Hebatnya Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate…

Credit


Malam ni nak bercerita sedikit tentang Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Basic H²™ Organic Super Cleaning Concentrate

Tahukah Anda?
Kebanyakan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon. Bahan pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahan yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal. Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan Pencuci Super Organik BASIC H² tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

jom kita baca sedikit info sharing dari Kak Cery tentang 1001 kegunaan Basic H.

Sebelum ni saya dah share pasal kalau anak
demam dan sekarang ni nak cite pasal Basic H yang saya sebut dlm post tu…… yang saya suke basic H ni bukan je untuk nak tuam baby kalu baby demam panas..tapi mcm2 lagilah...pendek kata 1001 kegunaan...juga boleh meringankan kesakitan especially kesan melecur, mencuci kudis or gatal-gatal pada badan, dan kesan yang paling menakjubkan adalah pada sayur yang layu…. haa.. yang ni paling saya suka… dulu time kat miri biasanya basic H ni guna untuk cuci sayur,cuci botol susu,tuam anak demam(abahnye demam pun..dgn basic H ni juga saya tuam)…kalo jerawat kluar pun saya titik dgn ni…hehe..(basic H ni mmg stok yang wajib kat rumah miri dulu..beli sebotol boleh tahan nak dekat setahun,and now Shaklee dah kluarkan basic H dengan casing yang baru..lagi comel botolnye…double concentrateSekarang mari kita tgk eksperimen kesan basic H ke atas sayur yang layu(gambar dan tulisan ihsan dari blog kak Ann.. saya tak sempat nak cari sayur,nak snap gambar..harini urusan macam2..)

Ini adalah sayur layu yang saya keluarkan dari peti ais petang tadi.Saya titiskan beberapa titis basic H ke dalam mangkuk dan dicampurkan dengan separuh mangkuk air paip serta dibiarkan selama 15-20 minit


Selepas itu, hasilnya sayur mula segar …… Kelihatan kotoran hasil dari semburan pestisid ke atas sayur-sayuran Kotoran ini yang tersembunyi dari mata kasar kita dan sukar untuk ditemui sekiranya sayur dicuci dengan air paip sahaja.Ni bukannya buat magik…tapi nak berkongsi benda yang baik…. golden rule..kebaikan akan dibalas kebaikan….

Berminat? Boleh email ke zahirahhafizan@gmail.com atau sms 013-9422527.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge