Dulu nor sangat letih buat keje rumah..mood pon tak elok je selalu sbb badan sgt letih,TAPI sekarang semua berubah setelah mencuba Shaklee selama seminggu

Salam bahagia,

Saya masih di KK untuk hadiri mesyuarat. Jauh dari anak2 dan suami. Tapi alhamdulillah anak2 ok dengan abah mereka. Ni balik ni nak kena belanja hubby ni…hehe..kredit to him sebab boleh bersabar ambil alih tugas saya sekejap. 3 hari tu lama tu untuk orang laki jaga anak2..hihi…bagus jugak..boleh test kesabaran abah untuk jaga anak2 kan..pada masa yang sama, boleh abah merasa camne ibu jaga anak2 bila abah outstation:)..kira adillah ni..

ok, pagi ni saya nak bercerita tentang adik saya sendiri, Nur Asyikin. Nur ni surirumah. Biasanya ramai orang cakap surirumah ni relek, boleh rehat tengok TV. No!No!No! (sbb saya la ni penah pikir cmni..tp bila duk umah sepenuh masa dengan ank2 ms weken,br tau cmne penatnye jd surirumah ni!). Apatahlagi Nur ni dia jaga mak mertua die yang lumpuh. Tak boleh bergerak. Nak g tandas, amik air smbhyang pon nor yang kena angkat dan uruskan. Saya tabikla dengan adik saya sorang ni. Nampak macam kasar je lagak die. Tapi hati die masyaallah..sgtlah lembut.(saya yakin dia xbaca entry ni!huhu..so ble puji lebih ckit. sbb die nak bukak kmputer pon tak sempat..hihihiihihii). Nor selalu ngadu kat saya. “Kak long, nor rasa terlalu penatlah…nak urus ank2 yang umor 5,4,3 tahun ni lagi..rumah lagi..bisnes kedai runcit kat umah lagi..mek lagi…ada tak cara nak tak bagi terlalu penat?kalau boleh nak jadi supermama!”..hehehe..mana de dik oi suplimen yg boleh kt jadi supermama yang tak rasa penat langsung…unt krgkan penat tu adalah…sbbnye kita makan pon bukannya seimbang tiap masa kan..sbg mak, sure kita utamakan anak2 dulu kan dari kita..kadang2 bila sibuk sgt dengan kerja2 rumah dan uruskn anak2..kita sndr pon lupa nak makan..

Jadi saya berikan nor:

1) ESP– untuk membekalkan energy yang cepat kepada badan..protin adalah sumber asas badan kita. Ni saya berikan nor untuk dia ambil masa breakfast. At least kalau die tak sempat nak makan biskut,roti ke..die amik ESP ni…memang dah boleh kenyangkan dia. Untuk suami nor pon saya cadang kan amik ESP ni untuk quick breakfast sebelum dia ke sekolah. Cikgu pon kadang2 tak sempat nak breakfast..so amik je ESP ni sebagai minuman untk memberi kita tenaga yang cepat dan kekal lama. Ni memang favourite drink saya lah!

Best Seller
2. Saya berikan nor Set milk booster (Multivitamin, B compleks, Vitamin C, Alfafa). Multivitamin sangat penting kepada kita demi mendapatkan multimineral dan vitamins yang cukup untuk badan. Ia sangat penting untuk membekalkn zat besi kepada kita. Tambahan lagi kalau cepat penat tu..memang nak kena amik multivitamin ni. Lagi pula, nor pon masih menyusukan anak dia yang bongsu tu bila budak aimi ni saje nak nenen mama dia..(walau dah umor 3thun)..so multivitamin sgt penting unt badan nor. Vitamin c pula unt pembentukan kolegen untuk pembentukan sel2 baru. B compleks penting bagi mendapatkn kitaran hormon yang stabil dan ini membuatkan mood kita xdelah swing2 macam puting beliung tu..badan pon tak terlalu penat…Alfafa pulak sgt bagus unt wanita dan lelaki. Tapi suami nor amik set A (Vitamin c, bcompleks,multivitamin) ni..(sbb nak jimat unt guna alfafa kat isteri je..sbb alfafa boleh main peranan sbg kacip fatimah jgk unt isteri:))
Set milk booster (B Compleks, Vitalea, Alfafa dan vitamin c)
3. Saya berikan juga Perfomance drink kat dia supaya dia tak cepat rasa dehidrate. Lelaki dan perempuan boleh amik. Performance drink ni sanagt bagus untuk orang nak pergi buat haji atau umrah jugak. ia dapat mengekalkan bendalir dalam badan kita. jadi sape2 yang mak ayah die nak g haji tu, boleh hadiahkan satu canister performance drink kat mereka..suami nor pon amik performance drink ni.
Performance drink
Dan seminggu lepas tu, nor mesej saya..ucapkan terima kasih sbb introduce Shaklee kat dia..sekarang dia nak buat keje pon dah semangat..sebab badan tak terlalu penat macam dulu sampai pernah pitam. Dia dan suami pon dah kurangkan pengambilan air manis dan lebihkan kepada air kosong biasa. Jom semua..kita amalkan cara pemakanan yang sihat!
Saya juga menyediakan Shaklee supplement untuk semua lapisan umur. Set-set yang disediakan adalah :-

credit

Pick up service untuk customer Miri & Brunei. sila emel saya di zahirahhafizan@gmail.com atau contact saya di talian  013-9422527.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge