Manfaat susu dalam dunia kecantikan. Jom try pupur berasaskan susu…awet muda,kecilkan pori, kurangkan iritasi, jgn lupa add on1 biji vit E

Kembali bersiaran setelah cuti beraya hampir2 2 minggu. Balik kampong, anak duk berkepit 24  jam kt atas riba n dukung. G mana2 nak kena dukung die…hehe..biasalah, setahun sekali jumpa dgn tok  dan nenek, pak2 sedara,mak sedara semua..jadi merap lebih lagila..macam takut dgn org je lagaknya..malam  ni saya nak cerita tentang sesuatu yang bermanfaat bagi kita yang inginkan kulit yang cantik dan sihat…jom baca. Ia disunting dari mamafaiz.com.
Siang tadi saya dibanjiri dgn pesanan utk item paling hangat minggu ini (dan rasanya bulan ini ia akan jadi hot selling stuff di MamaFaiz.COm)..apa diaa??? Sudah tentu Fiber, Lecitin, Protin Shake… semua orang risau badan dah naik.. kan.. well..bukan tu saya nak cerita.. sebenarnya (ni menaip dalam senafas ni.. haha.. sbb byk bende nak disetelkan ni.. tapi kene share gak pasal cerita ni.. sharing is caring.. )..

Sebenarnya saya nak share, ada sorang customer baru saya, siang tadi call utk membeli supplemen yg sesuai utk burn fat.. disamping tu beliau turut bercerita tentang pupur susu yg beliau pelajari di tpt facial nya… (masker).. apa yang membuatkan masker susu tu so special.. dan buat awet muda+ kulit halus lembut.. rahsianya.. ditambah dgn 1biji vitamin E.. Pecahkan satu kapsul.. add on dlm resipi buat masker tu.. Ianya bahan yg mmg ada didapur rumah kita.. jadi semua orang boleh buat sendiri.. bestttt.

Manfaat susu antara lain :
• membuat wajah tampak lebih bercahaya.
• Menghaluskan kulit tubuh
• mencegah penuaan dini
• menghilangkan noda di wajah
• mengecilkan pori-pori
• menyembuhkan iritasi
• mengurangi iritasi dan reaksi alergi pada kulit
• membantu menyembuhkan luka
• memberi nutrisi dan melembutkan kulit
• mengelupas sel kulit mati

Jom try resipi2 pupur dibawah yg berasaskan susu
Membuat wajah bercahaya
Caranya, campur 2 sudu susu tepung +1 sudu madu + 2 sudu air suam.pada wajah dan leher, biarkan hingga kering dan kaku. Setelah didiamkan beberapa saat, bilas dengan air hangat.

Membuat kulit tubuh lebih halus
Buat campuran secawan susu +3 sudu oatmeal. Gunakan untuk menggosok wajah dan tubuh. Biarkan mengering lalu bilas dengan air hangat, kulit Anda pun akan terasa lebih lembut dan halus.

Masker Susu utk awet muda dan sigkirkan noda wajah
Caranya : Campur 1 sudu vitamin E (dapatkan dari satu kapsul vitamin E) , tambah 2sudu kecik plain yogurt,1/2 sudu teh madu, + sedikit jus lemon.campur rata. Usapkan ke seluruh wajah dan biarkan meresap selamat 15 menit. Basuh muka dengan air hangat hingga benar-benar bersih.

Mengecilkan Pori
Jika Anda punya masalah dengan pori yang besar , terbuka , dan ingin kulit bersinar , ternyata kuncinya adalah sour cream. Caranya : ambil sour cream secukupnya, basuhkan ke wajah dan leher . Tunggu selama 15 menit dan cuci bersih.

Mengurangi iritasi kulit,meringankan bintik-bintik merah , mengurangi reaksi alergi pada kulit dan membantu menyembuhkan luka
Cara: Jika kulitmu terkena iritasi atau kulit sensitif , basuhkan saja susu manis atau asam, baik krim atau buttermilk, biarkan kering sendiri.

Mandi Susu
Tambahkan secangkir susu instan bubuk ke air mandi. Mandi susu secara rutin diyakini bisa memberi nutrisi dan melembutkan kulit.

Mengelupaskan Sel Kulit Mati
Caranya : Larutkan sedikit garam dalam air mendidih dan add on 3-4 cawan susu segera ..kemudian isi dlm bath tub..Apa lagi… .. berendamlah selama 20 minit sambil lakukan scrubing dengan loofah.
..Selamat mencuba
_________________
Saya mmg pernah terbaca tentang resipi pupur susu yg glemer ni lagi2 bila kene add on vitamin E.apa lagi.. teringat kapsul vitamin E shaklee yg best tu.. saya pun baru nak amalkan..

Anda nak? hanya rm37 utk 30bj vitamin E... add on dgn mana2 Euphoria Trial PAck. tiada di branch yer.. hanya ekslusif dari kami…

Utk mengetahui jadual mkn, tips ekslusif dan option supplemen yang sesuai utk kulit yang cantik,mulus,berseri, sihat awet muda.. sila emel saya di zahirahhafizan@gmail.com atau contact saya di talian 019 5758231 atau PM di Facebook page Nur Zahirah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge