Monthly Archive:: October 2011

SHAKLEE…Halal atau tidak? Gunakan tanpa was-was

Pagi ni saya agak terkejar2 sikit. Banyak benda nak disetlekan sebelum turun ke ofis. Ada kawan saya bertanyakan soalan, “Halal ke Shaklee ni?”. Ha…di bawah ni jawapan saya yang diambil dari blog kak cery. Produk Oversea yang dihasilkan untuk pasaran negara Islam …haa..ape komen anda?..kalau nak kupas subjek ni..mmg kene buat special forum …tapi saya ni menulis

Isu Halal Haram Bovine Gelatin Shaklee . Anda was2 atau yakin dgn pilihan anda

Isu status halal bovine gelatin produk Shaklee hangat dibangkitkan sebelum ni.. Bagi saya, saya tak pernah ragu2 dgn pilihan saya.. Jom baca apa yg ditulis oleh seorang pengguna Shaklee, yg berpengalaman duduk di Jepun 6thn… …credit utk Hanis Amin utk artikel di bwh ini yer mengenai status halal haram ni _____________________________________________ Semalam saya terjumpa satu

Adakah anda mengalami masalah berikut : Kegatalan pada kemaluan? Selalu keluar cecair yang berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau? Ketidakselesaan apabila “bersama” suami? Terpaksa memakai ‘panty-liner’ tiap-tiap hari? Jangan Anggap Remeh Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Tetapi saya silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…

Pastikan ia ada apabila anda memerlukannya walau di mana anda berada..Di rumah juga di dalam beg tangan anda..Jadi rebutlah peluang ini!

Alhamdulillah dgn rezeki yang dikurniakan hari ini..Tak menang tgn hari ini menguruskan pesanan..Hari ni saya nak cerita ttg panadol.. Bila sebut demam..ia sinonim dgn panadol… dan saya rasa ramai dah baca ttg artikel yg di forward ttg bahaya pandol utk jangka masa panjang…Ni antara yg dipetik mengenai panadol di link Facebook ____________ “Suami saya bekerja sebagai

Eu Four sesuai untuk seisi keluarga

Alhamdulillah semenjak Eu-Four Pack dilancarkan semalam, ramai membuat pesanan terutama kerana ada freegift menarik yang disediakan. Namun tidak kurang ibu2 muda yang bertanya, ” Mana satu paling baik set B yang ada Alfalfa atau Set Eu-Four Pack?” Jawab saya jujurnya, Eu-Four Pack lebih baik dan ianya selamat untuk ibu dan anak. Ini kerana ibu yang

Cara merawat anemia secara alami

Anemia ialah sejenis gelaja kekurangan zat besi di dalam darah yang menyebabkan penghidapnya kelihatan pucat, lemah, kurang bermaya malah selalu letih. Ibu menyusu yang menghidap anemia juga menghadapi masalah susu yang kurang, dan mungkin anak yang bermasalah berat badan. Cara merawat anemia yang boleh dilakukan sendiri di rumah sebelum memilih untuk mengambil ubat-ubatan:1. MAKAN MAKANAN

Dulu nor sangat letih buat keje rumah..mood pon tak elok je selalu sbb badan sgt letih,TAPI sekarang semua berubah setelah mencuba Shaklee selama seminggu

Salam bahagia, Saya masih di KK untuk hadiri mesyuarat. Jauh dari anak2 dan suami. Tapi alhamdulillah anak2 ok dengan abah mereka. Ni balik ni nak kena belanja hubby ni…hehe..kredit to him sebab boleh bersabar ambil alih tugas saya sekejap. 3 hari tu lama tu untuk orang laki jaga anak2..hihi…bagus jugak..boleh test kesabaran abah untuk jaga

Masalah Anak Nakal Dan Degil – Apa sebabnya? Bagaimana jalan penyelesaiannya??

 [Gambar Hiasan] Tulisan asal oleh Ustaz Azrin; Bismillahirahmanirrahim.. Segala Puji bagi Allah swt dengan limpah kurniaNya kesihatan saya hampir pulih. Kursus Perawat Intensif (personal guide) pada 30hb April dapat disampaikan dengan lancar, begitu juga dengan Kursus Urut Tradisional yang berlangsung pada hari ini, 1hb Mei. Pada awalnya kursus-kursus ini hampir dibatalkan kerana memikirkan saya berkemungkinan

Pengedar SHAKLEE di Miri dan Brunei

Assalamualaikum kepada semua pengunjung blog zahirahhafizan.blogspot.com. Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca info-info kesihatan dan kecantikan di blog ini. Saya ingin kongsikan kebaikan Produk Shaklee, kerana saya adalah pengguna seperti anda. Untuk pengetahuan anda, saya adalah pengedar sah Shaklee di Miri dan Brunei (untuk pick up di Miri),  tetapi tidak terhad disini sahaja, kerana

Vitamin E penyebab kepada kanser prostat? Apa beza Vitamin E Shaklee dengan jemana lain?

” Saya memang amalkan makan vitamin E sejak dulu lagi, sebab saya tahu kebaikannya. Vitamin E Shaklee mahal la dan pada saya semua vitamin E sama sahaja”  …ini adalah antara jawapan ringkas salah seorang customer saya baru-baru ini apabila saya mencadangkan mencuba pengambilan Vitamin E Shaklee. Bila baca tajuk atas entry tersebut pasti pengamal Vitamin