Mealshake boleh menghilangkan sembelit kepada kanak2

Hari ni, makanan budak2 banyak tak sesuai di pasaran. Sebagai contoh “chickedih”..saya pon tak tau orang lain panggil apa. Hehe. Sebab kalau orang kelantan panggil macam ni la kalau makanan merapu. “Chikedih” ni pulak rasa dia memang sedap. Mana tak sedapnye, sume benda yang tak sihat masuk dalam tu. Kandungan kolestrol tinggi, gula tinggi, garam lagiiila tinggi. Jadi ibubapa perlu mengurangkan atau tak ambil langsung benda2 macam ni untuk anak2. Bila tengok dari segi pemakanan yang tak betol, memang bagi kesan yang buruk kepada anak. Jadi anak2 perlukan supplimen atau vitamin yang baik untuk memastikan mereka ni diberi keperluan vitamin secukupnya demi memastikan mereka sentiasa sihat. Malam ni saya nak kongsikan berkenaan MealShake. Ni emel dari teman saya atau pon housemate saya kat kampus dulu. Saya pernah buat entry pasal ni dulu, tapi pada masa tu belom detail lagi. Jom kita baca komen Husni tentang anaknya setelah mengambil Mealshake.

Salam kak ira,
Ingat tak  cerita sy pasal Akif yang sembelit?
Lepas diintroduce meal shake,sy sgt2 nk try tuk Akif.since dalam tu ade fiber, jd boleh tlg melawaskan perut budak kecik ni.jd sy pon try,alhamdulillah,smggu lepas cuba,dh nmpak beza dia.tiap2 hr buang air besar.n bowel movement pon smooth je,perut dh x buncit (hehe,kl buncit pon sbb minum air byk). N 7oz tu mcm xckup je,sbb die suka dgn rasa vanilla meal shake tu

Sy pulak,dulu nk minum susu punye lah susah.bila tmbah meal shake,segelas tu senafas je boleh minum (hehe..exegerate).sedaap!thanks,nnti nk beli,buat bekal puasa

Bagi saya personally, saya juga pernah mengalami saat getir macam Husni bila ank kesayangan asyik sembelit je. Jumpa doktor tak yah cakap la bape banyak. Sampai saya naik rimas dan sgttt kesian kat Aiman. Tiap weken mesti sembelit. Sampai dia nangis2. Saya pon turut nangis tengok dia. Saya cuba mealshake. Alhamdulillah…sekarang Aiman tak de masalah langsung dengan sembelit…Saya sangat bersyukur..Anak adalah permata hati saya.. Saya tak kisah berabis banyak mana pon untuk anak..

Kenapa Mealshake ni sangat best? Anak saya Aiman pon sangat suka kan mealshake ni. Ia mempunyai perasa vanilla. Saya pasti tentu ramai ibu2 di luar sana yang sukakan rasa vanilla. Kalau kita suka, anak kita mestila lagi suka kan? Ni dia disenaraikan faedah mealshake.

  • Complete Nutrients – Provides 24 types of A to Z essential vitamins, minerals and trace minerals. Deficiency in trace minerals will affects the absorption of vitamins and causes inactive enzymes. It also contains soy lecithin that works hand-in-hand with fat soluble vitamins.
  • Supplies Key nutrient to cells – Rich in protein (contain no lactose) that helps in forming skin, nails, hair, organs, blood, immunised cells etc.
  • Aids in Growing Up – Contains folic acid, biotin, rich in calcium and magnesium that are needed for building bones and cells in the growing up process.
  • Anti-Oxidants – Contains vitamins A, C, E, zinc, selenium which are the anti-oxidant components for anti-ageing.
  • Restore skin complexion – Contains complete vitamin B-Complex, iron, copper to form healthy red blood cells, thus improves the skin colour complexion. Detoxification – Rich in soluble fibre that helps the (peristalsis of colon and stomach/bowel movement) to excrete excess fat and waste from the colon and stomach.
  • Great Taste for young and old – Delicious drink with natural fructose; quick replenishment of the necessary nutrients for the body; contain no artificial colouring and artificial sugar.

Mealshake ni diambil hanya satu sudu teh dan sekali saja sehari. Bancuhkan dalam susu anak kita. Satu canister ni boleh tahan sehingga 2 bulan. Memang sedaaappp..kalau tak percaya, cubalah.

Boleh hubungi saya di zahirahhafizan@gmail.com atau sms ke 013-9422527 untuk sebarang pesanan atau konsultasi percuma.

2 Responses to “Mealshake boleh menghilangkan sembelit kepada kanak2”
  1. Puan nadxoxo 20 April, 2012
  2. Ibu Aiman Syamimi 5 May, 2012

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge