Monthly Archive:: November 2011

Dari perasaan ingin mencuba…Su jatuh cinta terus dengan set penyusuan Shaklee..Anda bagaimana?

Saya mula mengenali Shaklee ketika melawat blog seorang ibu menyusu… Dari situ, saya mengenali Blog mamafaiz ni. Ketika itu sekitar November 2010. Saya pun mula mengulangkaji blog ni… saya baca entry by entry mengenai kebaikan vitamin yang dikongsikan oleh Kak Cery… Akhirnya sekitar Disember saya mengambil keputusan untuk mencuba Set Menyusu… Mengapa saya mencuba set

Hadiahkan set “I love you hubby” ini…untuk suami yang hebat dari isteri tercinta!

Mencari hadiah utk pasangan anda?.. .. Jika pasangan anda sering mengadu keletihan, sukar tidur mlm,letih,sakit pinggang,.bla bla bla bla….set hadiah ini merupakan jawapan terbaik utk pasangan anda kekal sihat dan bertenaga... .. dan yg bestnya lagi.. Ia SANGAT BAGUS UTK KESIHATAN JANTUNG pasangan anda.. plus bonus utk KEINTIMAN dan AWET MUDA… Set ini sesuai utk

Herbal Blend MPC untuk anak yg ruam lampin, punggung melecet,ekzema…

Sebelum masuk ke cerita harini.. kita baca dulu apa itu Herbal Blend Multipurpose Cream (MPC)? Krim yang menenangkan ini telah diuji secara klinikal di mana ia dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku serta tumit kak. Dingin, bermentol dan tidak berminyak. Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut

Vitamin untuk perokok

Ramai ibu/isteri dalam dilema apabila suami mereka merokok, apa lagi perokok tegar, kerana secara tak langsung dirinya dan anak-anak menjadi perokok sekunder. Perokok sekunder dikatakan memiliki risiko kesihaan yang lebih tinggi dari perokok itu sendiri.Seorang perokok mempunyai kadar pengoksidaan dalaman dan radikal bebas yang sangat tinggi. Dikatakan lebih satu trilion radikal bebas terhasl dalam setiap

Mengapa perlu minum air 3 liter?

Seringkali bila saya mengingatkan customer saya tentang “Minum air masak 3 liter ya”, atau bila mereka mengadu mengalami healing crisis, saya tanya “Cukup tak 3 liter air masak?”, ada yang menjawab “Lebih dari 3 liter pun.. Termasuk air oren, air teh, kopi, sirap dan sebagainya”. Tahukah anda, tanggapan itu SALAH SAMASEKALI! Bila saya kata 3

Atasi anak sering demam

Anak sering demam? Sakit demam lumrah kehidupan, tapi menjadi masalah untuk ibu bapa berkerjaya bila anak sering demam dan tak sihat. Salah satu penyebab anak sering demam ialah berkait dengan sistem imunitinya.Sistem imun merupakan salah satu sistem paling sensitif dan kompleks dalam tubuh badan kita. Ia bekerja untuk menghapuskan bahan asing dan merbahaya dalam tubuh

Salah faham tentang suplimen?

1. Supplement adalah ubat – TIDAK. Supplement bukan ubat. Ubat terdiri daripada bahan jenis dadah yang ‘asing’ untuk tubuh kita. Supplement adalah vitamin-vitamin pembina tubuh yang diperlukan oleh tubuh badan kita. 2. Kita tak perlu vitamin sebab dah cukup makan – Bila diselidiki diet harian kita, kebanyakan yang kita makan tu HAMPAS sahaja. 3. Semua

Adakah anda perlukan vitamin tambahan?

Jawapannya TIDAK, sekiranya…Anda makan: Anda tinggal di tempat sebegini: Beraktiviri begini: Namun hakikatnya… Hari ni kebanyakan orang makan benda yang macam ni: Tinggal pula di tempat yang mendedahkan kita dengan ini: Dan aktiviti pun lebih banyak habiskan masa dengan ini: Anda mungkin tak perlu jika anda tiada kaitan dengan 3 kategori terbawah tadi tu. Tepuk

Cara atasi rambut gugur

Apakah penyebab rambut gugur?Rambut kita sebenarnya sering mengalami keguguran kerana ia adalah proses semulajadi rambut – gugur dan tumbuh semula. Ibu yang baru melahirkan anak pasti mendapati rambut mereka mengalami pengguguran tatkala usia anak 3-4 bulan kerana perubahan hormon. Namun bila ia berlaku dengan begitu esktrem, pastinya mendatangkan keresahan.. Apakah yang boleh membantu untuk mengatasi

13 kebaikan Lecithin. Bukan Sekadar untuk kuruskan badan!

Bila nak kurus, orang akan mencari suplimen untuk pecahkan lemak. Kan? Salah satunya adalah lecithin. Dalam Shaklee, kita miliki lecithin untuk tujuan itu. Khasiatnya jauh lebih banyak. Bukan sekadar untuk pecahkan lemak ye. Sekarang ni Lecithin menjadi sebutan dalam hal ehwal menguruskan badan, menurunkan kadar kolesterol, memecahkan lemak, dan sebagainya.Namun, tahukah anda fakta lanjut tentang