nutriferon boleh klik sini. Ia bukan sekadar untuk hati,tapi ia adalah booster kpd imun sistem badan kita!


Anda berminat? Hubungi saya di 013-9422527 atau emel ke zahirahhafizan@gmail.com.

2 Responses to “Shaklee Liver Aids Program: Bagi menggalakkan fungsi hati yang sihat seterusnya meningkatkan tahap tenaga!”
  1. armouris 13 November, 2011
    • mm Nur Zahirah 5 September, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge