U better amik supplemen daripada ubat2 yg I bagi ni..sbb ubat ni ada drugs “.. baca kisah lanjut..

Saya bukannya doktor yer ..dan saya bukan jual ubat… Saya di sini hanya berkongsi suplemen semulajadi pilihan saya… Shaklee adalah vitamin neutral… jadi sebarang supplemen yang dicadangkan adalah berdasarkan apa yg badan perlukan..Vitamin ni hanya sebagai tambahan memenuhi ruang kosong dlm bdn..Dan vitamin ni juga sebagai salah satu langkah2 berjaga.. mencegah.. prevention is better than cure.. cumanya sebagai manusia biasa.. kita tak nampak betapa bernilainya harga sebuah kesihatan..lebih suka mkn ubat bila sakit….. kan kan kan..

ni saya petik sebahagian kata2 Irfan Khairi (jutawan online tu)..
Kekayaan atau kesihatan yang penting? Pastinya ramai akan kata, kesihatan lagi penting. Tapi sering kali, kita hanya mengambil berat tentang kesihatan kita apabila kita jatuh sakit. Bila tak sakit, mungkin berbagai aktiviti gaya hidup yang kurang sihat kita amalkan- seperti merokok, makan berlebihan, minum minuman yang manis dan sebagainya. Apabila jatuh sakit, baru lah kita akan tersedar dan pantang untuk menjaga kesihatan.Menjaga kesihatan harus bermula daripada awal sebelum terlewat. Dengan kesihatan yang terjaga, kita juga dapat menjaga kewangan kita pada kos-kos perubatan yang sering menelan beribu ringgit.
____________________________________________

Dan sekarang ni ada pelbagai produk kesihatan di pasaran.. buatlah pilihan yg tepat ye saudara saudari …. jangan jadikan ubat tu wajib makan.kene usaha yg terbaik dahulu…. cuba baca apa yg doktor kwn saya ni cakap…
________________________________________

just nak share dgn kwn2 semua..ni kisah kwn sy yg kena minor strok recently..2 bln tak g keja sbb bdn terlalu lemah dan bila ckp kat fon dgn dia, mmg semput2 je suaranya. sy syorkan vivix, tp beliau mempunyai kekangan, so beliau amik fiberplan je. doc diagnose beliau as high blood pressure. tp beliau ade satu mslh lg iaitu sakit kt belakang kepala. bila mkn ubat darah tggi, ok, kepala tk sakit, bila tk mkn sakit balik. jadinya last wk beliau buat full medical checkup, doc kata ade blood clog kat kepala beliau. so, beliau bgtau doc yg beliau ade consume supplement fiber. nak tau doc kata ape?


“u better amik supplement dr ubat yg i bg ni. sbb ubat ni ada drugs, so lama-kelamaan byk drugs dlm bdn u n eventually will effect ur kidney pulak. i will stop this high blood pressure medicine, u just continue with ur fiber@whatever supplement yg u mkn. supplement for prevention better amik those..”
dan beliau sgt teruja bila doc ckp kat beliau camtu.. so, prevention is better than cure yea..:-)

· · · Yesterday at 10:43am


Jika anda nak hadiahkan vitamin buat tersayang…jom cuba hari ini..
Jika anda inginkan jadual mkn dan pilihan suplemen yg bersesuaian dgn budget anda, sila emel saya di zahirahhafizan@gmail.com | sms saya di 0139422527. Supplemen mewah berkualiti tinggi Shaklee kini mampu dimiliki oleh sesiapa pun..

_____________________________________________________
Vita-Lea® Iron Formula

Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif di dalam sains Shaklee yang mampu dimiliki. Vita-Lea diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Pakar kesihatan mencadangkan semua orang dewasa mengambil makanan tambahan harian bagi menyokong kesihatan secara menyeluruh. Walau bagaimanapun, pengambilan makanan tambahan biasa menyebabkan tubuh mendapat nutrisi yang tidak seimbang. Vita-Lea adalah formulasi premium yang disokong oleh tujuh kajian klinikal serta turut menggabungkan ramuan-ramuan terbaik dan kualiti yang luar biasa.

  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh*

Penggunaan harian, Vita Lea boleh:

Mengandungi lebih nutrien, tenaga dan perlindungan

Multivitamin & Multimineral
Multi yang Hebat

  • Menyokong jangka hayat hati, usus dan mata*


  • Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi*


  • Memberikan perlindungan menentang kerosakan radikal bebas*

dan yang best~ Shaklee.. pastinya Selamat, Berkesan dan Semulajadi

Hmm… anda renung2kan lah yer… sama ada nak berngantung dgn ubat.. atau mulakan dari sekarang mengambil supplemen… Tak semestinya kene mkn berjenis2 supplemen.. sekiranya anda rasa anda sihat.. memadai mengambil sebiji multivitamin sehari….Apa kata cuba VITALEA.. sebiji sahaja sehari…60sen sehari…takkan susah kottt…. ianya multivitamin Shaklee… killer product..Ia dicipta seawal tahun 1915, multivitamin pertama yg dihasilkan yer…F

akta seimbas lalu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge